fbpx
Caută

Ce valori au adolescenții români

Familia, prietenia și respectul sunt cele trei cele mai prețuite și căutate valori de către tinerii români cu vârste între 14 și 18 ani. Puși să aleagă dintr-o listă de calități, adolescenții au ales în proporție covârșitoare cele trei valori care le ghidează comportamentele și stau la baza portretului dezirabil pe care ei îl atribuie celorlalți.

Optimismul a fost și el în topul preferințelor celor intervievați și, deși nu există diferențe majore între mediul rural și cel urban, această valoare este mai căutată și dorită de către cei de la orașe. În mediul rural sunt preferate cu precădere încrederea, curajul și ajutorul. Optimismul a fost urmat de încredere, prietenie, sinceritate si creativitate. Cele mai dorite valori pe care tinerii le vor pentru ei înșiși sunt respectul, toleranța, curajul, disciplina și răbdarea.

La celălalt capăt al listei de valori care îi descriu pe adolescenții care au participat la studiu se regăsesc tradiția, frumusețea, contribuția, recunoașterea. Deși individualitatea este în aceasta listă pe locul 12, pe lista celor mai rar nominalizate valori se află și noțiunea de echipă. Desi nu sunt considerate ca fiind opuse, cele două sunt la fel de rar utilizate în autoportretul pe care și l-au creat adolescenții în cauză.

Studiul privind valorile adolescenților români a fost realizat de Fundația LEADERS în decursul anilor 2010-2011 în rândul participanților la programul Leadership Autentic, un program educațional ce vizează dezvoltarea abilităților de leadership, autocunoaștere și comunicare în rândul tinerilor cu vârste între 14 și 18 ani. Aceștia a trebuit să aleagă dintr-o listă de 45 de valori și să explice pe larg care cred că sunt valorile care-i definesc pe adolescenți, ce valori au, de ce valori au nevoie, ce valori așteaptă de la cei din jurul lor. În vara anului 2017, programul Leadership Autentic s-a încheiat, locul fiindu-i luat de o versiune mai complexă, LEADERS Explore pentru liceeni. Mai multe detalii, aici: www.leaders.ro/elevi

Articole similare

Tu crezi că se mai poate în România?

Ultimele săptămâni ne-au demonstrat, în cazul în care mai era nevoie de o dovadă în plus, cât de mult contăm noi, tinerii, alături de votul nostru. Însă, dincolo de vot,

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.