fbpx
Caută

Chemarea la aventură

Articol preluat din Newsletterul din data de 27 noiembrie 2018

În 1871, antropologul Edward Burnett Tylor scrie pentru prima dată despre conceptul de călătoria eroului, o teorie cu privire la mitul eroului din multiple narațiuni, iar în 1949, Joseph Campbell matematizează modelul, iar în lucrarea sa Eroul cu o mie de chipuri, studiază modul în care modelul matematic se aplică în diverse culturi și povești.

Călătoria este astfel studiată în trei faze: Plecarea, Inițierea și Întoarcerea. Astfel, călătoria eroului este de fapt o călătorie despre schimbare, inițial a eroului și apoi a mediului în care eroul revine. Este despre împărțirea în două a lumii: cunoscut și necunoscut și lucrurile care se întâmplă în partea necunoscută.

Călătoria eroului este ce ni se întâmplă tuturor, de mai multe ori în viață, atunci când spunem DA unei provocări noi și facem pasul dincolo de granița care desparte lumea cunoscută de lumea necunoscută. Și de cele mai multe ori ne confruntăm cu provocări, aventurile noastre în necunoscut ne conduc către încercări pe care dacă le parcurgem cu succes câștigăm o răsplată (dacă în povești vorbim de o comoară sau o armă secretă, în călătoriile noastre individuale răsplata vine sub forma unei transformări, a descoperirii potențialului și a dezvoltării unor noi super-puteri).

În etapa de întoarcere, eroul revine în lumea obișnuită cu răsplata sa. Aici, odată cu traversarea pragului dintre lumi fiind deja transformat, eroul începe să-i ajute/transforme și pe ceilalți. Eroul câștigă acum înțelepciunea și puterea asupra ambelor lumi.

Îți spuneam că avem o provocare pentru tine în noul an și anume: chemarea la aventură. Precum în mitologie și povești, prima reacție a eroului când este chemat este să refuze chemarea, iar aici intervin mentorii, ajutoarele, care-l duc către pragul dintre lumi. Provocarea noastră este să spui da și să-ți găsești cel puțin o călătorie a eroului, o călătorie a liderului de care ai nevoie și tu, și oamenii din juru tău.

Articole similare

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

Un strop de magie pentru leadershipul tău

Indiferent ce vei alege, sunt câteva elemente comune prin care îți poți dezvolta stilul de leadership și un set nou de competențe pentru echipa ta. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.