Cele mai noi

Resurse

Leaders >> Resurse >> Prima pagină

De la LEADERS, Știri

Digital Marketing Forum, cel mai longeviv eveniment de marketing online din România, se întoarce în 2025 cu o nouă ediție, pe 10-11 aprilie, ce își propune să aducă în prim-plan cele mai proaspete tendințe din lumea digtiala. 

Evenimentul este de aproape 20 de ani principalul loc de întâlnire al practicienilor marcom care își doresc să actualizeze strategiile de promovare și să construiască experiențe digitale superioare, folosind instrumente noi, abordări creative și tactici care dau rezultate pe platformele momentului. 

Cele două conferințe sunt un prilej unic de învățare și networking, unde participanții vor descoperi cum setează companiile de top standardele în marketingul digital, vor găsi idei noi pentru campanii de impact și vor interacționa cu specialiști renumiți. 

Masterclassurile aplicate aduc împreună campioni cunoscuți ai industriei online alături de care cei prezenți vor putea să își dezvolte aptitudinile, aflând informații esențiale despre planificarea campaniilor și măsurarea rezultatelor. 

Conference • Day 1

Elevate Your Brand in 2025

Descoperi idei noi și strategii creative care îți pot transforma prezența online. Prima zi de conferință aduce în prim-plan lideri din industrie care împărtășesc perspective despre viitorul marketingului digital. Ia parte la discuții inspiraționale, prezentări de impact și o masă rotundă cu experți seniori din marketing.

Masterclass • Day 1

Marketing Strategy Reimagined

Aprofundezi tehnicile de promovare care dau rezultate, dezvolți noi competențe și înveți cum poți completa strategia cu platforme noi și utile.

Conference • Day 2

Digital Marketing Optimization

Explorezi noile direcții și abordări pragmatice în digital marketing. Lideri din industrie îți vor împărtăși insight-uri valoroase pentru a rămâne în top și a-ți accelera succesul în mediul online. Descoperi idei practice care îți vor oferi un avantaj competitiv și te vor ajuta să îți dezvolți brandul pe piețe aflate în continuă evoluție.

Masterclass • Day 2

Social Selling Success in 2025

Găsești metode inovatoare pentru campaniile de publicitate în social media de la experți de top, pentru a reîmprospăta planurile de promovare.

Profesioniști cu experiență în marketing și publicitate online vor oferi un maraton de conținut util și know-how la nivel înalt. Printre vorbitorii care vor urca pe scena evenimentului se numără: Judith Lewis (SEO, PPC, Social Media & Digital Marketing Trainer & Consultant, Decabbit Consultancy), Andrew Davis (Digital Trainer, Talk Dygital), Laura Mihăilă Andrei (Director of Marketing & Communication & CX, Raiffeisen Bank), János Szabó (Product Director, Publicis Budapest), Estera Anghelescu (Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România & Moldova), Carlos Alvarez (Advertising Director Spain & Portugal, Taboola), Paul Thompson (Chief Commercial Officer, Eskimi), Dragoș Andronache (Head of Digital, United Media Services), Tiberiu Dănețiu (Director Corporate Affairs & Retail Media, Board Member, Auchan România), Alexander Stoica-Marcu (Co-founder, Flaminjoy) și mulți alții. 

Consultați lista completă a vorbitorilor, dar și detaliile despre agenda și opțiunile de participare pe www.digitalforum.ro. Pentru a fi la curent cu noutățile ediției, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook, Instagram și LinkedIn. Evenimentul are loc la Hotel JW Marriott din București și se desfășoară exclusiv cu prezență fizică în locație.

Digital Marketing Forum 2025 este un eveniment organizat de Evensys, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, Kaufland România, Taboola | Project Agora, Eskimi, Auchan România, Tchibo, Aqua Carpatica, United Media Services și Flaminjoy.

Evensys este o companie de planificare de evenimente, cu peste 18 ani de experiență în organizarea de evenimente business. Evensys este specializată exclusiv pe dezvoltarea de conferințe și de seminare proprii, ce acoperă șapte domenii de activitate: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investiții, HR, Real Estate, Production și Retail. Evenimentele organizate tratează tematici actuale, care privesc atât industria de business locală, cât și cea din Europa Centrală și de Sud-Est.

De la LEADERS Resurse, Resurse

Momentul prezent în care ne aflăm este poate perioada din istoria umanității în care trebuie să fim cei mai agili din punct de vedere profesional. O carieră stabilă cu pași pași predictibili nu mai este ceva realist. Viața noastră profesională capătă o formă mai fluidă, unde, chiar dacă nu schimbăm organizația / domeniul, se schimbă ele, iar noi trebuie să ținem pasul. Putem lucra zece ani într-un singur loc de muncă, însă în cei zece ani, activitatea noastră și modul de lucru se vor transforma periodic. 

Ce putem face, în acest context, mai ales dintr-o perspectivă a leadershipului și a viitoarelor echipe pe care le vom conduce? Un prim pas ar fi să ne evaluăm competențele și să descoperim care este aria în care putem să jonglăm cu ceea ce știm. 


