fbpx
Caută
Ce părere ai avea dacă ți-am spune că sesiunile tale de coaching de leadership pot căpăta o nouă dimensiune, iar coach-ul tău at fi A.I.?

Computer Generated Leader

Ce părere ai avea dacă ți-am spune că sesiunile tale de coaching de leadership pot căpăta o nouă dimensiune, iar coach-ul tău at fi A.I.? Există astăzi deja câteva aplicații și opțiuni prin care poți să-ți dezvolți abilitățile de leadership cu ajutorul inteligenței artificiale. Acești coachi virtuali au început să fie folosiți în mare parte de către antreprenori, specialiști din tehnologie care se pot obișnui ușor cu o interfață tip chatbot care alternează cu recomandări și resurse personalizate, oferite în urma unor teste psihometrice realizate în aplicații. 

În curând, inteligența artificială va înlocui multiple aspecte tradiționale ale leadershipului, iar noi vrem să ne uităm puțin la câteva tendințe observate. Ce va face diferența și ce trebuie să facem pentru a ține pasul?

Dezvățarea: pentru a face față transformărilor liderii trebuie să recupereze avansul tehnologiei și să-și accelereze învățarea cu concepte și experiențe noi. Vechile metode de a conduce echipe trebuie adaptate prezentului în care suntem toți mai mult online, cu o nevoie mai mare de relații autentice și sprijin în abordarea situațiilor noi. 

Soft is the new hard: tehnologia poate înlocui multe aspecte ale leadershipului însă abilitățile soft sunt cele care vor face diferența. Liderii de echipe trebuie să practice tot mai des comunicarea între nivelurile ierarhice, să asculte, să-i cunoască pe oameni și să păstreze totodată un interes către impactul acțiunilor lor în societate și mediul înconjurător.

Legături și conexiuni: cu ajutorul tehnologiei am reușit să reducem distanțele dintre industrii, să ne putem conecta indiferent de unde ne-am afla în lume și să fim aproape chiar dacă nu ne-am aflat în aceeași încăpere. Liderii trebuie să înțeleagă valoarea pe care o aduce această apropiere și să lucreze la încurajarea diversității și incluziunii în echipele pe care le conduc.

Inovare și viitor: Conducem echipele noastre în prezent, dar în același timp trebuie să vizualizăm cu claritate viitorul și să împărtășim cu echipele noastre foarte clar planul pentru a ajunge acolo. Tehnologia ne ajută să inovăm, iar pentru lideri și echipe este nevoie de o cultură deschisă către învățare, asumarea de riscuri și înțelegerea eșecurilor ca fiind unelte prin care poți crește. Astfel de abordări sunt esențiale în echipe și sunt greu de înlocuit de către tehnologie.

Direcțiile menționate mai sus sunt vitale indiferent de industria în care activează organizația / echipa ta pentru a-ți actualiza abilitățile de leadership, iar ce-ți povesteam la începutul articolului poate fi atins cu ajutorul aplicațiilor deja existente. 

Pentru o experiență gratuită poți încerca Bunch, o aplicație momentan disponibilă doar pe ios, un antrenor virtual de leadership care-ți promite că în doar două minute pe zi îți va oferi sfaturi personalizate stilului tău de conducere și obiectivelor tale, ajungând să te cunoască prin intermediul testelor și interacțiunilor digitale.

O altă opțiune pe care o poți testa este Coach Amanda, un tool care îți oferă o gamă largă de resurse de învățare toate fiind destinate viitorilor lideri și celor care au deja roluri executive. Coach Amanda are în spate o serie variată de resurse personalizate pe care ți le va oferi adaptat în funcție de profilul personalității tale Big 5 evaluat la înscrierea în program. 

Amanda nu este singurul coach virtual, îl poți cunoaște cu această ocazie și pe Rocky un tool care te va ghida într-un proces de introspecție și reflectare personală. Tot o interfață tip chatbot îți va oferi dimineața și seara notificări personalizate, iar în momentul în care te vei înscrie în aplicație vei putea selecta o direcție specifică pe care să te concentrezi. 

Viitorul este digital, iar apariția acestor unelte ne arată tot mai mult cât este de important să fim conștienți de importanța și impactul tehnologiei, chiar și în procesul de leadership. Probabil vor mai trece câțiva ani până când echipele noastre vor fi preluate de lideri precum Amanda sau Rocky, dar până atunci ar fi bine să-i cunoaștem și să încercăm să ținem pasul cu abilitățile lor. 

Photo by Alexander Sinn on Unsplash

Articole similare

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Altruismul în ONG-uri

Prima dată când ne gândim la organizații nonguvernamentale, ne pot veni o sumedenie de cuvinte cheie care să fie reprezentative, cum ar fi: simț civic, responsabilitate socială, beneficii aduse societății,

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Iubirea pentru societate vine din iubirea față de sine

Februarie este despre iubire. 20 Februarie este despre iubirea pentru societate. Ziua Mondială a Justiției sociale reprezintă un moment important în care ne amintim de valoarea dreptății sociale pentru bunăstarea

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.