fbpx
Caută

125 de elevi schimbă comunităţile din care fac parte, cu susţinerea OMV – Petrom

Oraşele Constanţa, Piteşti, Moreni, Moineşti şi Videle se numără printre cele 15 localitati în care s-a desfăşurat, în 2018, programul LEADERS Explore – liceeni, datorită OMV- Petrom, care au decis ca, şi anul acesta să investească în tineri. Elevii au conceput, au căutat metode de implementare şi, în cele mai multe cazuri, au şi reuşit să îşi vadă proiectele puse în practică.

Liceenii din Videle au strâns bani, au cumpărat cărţi din programa obligatorie de Limba şi Literatura Română, şi le-au donat bibliotecii liceului. Pentru asta au construit un stand şi au pictat pe faţă copii, la Zilele oraşului.

În Piteşti, echipa UrbanJungle promovează pe Facebook evenimentele din oraş, iniţiative culturale şi istorice şi ating astfel nevoile de informare ale piteştenilor. De curând echipa a realizat un scurt montaj pentru promovarea istoriei şi trecutului prin vizitarea Memorialului Închisoarea Pitești.

Exploratorii din Videle picteaza copiii pe fata, la Zilele Orasului

 

Proiectul Cunoaște-ți viitorul! își propune aducerea consilierii vocaţionale mai la îndemâna elevilor de liceu, ajutarea acestora în alegerea unei facultăţi. Prin acest proiect, exploratorii din program au reusit sa ofere consiliere vocationala unui număr mai mare de 200 de elevi de clasa a 10 a din 2 licee din Pitești, cu ajutorul a 2 cadre didactice.

Prin Read&Explore, liceenii şi-au propus să readucă în atenţia oamenilor bucuria cititului prin diferite activităţi care pot transforma “plictiseala” lecturii în ceva amuzant, de efect, avand o locaţie primitoare.

 

Proiectul “Invizibilii”, din Constanţa, şi-a propus să ofere copiilor din medii defavorizate posibilitatea de a învăţa noţiuni de autocunoaştere şi dezvoltare personală. Au fost ţinute două şedinţe, la şcoala gimnazială din satul Pecineaga şi proiectul nu numai că nu se opreşte aici dar se va extinde şi către alte trei şcoli.

Tot către copii s-a îndreptat şi proiectul altor elevi constănţeni,Terapie prin bucurie, care au obţinut o sponsorizare pentru a cumpăra jocuri şi materiale pentru copiii care trec prin centrul de tratament oncologic din judeţ.

 

La Moreni, liceenii au strâns o cantitate semnificativă de hârtie şi, ce e şi mai important, pe termen lung, au reuşit să determine oamenii din oraş să colecteze în continuare hârtia şi să o ducă la un centru special.

The Hills Have Wheels

În cadrul unui alt proiect, The Hills Have Wheels, elevii au promovat traseele, prea puţin cunoscute, din Moreni, care pot fi folosite pentru ciclism şi alte activităţi sportive. La concursul de ciclism cu scop caritabil pe care l-au organizat copiii au participat profesionişti şi amatori, iar banii strânşi în urma evenimentului au fost donaţi unei familii nevoiaşe din regiune.

Altă echipă de exploratori din Moreni s-a gândit la un spaţiu liniştit, în care oricine din comunitatea lor să poată citi şi să aibă acces la materiale de studio de actualitate. O lună de zile a durat întregul proiect de Modernizare a Bibliotecii Municipale, timp în care elevii au strâns fonduri pentru materiale de construcţii, mobilier şi cărţi, iar apoi, în echipă, au renovat Biblioteca. Ea este deschisă, începând cu această vară, oricui doreşte să îi calce pragul, iar pe exploratorii care au participat la acest proiect îi puteţi întâlni printre rafturile ei, lucrând ca voluntari.

Modernizarea Bibliotecii Municipale

 

La Moineşti, o parte dintre liceeni au creat TeenART Hub. Un hub care să le satisfacă nevoia resimţită în comunitatea lor, de libertate de exprimare. Spaţiul a fost deschis oficial printr-un concurs de dezbateri iar, în continuare, elevii îşi propun să găzduiască şi alte evenimente, pe diferite teme: şah, muzică, teatru, vizionări de documentare şi nu numai.

 

A doua echipă de moieşteni s-a orientat către aspectul oraşului lor. Tinerii şi-au dorit ca spaţiile de recreere din Moineşti să fie mai vesele şi mai colorate. Au obţinut aprobări, au căutat materiale şi, în cadrul proiectului lor, Pixxels, au vopsit bănci din parcul Băi. Pentru viitor, ei au în plan recondiţionarea şi mai multor bănci, precum şi alte proiecte similare.

Pixxels

Ne propunem de fiecare dată să ajutăm tinerii care participă la LEADERS Explore – liceeni să lupte pentru visele lor. Să preia iniţiativa. Să lucreze în echipe pentru că înţeleg de ce, cum şi cu cine. Să înţeleagă că fericirea nu înseamnă doar carieră. Şi reuşim. Primul pas este făcut şi de acolo lucrurile cresc. Fiecare tânăr care preia iniţiativa şi face un lucru concret pentru comunitatea lui generează o undă care poate fi propagată. Un bulgăre mic de zăpadă poate provoca o avalanşă. Alături de OMV – Petrom am aruncat în lume anul acesta câteva zeci de bulgări ale căror efecte vor fi vizibile, suntem siguri, în curând.

 

În 18 ani, 6000 de elevi din 70 de comunităţi şi-au dezvoltat alături de noi abilităţile de leadership. Programul LEADERS Explore pentru liceeni este esenţa acestui timp. În fiecare an şcolar, câte 25 de elevi cu potenţial din 15 localităţi participă la acest program format din 4 sesiuni interactive de curs, de câte 2 zile. La final, ei primesc certificarea LEADERS Explore, primul nivel în leadership, ce atestă competențele dobândite si care, începând cu anul şcolar 2017-2018, este acreditată şi recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Tinerii aleşi sunt oameni care îşi doresc mai mult decât o diplomă de absolvire a liceului, care au pasiuni puternice şi care sunt interesaţi de dezvoltarea lor şi a celor din jur.

 

 

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.