Conceptul de Cerc de Competență a fost popularizat de investitorul Warren Buffett. Acesta se referă la domeniile de cunoaștere și expertiză în care o persoană are o înțelegere profundă, bazată pe educație, experiență și practică. Sfatul lui Buffett este simplu: „Cunoaște-ți cercul de competență și rămâi în interiorul lui.” Totuși, pentru viitorii lideri, provocarea nu este doar să rămână în acest cerc, ci să-l extindă activ pentru a rămâne relevanți într-o lume aflată în continuă schimbare.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Circle_of_competence

În interiorul cercului tău de competență ai mereu un avantaj. Pe măsură ce te apropii de limita cercului, te apropii de limita cunoștințelor tale, iar avantajul tău începe să se diminueze. Odată ce depășești acest perimetru, ceea ce era avantaj se transferă către alte persoane – te vei trezi brusc într-un domeniu în care alții dețin un alt avantaj. 

Faptul că ești bun într-un anumit domeniu nu înseamnă că ești bun în toate. Iar dinamica joburilor și carierelor noastre poate să ne “arunce” în afara cercului nostru de competențe, fără ca noi să fi făcut nici măcar o schimbare.

În multe cazuri, chiar dacă rămâi în același rol, modul în care îți desfășori activitatea se transformă semnificativ. Automatizarea, inteligența artificială și noile tehnologii au transformat deja multe industrii, iar acest proces va continua într-un ritm accelerat. Te poți trezi, aproape peste noapte, că skill-urile care te-au făcut un profesionist și care au constituit un avantaj, nu mai sunt suficiente, iar elemente noi, cum ar fi analiza datelor, automatizarea sau gestionarea echipelor virtuale, devin esențiale.

Dacă ești lider de echipă sau de organizație, această realitate te pune în fața unei provocări critice: cum îți extinzi cercul de competență pentru a rămâne relevant și cum îți ajuți echipa să facă același lucru? În loc să vezi aceste schimbări ca pe o amenințare, trebuie să le abordezi strategic, ca pe o oportunitate de creștere

Știm că poate părea greu, însă te invităm să găsești câteva direcții pe care le poți aborda, mai ales dintr-un rol de lider în organizați. 

Învățarea continuă contribuie la extinderea cercului tău de competențe
Ca lider, trebuie să fii primul care dă tonul învățării continue. Dacă tu înțelegi schimbările din industrie și îți dezvolți constant competențele, vei inspira și echipa să facă același lucru. Participă la cursuri, conferințe, webinarii și fii deschis la noi perspective. Totodată, susține participarea colegilor tăi în diverse activități de formare și învățare. Fii deschis și ascultă-ți echipa, s-ar putea ca anumite schimbări de direcție să le observi și să le poți anticipa pentru ei. 

Când ești atent la mediul din jurul tău poți fi cu un pas înaintea schimbării
 Nu aștepta să fii pus în fața faptului împlinit. Analizează tendințele din industrie și identifică acele aspecte care vor influența activitatea echipei tale în viitor. Apoi, creează un plan de dezvoltare pentru a preveni „ieșirea” din cercul de competență atât pentru tine, cât și pentru oamenii tăi.

Nu este nevoie să știi tot. Apelează la experți
 Dacă apar tehnologii sau metodologii noi, nu trebuie să devii expert peste noapte în fiecare dintre ele. Un lider inteligent știe să se înconjoare de oameni competenți și să colaboreze cu experți care pot ghida echipa prin procesul de schimbare. Uneori, cel mai important lucru pe care îl poți face nu este să știi totul, ci să știi pe cine să întrebi.

Fii alături de echipă în procesul de schimbare
 Ca lider, ai responsabilitatea de a-ți ajuta echipa să se adapteze, pe lângă responsabilitatea organizației și chiar a propriei adaptări. Organizează sesiuni de training, susține participarea la cursuri și încurajează experimentarea de noi tehnologii și metode de lucru. Uneori, acest lucru înseamnă și redefinirea unor roluri pentru a le adapta noilor cerințe.


Un bun punct de plecare aici, pot fi chiar programele Fundației LEADERS, pe care te invităm să le descoperi aici.

Știri

Communication Festival prezintă PR Academy, prima platformă de cursuri intensive dedicată specialiştilor din comunicare şi PR din România. Pe 27 martie 2025, PR Academy revine cu o nouă serie de seminare, organizate în format masterclass, la Hotel JW Marriott din Bucureşti. Evenimentul reuneşte experţi recunoscuţi din industrie care vor dezvălui tactici inovatoare, studii de caz relevante şi soluţii aplicate pentru provocările actuale din domeniu.

Cele trei seminare ale ediţiei 2025

SEMINAR 1: REFRAME CORPORATE COMMUNICATION

Descoperă noi tactici pentru o comunicare eficientă

Dedicat specialiştilor din PR-ul de companie, acest seminar oferă strategii aplicate şi abordări creative pentru o comunicare corporativă mai eficientă. Participanţii vor afla cum să gestioneze mesajele externe, să optimizeze comunicarea internă şi să consolideze reputaţia companiei prin tactici inovatoare.

SEMINAR 2: POWER UP YOUR BRAND PR

Descoperă idei creative pentru un PR de brand cu impact

Acest masterclass oferă soluţii aplicate şi tendinţe actuale din PR-ul de brand, validate de specialişti. Participanţii vor explora modalităţi de a transforma insight-uri creative în campanii memorabile, de a folosi tactici eficiente pentru generarea de impact şi de a construi o conexiune autentică cu publicul.

