fbpx
Caută

250 de liceenii-exploratori sunt gata să cucerească lumea

Planul ultimei zile din programul LEADERS Explore pentru liceeni arăta cam așa: trainerii care i-au ghidat pe cei 25 de elevi din fiecare localitate vor ține un discurs, apoi fiecare absolvent va avea câteva minute în fața colegilor, prietenilor și familiei în care vor vorbi despre ce schimbări au făcut în viața lor în timpul celor 9 luni de program. Fie că a fost vorba despre proiectul în comunitate în care au fost implicați, fie că a fost partea d training în care s-au cunoscut mai bine, cine sunt și ce pot și ce drum ar trebui să urmeze, fie că au cunoscut oameni care i-au făcut să-și pună întrebări sau să-și dorească mai mult. Fie că s-a trezit în ei dorința de a schimba ceva. Apoi vor primi cu toții certificarea de explorator și asta va fi totul.

Sigur, socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu ce se întâmplă în realitate și, la fel ca și în cazul programului în sine, realitatea a depășit cu mult orice închipuire. Au fost emoții, râsete, cuvinte spuse cu naturalețe și umor, ca între prieteni, mărturisiri și promisiuni. Noi știm că pe acești oameni ne putem baza mai departe. Ei și-au găsit busola. Citiți și veți înțelege de ce.

Portret de explorator: învățare, descoperire, talent, distracție, implicare și curaj.

Momentul în care au venit în fața tuturor și au spus: “Bună, mă numesc X și sunt explorator!” a însemnat conștientizare și emoție. Pentru mulți, a fost încă un test prin care și-au depășit timiditatea și teama de a vorbi în public. Pentru că LEADERS Explore este o experiență completă, până la capăt. De la Bârlad la Târgu Jiu. de la Iernut la Ploiești, la ceremoniile de absolvire s-au auzit următoarele mesaje:

“LEADERS schimbă vieți pentru că ne ajută să vedem lumea din alte unghiuri. La Explore, mi-am schimbat ochelarii de patru ori. Prima dată, mi-a arătat că cel mai frumos lucru e să-ți dai seama cine ești. A doua oară, am învățat că perspectiva înseamnă totul. Cum acționezi și gândești va determina calitatea succesului tău. La a treia schimbare, am primit o oglindă: mi s-a spus cine eram și ce-aș vrea să devin. Ultima schimbare mi-a dat o întrebare, nu un răspuns: ce ești dispusă să faci pentru visul tău?” (Oana Rotaru)

Explore, în cuvintele lor.

“Am aflat că valorile mele sunt familia și iubirea. Sunt foarte fericit și mi-am ghidat viața de-atunci după asta. Am învățat că, atunci când cineva îți vorbește, e important să asculți, să nu sari cu exemple din viața ta. Simt cum mi-a explodat mintea, sunt deschis, ideile îmi vin mult mai ușor. Asta m-a invătat LEADERS: să fiu dispus să accept experiențe noi în viață. Sunteți mentorii mei, pedagogii mei, oamenii pe care mă pot baza.” (Denis Micu)

“Omul are două momente importante în viață. Atunci când se naște și atunci când află de ce s-a născut. Cu ajutorul LEADERS am aflat de ce m-am născut. Mulțumesc pentru că m-ați învățat atât de multe lucruri într-un timp atât de scurt.” (Cristina Giurca)

Proiectele în comunitate au fost dovada clară că schimbarea începe cu fiecare dintre noi.

“Sunt o nouă persoană. În prima sesiune, mi-a fost frică să spun ce caut aici, azi sunt încrezătoare, am curaj. Pe parcursul călătoriei, mi-am descoperit multe calități, nu știam că le am. Mi s-au deschis uși, oportunități. Mi s-a explicat că nimeni nu știe ce cred eu, trebuie să mă fac auzită. Asta fac de-atunci. Până acum am învățat, de-acum sunt pregătită pentru o nouă provocare.” (Laura Artene)

“LEADERS Explore mi-a deschis o ușă, am lăsat în urmă și am uitat toate obstacolele care mi-ar fi îngreunat călătoria. Am fost pusă în situația de a colabora, mi-am exersat ambiția, capacitatea de a relaționa, optimismul, influența. Acum sunt în punctul culminant și până și acest discurs e o provocare. Mulțumesc colegilor alături de care mi-am creat amintiri, mulțumesc LEADERS și mulțumesc mama!” (Paula Căpriță)

Călătorim împreună și la anul!

Beatrice Alexandrescu este manager al programului LEADERS Explore și omul pentru care educația non-formală și leadership-ul pentru liceeni sunt o misiune și o valoare.

Program susținut de LIDL Community Grant

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.