fbpx
Caută

Când îți pasă prea mult?

De câte ori ți-ai dorit să fii cel mai bun la …absolut orice faci? Se întâmplă de multe ori să ne dorim să performăm inclusiv la lucrurile care nu contează atât de mult doar din dorința de a fi percepuți de ceilalți ca fiind astfel?

Când vorbești în public, când vrei să pui o întrebare într-o întâlnire importantă sau pur și simplu când intri într-o cameră plină cu străini simți anxietate și presiune, vrei ca totul să meargă perfect. Motivul pentru care simți toate aceste lucruri este teama de dezaprobare socială, iar acest fenomen poate să ne creeze și mai multe probleme pe termen lung. 

Atenția la ceea ce ar putea să creadă ceilalți despre tine te face să te îndepărtezi de lucrurile care contează cu adevărat și care te ghidează în viață: valorile, credințele, viziunea ta, toate au nevoie de timp și energie, iar când acestea sunt îndreptate către ceilalți inevitabil începi să te neglijezi pe tine. 

În context de leadership, lucrurile funcționează similar. S-ar putea spune despre un lider că a-i păsa foarte mult de ceilalți poate fi o calitate însă și aici performanța poate să fie afectată. Uneori, mai ales în leadership, gestul de responsabilitate și grijă este tocmai să-i lași pe oamenii din echipa ta să-și descopere singuri care ar putea fi rezolvarea problemelor. 

O paralelă potrivită acestei situații este ceea ce se întâmplă în teatrul spontan, teatrul de improvizație unde creația actorilor se întâmplă chiar sub ochii spectatorilor: scenele, situațiile, personajele și emoțiile, toate sunt trăite de ei sub privirile publicului spectator. Pentru ca tot acest proces să fie echilibrat și eficient pentru toți cei implicați, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de teatru spontan din Chicago, Mick Napier, recomandă ca fiecare actor să aibă grijă în primul rând de el însuși. Un improvizator care-și descoperă personajul, preocupările și emoțiile le face astfel colegilor săi de scenă un cadou generos. 

Empatia și faptul că ne pasă de  ceilalți pot fi atât puncte forte, cât și puncte slabe. Atunci când credem foarte mult în aceste trăsături pe care le avem, când atenția noastră este orientată foarte mult către exterior, pierdem contactul cu ceea ce contează cu adevărat.

Ești mereu la altitudine de croazieră și știi spre ce te îndrepți, iar dacă drumul nu este unul foarte plăcut nu uita, grija față de tine este responsabilitate față de ceilalți.

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Decizii bazate pe valori

Cum ești la capitolul decizii importante? Fie că sunt profesionale sau personale, deciziile ne pot încărca atât de mult încât putem ajunge în punctul în care ne este greu să

Consistență V.S. Intensitate

O luptă intensă între cele două variante de a ne doza eforturile, mai ales în această perioadă. Care este varianta care ne asigură rezultatele dorite și care va funcționa pe

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.