SEMINAR 3: STRATEGIC DIGITAL PR

Descoperă puterea digitalului în strategiile de PR

Acest seminar este destinat profesioniştilor care doresc să-şi rafineze strategiile prin instrumente digitale, social media şi inteligenţa artificială. Participanţii vor descoperi cum să optimizeze prezenţa online, să colaboreze eficient cu influenceri şi să creeze conţinut cu impact pentru audienţe variate.

Vorbitorii PR Academy 2025

Masterclassurile vor fi susţinute de specialişti recunoscuţi în domeniu, care vor oferi perspective valoroase, studii de caz relevante şi răspunsuri la cele mai importante întrebări din industrie.

Printre vorbitorii acestei ediţii se numără: Monica Jitariuc (Consultant & Trainer de Comunicare), Mugur Pătrașcu (Partner & Strategy Director, Sunshine The Agency), Alexandru Negrea (Trainer & Founder, Social Smarts), Ana Maria Diceanu (Founder & CEO, Brain 4 Strategy), Alex Adam (Social Media & Influencer Marketing Manager, Samsung România), Dana Dobrescu (Corporate & Government Affairs, Mondelēz România), Andrei Dragu (Chief Integration Officer, GRF+), Teia Ene (Head of Social Purpose & ESG Communications, Chapter 4 România), Diana Coman (Profa de Social Media), Cristian Florea (Content Creator), Roxana Dibă (Managing Partner, +fler), Lavinia Stroilescu (Head of Social Media, Golin), Ruxandra Simion (PR Director, Golin), Valentin Văcăruș (Partner, Godmother & Cognition). 

Seria de seminare PR Academy este organizată cu sprijinul Asociației V3 şi reprezintă o oportunitate esențială pentru profesioniştii care doresc să se perfecționeze şi să fie la curent cu cele mai noi tendințe în comunicare şi PR.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri, accesați website-ul evenimentului: www.pracademy.ro.

Știri

Într-o lume în care atenția publicului este mai dispersată ca oricând, nu este suficient să ai un mesaj bun – trebuie să știi cum să-l transmiți, cui te adresezi și ce emoție generezi. Comunicarea eficientă nu înseamnă doar prezență pe toate canalele, ci mai ales capacitatea de a construi conexiuni reale, de a inspira încredere și de a transforma fiecare interacțiune într-o oportunitate de a rămâne în mintea și în sufletul publicului tău.

Tocmai de aceea, pe 27 și 28 martie, la Hotel JW Marriott din București, Communication Festival 2025 (www.communicationfestival.ro) aduce în prim-plan cele mai importante tendințe, strategii și studii de caz prezentate de specialiști cu experiență din România și din afara țării, precum și gala de premiere a celor mai bune proiecte și campanii de comunicare și PR din România și Republica Moldova. Timp de 2 zile, atât profesioniști cu experiență în domeniu, cât și viitori practicieni se vor bucura de 5 evenimente premium, unice în România.

PR & Communication Conference • 28 Martie 2025  • www.prconference.ro

PR & Communication Conference reunește an de an cei mai apreciați specialiști din domeniu pentru a analiza schimbările semnificative din industrie. Ediția din 2025 propune un format inedit și teme de actualitate, conturând un moment definitoriu pentru evoluția PR-ului și comunicării.

Evenimentul aduce pe scenă lideri recunoscuți la nivel național și internațional, printre care: Alexandra Olaru (Vodafone România), Toby Conlon (Ogilvy UK), Valer Hancaș (Kaufland România), Pepita Nowak Adelmann (Ketchum UK), Valentina Vesler (Aqua Carpatica), Michal Czekanski (Monday Group), Ioana Mârzac Sigarteu (Samsung România), Raluca Teodorescu (PPC România), Sergiu Ion (PPC România), Cristina Butunoi (Golin România), Ioana Mănoiu (GMP&U), Irina Ciocan Stănescu (GRF+), Dana Nae Popa (pastel), Andra Iacob (Chapter 4 România), Veronica Plăcintescu (Oxygen).

PR & Communication Conference 2025 este un eveniment organizat de Evensys în parteneriat cu Vodafone, PPC, Kaufland, Samsung, Aqua Carpatica, dm, Tchibo, Chapter 4, GMP&U, Golin, GRF+, Oxygen, pastel. 

COMMA – Communication Awards • 28 Martie 2025  • www.commawards.ro

În seara zilei de 28 martie, are loc Gala COMMA, competiția de referință pentru profesioniștii din comunicare și relații publice, ce pune în prim-plan inovația, creativitatea și strategia din spatele celor mai remarcabile campanii și proiecte din România și Republica Moldova. Prin această competiție, performanța în industrie este pusă în valoare și apreciată, inspirând profesioniștii din domeniu să atingă noi standarde de excelență și profesionalism.

COMMA 2025 este un eveniment prezentat de Banca Transilvania, susținut de Vodafone și realizat cu sprijinul PPC, Kaufland, Aqua Carpatica, Beciul Domnesc și Tchibo.

