fbpx
Caută

Cel mai bun din lume!

Ne-am obișnuit să ne uităm la oamenii de succes și să simplificăm “de ce” și “cum” au ajuns ei acolo, dorindu-ne să fim la rândul nostru tot mai sus. Atunci când vine vorba de a învăța ceva nou, sau chiar când ne gândim la activitatea profesională pe care o avem ne este tuturor foarte clar că vrem să fim cei mai buni din lume la ceea ce facem.

Cea mai bună organizație cu cei mai buni lideri pe fiecare departament, cei mai buni specialiști care livrează cele mai bune rezultate. E normal! Dacă citești acest newsletter probabil că te afli deja în procentul destul de mic al oamenilor care fac mai mult, vor mai mult, overachievers care vor să facă performanță în tot ceea ce fac. Cel mai probabil și hobby-ul pe care îl ai, fie că dansezi, pictezi, gătești, faci sport, chiar alergi la maraton, cânți, ai un vlog, faci teatru sau călătorești, tinzi spre perfecțiune și aici și îți iei mereu reperele de la cei mai buni.

Dar hai să fim sinceri, șansele ca tu sau eu să ajungem în top 1% din lume la oricare dintre competențele noastre sunt foarte mici. Va fi întotdeauna cineva care a muncit mai mult, sau care are mai mult talent sau mai mult noroc, sau chiar toate trei. Conform studiului care a explorat tema de a fi cel mai bun, rata de succes pentru a deveni cel mai bun jucător de baschet, respectiv pentru a ajunge jucător în NBA este remarcabil de scăzută. În NBA există aproximativ 30 de echipe cu 15 jucători – deci un total de 450 de jucători sunt cei mai buni din lume. Pentru aceste roluri se estimează undeva la peste 500.000 de tineri care joacă baschet și se pregătesc pentru a fi profesioniști, asta înseamnă că undeva la unu dintr-o mie este rata de succes. 

Dar scopul nostru nu este să te întristăm ci să-ți arătăm o perspectivă nouă care ți-ar putea schimba fundamental modul în care te dezvolți și care te va ajuta într-adevăr să fii cel mai bun din lume: setul tău unic de competențe.  Este mai ușor și mai eficient să fii în top 10% în mai multe abilități diferite – setul tău unic- decât să fii în topul 1% în orice abilitate. Ideal setul tău de de competențe va fi unic, iar competențele vor fi complementare: gândește-te la o persoană care are multă experiență și știe foarte bine project management, lucrează totuși într-o firmă de IT și știe și programare, pentru că are oameni în echipă și-a dezvoltat abilitatea de a preda – este un trainer bun și în timpul liber cântă la un instrument într-o trupă de amatori. Aeastă persoană este cu siguranță în top 1% pe combinația unică de competențe pe care o are. Scopul va fi așadar nu să devină cel mai bun pe o singură competență, ci să își mențină setul unic cât mai variat astfel încât acesta să fie un diferențiator clar.

Tu – la ce ești bun? Care sunt skill-urile la care cu siguranță ești în top 10%? Petrece timp pentru a-ți descoperi varianta ta unică și vezi care va deveni unique selling proposition-ul tău.

Articole similare

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

Un strop de magie pentru leadershipul tău

Indiferent ce vei alege, sunt câteva elemente comune prin care îți poți dezvolta stilul de leadership și un set nou de competențe pentru echipa ta. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.