PR Academy • 27 Martie 2025  • www.pracademy.ro

Pe 27 martie, participanții vor avea oportunitatea să exploreze la PR Academy latura practică a PR-ului și comunicării printr-o zi special concepută ca un laborator de idei. Cele trei cursuri sunt structurate sub forma unor masterclassuri, avându-i ca invitați pe specialiști cu experiență dovedită. Aceștia vor împărtăși tactici inovatoare, vor prezenta studii de caz relevante și vor răspunde la cele mai importante întrebări ale momentului.

Seria de seminare de la PR Academy este prezentată de Asociația V3.

Young PR • 28 Martie 2025  • www.youngpr.ro
Young PR este un seminar intensiv dedicat tinerilor pasionați de comunicare și relații publice, dornici să își aprofundeze cunoștințele direct de la profesioniștii din industrie. Pe 28 martie, studenții și tinerii specialiști sunt invitați la Hotel JW Marriott din București pentru o experiență de învățare practică, unde vor putea înțelege mai bine dinamica industriei locale de PR, tendințele actuale și competențele necesare pentru a-și construi o carieră solidă. Evenimentul oferă oportunitatea de a interacționa cu experți din domeniu, de a afla insight-uri valoroase și de a face primii pași către succesul profesional.

Seminarul dedicat studenților este prezentat de Asociația V3.

MedComm • 28 Martie 2025  • www.medcomm.ro
MedComm revine pe 27 martie la JW Marriott București pentru o nouă ediție dedicată comunicării eficiente în domeniul sănătății. Sub tema „360° în comunicarea în și despre sănătate”, evenimentul aduce soluții concrete pentru combaterea dezinformării, educarea publicului și îmbunătățirea relației dintre profesioniștii din domeniu și pacienți. Într-un peisaj digital unde informația circulă rapid, conferința creează un spațiu de dialog și schimb de idei, reunind specialiști care vor prezenta metode eficiente de selecție a surselor, claritate în comunicare și noi abordări educaționale în sănătate.

Conferința este prezentată de BOIRON România.

Dacă vrei să fii în avangarda industriei, să afli înaintea tuturor ce funcționează și să faci networking cu profesioniști care setează direcția în comunicare, Communication Festival este evenimentul la care trebuie să fii prezent. Locurile sunt limitate – nu rata ocazia de a face parte din conversația care contează.

De la LEADERS Resurse, Resurse

Am început anul de doar câteva zile și vedem cum transformările la nivel global au o viteză cu care ținem pasul cu greu. După ultimii ani în care parcă cu greu am reușit să prindem “o gură de aer” atât în societate, cât și în organizațiile din care facem parte, am sperat mulți dintre noi că 2025 va fi cu mai multă liniște și predictibilitate. Iar primele zile ale anului ne-au demonstrat că singura constantă este în continuare schimbarea, iar liniștea pe care o căutăm stă în capacitatea de a fi cât mai adaptabili și cu un pas înainte.

2025 a început cu o demonstrație puternică a forței naturii în California USA, cu multe schimbări politice în curs, dar și cu îngrijorările privind alegerile viitoare din România, cu schimbări în politica de fact checking a Meta, dar și cu o perspectivă asupra viitorului joburilor, oferită deja de binecunoscutul raport World Economic Forum.

Ne uităm astăzi spre viitorul pieței globale a locurilor de muncă până în 2030, având în focus modul în care leadershipul se transformă odată cu aceasta. Liderii din afaceri, guverne și instituții joacă un rol crucial în gestionarea marilor transformări și schimbări cu care am început anul 2025. Leadership-ul eficient nu înseamnă doar adoptarea noilor tehnologii sau abordarea decalajelor de competențe, ci și promovarea rezilienței, agilității și a unei viziuni pentru un viitor în care colaborarea joacă un rol esențial.

Pentru a înțelege cum vom fi provocați ca lideri/angajatori în 2025, împărtășim cu voi trendurile identificate în raportul realizat de Forumul Economic Mondial, o explorare detaliată a factorilor care vor influența forța de muncă.

Tehnologia și AI

Pe primul loc în tendințe îl ocupă în continuare inteligența artificială, AI-ul este așteptat să creeze 11 milioane de locuri de muncă la nivel global până în 2030, cu roluri precum specialiști AI, analiști de date și dezvoltatori de software. Totuși, automatizarea este estimată să și elimine aproximativ 9 miilioane de locuri de muncă, în special joburile repetitive, subliniind astfel importanța reskilling-ului.

Schimbări climatice

Suntem în aceste zile martorii unei forțe dezlănțuite a naturii, iar eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice vor avea un impact și în viitorul locurilor de muncă. Noi roluri în ecologie, inginerie în energie regenerabilă, tranziția către un viitor cu emisii net-zero, 

sunt doar câteva dintre factorii care vor influența noile locuri de muncă. 

Schimbări demografice

Îmbătrânirea populației în țările cu venituri ridicate și creșterea populațiilor active în regiunile cu venituri mici creează provocări diverse. Societățile îmbătrânite alimentează cererea de roluri în domeniul sănătății, în timp ce populațiile tinere în expansiune necesită crearea de locuri de muncă în educație și formare profesională.

Cele mai rapide creșteri ale locurilor de muncă notate în raport sunt în domenii precum Specialiști în Big Data, Ingineri în AI și Machine Learning și Tehnicieni în Energie Verde. În schimb, locuri de muncă precum casieri, operatori de date și funcționari bancari sunt așteptate să înregistreze un declin semnificativ.

Cererea de competențe se schimbă de asemenea. Angajatorii prioritizează gândirea analitică, reziliența, alfabetizarea tehnologică și capacitățile legate de AI. Soluționarea creativă a problemelor și învățarea pe tot parcursul vieții sunt, de asemenea, esențiale pentru adaptarea la acest peisaj în continuă evoluție.

Leadership-ul este esențial în abordarea acestor provocări. Dacă vă aflați la cârma organizațiilor / echipelor, puteți naviga aceste obstacole cu succes și le puteți transforma în oportunități pentru voi și echipele voastre. Reskilling-ul, procesul de dezvoltare a unor competențe noi pentru a face față cerințelor în schimbare ale pieței muncii, este esențial într-un mediu economic și tehnologic în continuă evoluție. Liderii joacă un rol critic în această transformare, deoarece sunt cei care pot identifica nevoile organizației și pot crea un mediu favorabil învățării continue. Prin promovarea reskilling-ului, liderii nu doar că sprijină angajații să rămână relevanți, dar contribuie și la creșterea rezilienței și competitivității organizației. Ei trebuie să inspire, să faciliteze accesul la resurse educaționale și să încurajeze o cultură a adaptabilității, demonstrând prin propriul exemplu importanța investiției în dezvoltarea personală și profesională.

Leadership-ul, însă, rămâne cheia acestor eforturi. Prin inspirarea schimbării, promovarea colaborării și susținerea durabilității, liderii pot naviga incertitudinile viitorului muncii și pot valorifica întregul său potențial.

De la LEADERS Resurse, Resurse

În urmă cu câteva săptămâni în cadrul unei întâlniri cu studenții din domeniile STEM, am purtat o conversație despre comunități și rolul lor în organizații și societate.
Participanții, deși aveau background-uri destul de diferite, fiecare dintre ei avea aceleași motive, dar și rewarduri pe care și le iau din diferitele comunități din care fac parte. Totodată, o descoperire interesantă a fost faptul că aceste comunități au devenit în sine vectori de comunicare cu o putere mare de influență, iar mediul digital favorizează apartenența în comunități fără a mai fi condiționați de prezența fizică într-un anumit loc.

Unul dintre autorii care au explorat subiectul comunităților, și mai ales în contextul leadershipului și al inovației, este Seth Godin. În cartea sa TRIBURI, Godin identifică trei beneficii clare pe care le avem atunci când facem parte dintr-o comunitate:


Apartenență: Un loc unde ne simțim acceptați, văzuți, ascultați și validați;

Sens: Ideea că suntem parte din ceva mai important decât noi înșine;

Scop comun: Puterea și siguranța pe care o simțim atunci când suntem într-un grup care conlucrează către un scop comun.

Noi suntem, în mod natural, ființe sociale. Dorința de a ne conecta și colabora este adânc înrădăcinată în istoria noastră evolutivă. De-a lungul mileniilor, triburile au fost esențiale pentru supraviețuire, oferind protecție, resurse și structură socială. Deși viețile noastre nu mai depind de apartenența la triburi, nevoia psihologică de a aparține rămâne.

Comunitățile nu apar pur și simplu; ele sunt construite intenționat. Conform lui Godin, triburile de succes se formează în jurul a trei componente cheie:

Leadership: Orice comunitate prosperă are nevoie de un lider sau un organizator care să stabilească viziunea și să inspire membrii.

Conexiune: Membrii trebuie să aibă un mod de a interacționa, de a-și împărtăși ideile și de a construi relații.

O cauză sau un scop: Obiectivele și valorile comune sunt liantul care unește comunitățile.

Problemele cu care ne confruntăm în 2024 – schimbările climatice, inegalitățile sociale, crizele economice – sunt mult prea complexe pentru a fi abordate de fiecare dintre noi.

Liderii care își concentrează eforturile pe crearea unor comunități bine organizate pot aduna resurse, idei și soluții pentru a aborda aceste provocări. O comunitate puternică poate amplifica impactul unui lider și poate crea un efect de multiplicare, având impact atât la nivel individual, la nivelul comunităților și întregilor societăți.

I-am provocat pe tinerii din cursul nostru să-și imagineze o comunitate pe care ar susține-o în calitate de viitori lideri, iar elementele comune, indiferent de tipologiile de comunitate, au fost:

Autenticitate și transparență: Atunci când construiești o comunitate este important să walk the talk. Să arăți prin comportamente, valorile comune care vă aduc împreună.

Liderii trebuie să fie autentici în comunicare și să arate vulnerabilitate. Oamenii se conectează cu liderii care își arată umanitatea.

Utilizarea tehnologiei: Prin rețelele sociale este cel mai ușor să ne conectăm. Însă pentru lideri este important să învețe cum funcționează platformele digitale și să aibă mereu o strategie adaptată acestor platforme.

Identificarea valorilor comune: Primul pas pe care liderii îl pot face este să descopere valorile care le ghidează comunitatea și să le comunice, să le arate prin comportamente. Astfel vor fi atrași noi membri, iar angajamentul lor va fi unul real, bazat pe cele mai importante elemente pentru fiecare dintre noi.

Ascultare: Chiar dacă ei sunt inițiatorii comunității, vocea membrilor este cea care le arată liderilor cu ce nevoi se confruntă, care este starea comunității și care sunt direcțiile în care pot merge împreună.

Concluzia la care am ajuns cu studenții cursului STEM? Lumea are nevoie de lideri care nu doar conduc, ci și unesc, inspiră și creează legături autentice. Comunitățile nu sunt doar grupuri de oameni, ci adevărate rețele de putere și influență, capabile să transforme lumea. Liderii care recunosc și valorifică acest potențial vor fi cei care vor defini viitorul.

Cum decizi, De la LEADERS Resurse, Dezvoltare personala, Gandire critica, Învățare, Leadership personal, Resurse

Dacă în exercițiile noastre de leadership experiențial cu impact real – precum realizarea și susținerea unei piese de teatru în fața a 200 de copii – lucrăm cu 25 de oameni care au 24 de ore să rezolve o situație, în cazul alegerilor prezidențiale și parlamentare provocarea este la nivel national: 20 de milioane de oameni implicați, într-un interval relativ nedefinit de timp.

Asemenea simulărilor de leadership, și în procesul electoral apar emoții si reactii intense: negare, confuzie, furie, conflict. Pe lângă antrenarea leadership-ului de echipă, un astfel de context solicită intens și self-leadership-ul: gestionarea teatrului interior – emoțiile, gândurile și comportamentele.

Acum, îți propunem 3 teme de autoreflecție, înainte și după vot:

1. Ce trezește în mine ceea ce se întâmplă?

Frica? Furie? Nemulțumire? Anxietate? Evitare? Victimizare? Judecată? Fiecare emoție este un mesager al stărilor tale interioare:

  • Frica îți spune că te simți amenințat – ce este cu adevărat în pericol?
  • Furia semnalează că ți-au fost depășite granițele – care sunt aceste limite?

Mulțumește acestor emoții pentru că au apărut; ele te invită să privești mai adânc în interiorul tău. Provocarea scoate la suprafață teme personale importante – priorități, valori, responsabilități. Este un moment potrivit să reflectezi: cine sunt eu, ce contează pentru mine, unde aparțin?

2. Ce am de învățat din această provocare? Despre mine, despre ceilalți.

Poate nu te-ai interesat nici măcar cu o zi înainte de alegeri și ai pus ștampila de vot pe un candidat inexistent… data viitoare sigur vei face research-ul mai stăruitor.

Poate nu ai vrut să înveți istoria la școală, că ți s-a părut plictisitoare, dar acum nu ai suficient timp să studiezi și nici nu știi din ce surse să cauți informație… sigur vei acorda mai multă atenție acestui subiect, citind din surse documentate.

Poate ai spus că „pe mine nu mă interesează politica” și acum te simți copleșit de-a dreptul de ce se întâmplă…sigur vei fi ceva mai informat.

Poate nu ai verificat contextul înainte de a reacționa la informații incomplete, cum ar fi video-uri scoase din context, care pot crea confuzie sau furie inutilă.

Poate te aștepți ca salvarea să vină doar din alegerea președintelui și a unui partid care să te reprezinte… votul face parte din responsabilitatea ta de cetățean într-o democrație, dar mai este în responsabilitatea ta și să fii un adult asumat, găsind singur soluțiile de salvare și creștere pentru tine și pentru cei care nu pot să-și asume, forțând constant o schimbare și o evoluție de tip bottom-up.

O lecție certă ar fi să nu lași să treacă o astfel de provocare fără sa iei o concluzie sau o morală. Care sunt concluziile tale de pana acum?

3. Ce pot face pentru a lua decizii mai sănătoase?

Nu lua o decizie dacă simți emoții care te destabilizează. Frica, furia sau anxietatea pot distorsiona percepția realității, amplificând riscurile sau minimizând soluțiile. Înainte de a acționa:

  • Dacă simți furie, încearcă să alergi, să desenezi sau să faci o activitate creativă.
  • Dacă simți frică, respiră adânc și privește natura.

Acceptă emoția, observ-o, înțelege-o. Nu o reprima, dar nici nu-i permite să te conducă. După ce găsești echilibrul interior, vei putea lua o decizie care să fie potrivită atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. Informată, desigur!

Alegerile – fie că sunt politice sau personale – sunt momente de creștere. Transformă această provocare într-o oportunitate de reflecție, învățare și asumare. Acționează dintr-un loc de echilibru și claritate.

Știri

Consumatorii devin din ce în ce mai atenți la valorile pe care le transmit brandurile și felul în care acestea aleg să comunice cu publicul larg. Astfel, adaptarea la schimbările din industria comunicării și la preferințele publicului țintă este esențială pentru succesul unei strategii de promovare eficiente.

La Brand Power Summit 2024, pe 19 noiembrie, la Hotel JW Marriott, reluăm conversațiile despre cum adaptarea la aceste schimbări este esențială și aflăm cum să creăm strategii de comunicare și marketing inovatoare, care să atragă și să fidelizeze consumatorii. Vom explora cele mai recente tendințe din industrie și vom învăța de la experți în comunicare care au obținut succesul prin abordări de campanii creative și eficiente.

Evenimentul va oferi participanților oportunitatea de a se conecta cu profesioniști din diverse domenii și de a împărtăși idei și experiențe pentru a îmbunătăți strategiile lor de comunicare responsabilă și leadership. De asemenea, vor fi prezentate studii de caz relevante și soluții practice pentru a inspira participanții să își dezvolte abilitățile și cunoștințele în domeniul comunicării.

Printre vorbitorii invițati se numără Maria Mihai (Head of Corporate Communication & CSR, LIDL România), Anca Ungureanu (Head of Identity & Communication, UniCredit Bank), Laura Mihăilă (Director of Marketing, Communication And CX, Raiffeisen Bank România), Cătălina Roman (Identity & Strategic Communication Director, CEC Bank), Raluca Vidrașcu (Team Lead Manager, YOXO), Adrian Păsărică (Head Of Marketing, Orkla Foods România), Claudia Bodnar (Social Media Manager, KFC, Pizza Hut & Taco Bell), (Cristina Butunoi (Executive Director, Golin), Adina Vlad (Managing Partner, Unlock), Liliana Tincu (Research Excellence Director, iSense Solutions), Sorin Psatta (Experienced Advertising Professional), Ioana Manoiu (Managing Partner, GMP&U), Laura Ionescu (Creative Director, v8), Ștefan Chirițescu (Global Marketing Director, Purcari Wineries Group), Monica Jitariuc (Communication Consultant & Trainer), Gabriel Pătru (Marketing Consultant & Trainer), Ștefan Szakal (Founder & CEO, Boon) și Laura Nedelschi (Creative Director, GRF+).


In plus, anul acesta conferința aduce o noutate, o sesiune specială în care 7 oameni de strategie, creație, digital, marketing, comunicare și PR aduc în prim-plan 7 idei proaspete, pe care le dezbat apoi timp de 60 de minute. Asftel, într-un format inedit, vom avea ocazia să descoperim perspective variate și inovatoare din partea specialiștilor, care ne vor inspira pentru viitoare proiecte.

Brand Power Summit 2024 este un eveniment organizat de Evensys in parteneriat cu Lidl Romania si cu sprijinul UniCredit Bank, YOXO, AQUA Carpatica si Asociatia V3.

Știri

Între 7 și 10 Noiembrie 2024 alătură-te NEXXT Summit, unde cei mai buni specialiști din tehnologie se reunesc pentru a discuta despre inteligența artificială și viitorul inovației digitale. Vei avea parte de cateva zile pline de discuții importante, colaborare practică și un hackathon axat pe rezolvarea unor provocări reale. Dacă faci parte din comunitatea tech, acesta este locul unde trebuie să fii!

Agenda NEXXT Summit 2024: la ce te poți aștepta

NEXXT Summit își propune să reunească lideri din industrie, academicieni și factori de decizie pentru a explora impactul AI asupra economiei și societății.  Evenimentul va oferi un cadru de discuție despre provocările și oportunitățile aduse de noile tehnologii, având ca partener principal Mastercard, un susținător important al inovației în tehnologie.

AI în academie și cercetare
Un segment al conferinței va fi dedicat impactului AI în mediul academic și cercetare, oferind perspective noi despre cum inteligența artificială redefinește procesele educaționale și contribuie la dezvoltarea unor noi soluții tehnologice.

Discuțiile vor include subiecte precum „Perspective academice asupra dezvoltării tehnologiilor noi” unde vor fi prezenți experți precum Sorin Anagnoste  de la Academia de Studii Economice si Adina Florea de la Universitatea Politehnica Bucuresti, care vor discuta despre ultimele descoperiri și tendințe din domeniu.

AI în business și finanțe
În această sesiune, paneliști precum Bogdan Patru de la Mastercard și Raluca Micu de la Banca Națională a României vor explora subiecte precum „Rolul noilor soluții tehnologice în transformarea finanțelor”. Exemple reale și studii de caz vor fi prezentate pentru a ilustra impactul concret al acestor tehnologii asupra eficienței operaționale și a securității.

AI în sectorul public
Pentru a înțelege modul în care AI poate contribui la îmbunătățirea proceselor guvernamentale și a serviciilor publice, reprezentanți guvernamentali vor fi prezenți la conferința.  Vei avea ocazia să auzi de la experți precum Adrian Victor Veverade la Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică si Bogdan Ivan de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care vor aborda subiecte precum „Perspective instituționale asupra noilor avansuri tehnologice” și „Crearea cadrului strategic AI pentru România: echilibrul dintre inovație și reglementare”.

Keynote special
NEXXT Summit va include și un keynote special susținut de Maxim Salnikov, Digital and App Innovation Business Lead la Microsoft Norvegia, care va oferi o viziune detaliată asupra modului în care AI și inovația digitală vor modela viitorul.

NEXXT Hackathon – Participă la soluțiile viitorului

Între 9 și 10 noiembrie, NEXXT Summit va găzdui AI Hackathon dedicat celor care vor să facă un pas înainte în inteligenta artificiala și noile tehnologii. Cu sprijinul Raiffeisen Bank România, participanții vor avea ocazia să colaboreze, să testeze idei și să creeze soluții care pot face o diferență reală.

Mentori din companii de top, precum Raiffeisen Bank, UiPath, Microsoft, IBM, AWS, Deutsche Bank, Veridion, Google, Octogon și Impact Hub, vor fi prezenți pentru a oferi îndrumare și feedback echipelor. Indiferent de experiența ta, NEXXT Hackathon este o oportunitate excelentă pentru a-ți testa abilitățile și pentru a contribui la dezvoltarea unor soluții tehnologice care vor defini viitorul.

Înscrie-te la NEXXT Summit și fă parte din viitorul tehnologiei!

Nu rata ocazia de a participa la NEXXT Summit – locul unde liderii tech, inovatorii și profesioniștii din industrie vin să discute despre AI și viitorul digital.

Fie că vrei să înveți de la experți, să descoperi noile tehnologii sau să te implici activ în hackathon-ul nostru, NEXXT Summit este evenimentul perfect pentru tine.

Înscrierile sunt deschise până joi, 31 octombrie 2024! Vizitează www.nexxtsummit.com și rezervă-ți locul acum.

Fii parte din comunitatea care modelează viitorul tehnologiei!

Știri

Într-o lume în care consumatorii devin din ce în ce mai exigenți, așteptările lor de la brand-uri s-au schimbat dramatic. Publicul cere acum mai mult decât produse și servicii. Dorește să vadă acțiuni responsabile și sustenabile, care să reflecte o implicare reală a brand-urilor în societate. Acest nou context influențează felul în care companiile își construiesc mesajele și își promovează valorile. Așadar, comunicarea responsabilă nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate, iar companiile trebuie să fie pregătite să răspundă acestor cerințe.

Pe 19 noiembrie, la Hotel JW Marriott din București, îți dăm întâlnire la Brand Power Summit 2024, conferința care aduce laolaltă toți profesioniștii din comunicare și marketing dornici să lanseze campanii responsabile și să afle ce așteptări au consumatorii de la brand-uri astăzi.

Evenimentul este ocazia perfectă să îți pui la punct strategia de marketing și comunicare pentru 2025 și să înveți cum poți atrage de partea ta un public din ce în ce mai implicat și exigent.

Printre vorbitorii invitați se numără și practicieni recunoscuți din comunicare, publicitate și marketing, care au demonstrat că, prin acțiunile lor, pot avea un impact semnificativ în viața consumatorilor și în societate. Alături de noi ii vom avea pe:

Anca Ungureanu (Head of Identity & Communication, UniCredit Bank)

• Laura Mihăilă (Director of Marketing, Communication And CX, Raiffeisen Bank Romania)

Cătălina Roman (Identity & Strategic Communication Director, CEC Bank)

Raluca Vidrașcu (Team Lead Manager, YOXO)

Ionela C. Văcaru (Senior Brand Manager, KFC)

Cristina Butunoi (Executive Director, Golin)

Adina Vlad (Managing Partner, Unlock)

Liliana Tincu (Research Excellence Director, iSense Solutions)

Sorin Psatta (Experienced Advertising Professional)

Ioana Manoiu (Managing Partner, GMP&U)

Laura Ionescu (Creative Director, v8)

Ștefan Chirițescu (Global Marketing Director, Purcari Wineries Group)

Ștefan Szakal (Founder & CEO, Boon)

Laura Nedelschi (Creative Director, GRF+)

„La Brand Power, vei descoperi cum companiile au reușit să-și adapteze strategiile de comunicare la nevoile consumatorilor, care nu mai acceptă chiar orice de la brand-uri. Ei vor implicare, etică și sustenabilitate din partea companiilor. Consumatorii de azi cer acțiuni concrete, iar noi ne-am propus să arătăm cum pot companiile să le ofere exact ce își doresc”, spune Cristian Manafu, organizatorul conferinței.

De ce să nu ratezi Brand Power Summit 2024?

  • Tactici care schimbă jocul: Întâlnești experți care reușesc să atragă noi audiențe cu abordări inovatoare și să remodeleze industrii.
  • Studii de caz valoroase: Vei afla cum companii mari și-au ajustat strategiile pentru a răspunde unui consumator tot mai exigent.
  • Creativitate fără limite: Descoperă cum să combini elementele clasice ale comunicării cu tendințe inovatoare pentru a crea un brand puternic și campanii memorabile.
  • Comunicare bazată pe date: Află cum utilizarea inteligentă a datelor poate transforma mesajele de marketing, crescând impactul acestora.
  • Inspirație din campanii de succes: Intri în culisele unor inițiative de succes ale brandurilor responsabile și afli cum le poți adapta în strategia ta.
  • Networking autentic: Interacționează cu profesioniști din industrie într-o atmosferă prietenoasă, care te ajută să legi conexiuni valoroase.
  • Experiență premium: Bucură-te de o zi la standarde de 5 stele, la unul dintre cele mai bune hoteluri din România, într-un cadru propice învățării și dezvoltării relațiilor durabile.

Nu rata ocazia să fii parte din discuțiile care vor defini viitorul comunicării și marketingului responsabil. Ne vedem pe 19 noiembrie la Brand Power Summit 2024, unde vei descoperi cum să îți transformi campaniile și să răspunzi cu adevărat cerințelor consumatorilor actuali.

Brand Power Summit 2024 este un eveniment organizat de Evensys in parteneriat cu Lidl Romania si cu sprijinul UniCredit Bank, YOXO si AQUA Carpatica.

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Email(Required)
This field is hidden when viewing the form
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa office@leaders.ro cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa office@leaders.ro pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.