fbpx
Caută

Consistență V.S. Intensitate

O luptă intensă între cele două variante de a ne doza eforturile, mai ales în această perioadă. Care este varianta care ne asigură rezultatele dorite și care va funcționa pe termen lung? În contextul în care toate lucrurile se întâmplă cu viteză, suntem presați să facem schimbări multe și să gândim în termeni de aici și acum. Totodată, toate deciziile pe care le luăm în această perioadă vor avea un impact în viitor și este important să înțelegem cum schimbările mici și consistente sunt mult mai importante decât eforturile intense pe o perioadă scurtă de timp.

Una dintre cele mai evidente demonstrații în favoarea disciplinei în a continua să faci lucruri este descrisă de către Darren Hardy în cartea sa “The compound effect”, concept care se traduce prin faptul că că acțiunile mici se acumulează în timp. Această teorie susține faptul că vom obține recompense uriașe dacă facem o serie de alegeri mici și inteligente.

Așadar, dacă revenim la lupta noastră, este clar că a fi consistent în acțiunile și comportamentele tale este varianta potrivită, cu atât mai mult cu cât argumentul lui Hardy este că succesul se poate obține pe un drum pavat cu obiceiuri care pot părea de rutină, plictisitoare și nesemnificative dar extrem de benefice în viitor. Acest principiu se regăsește și în teoria haosului despre care am mai vorbit, faptul că aerul mișcat de aripile unui fluture poate să determine pe termen lung apariția unui uragan.  

Esența acestui compound effect, conform explicațiilor lui Hardy, poate  fi următoarea:  “Gândește-te la asta. Tot ce există în viața ta, există pentru că ai făcut o alegerile. Aceste alegeri stau la baza fiecăruia dintre rezultatele tale. Fiecare alegere începe cu un comportament pe care dacă îl vei exersa pe o perioadă mai lungă de timp devine un obicei. Dacă faci alegeri nepotrivite, vei reveni mereu la varianta inițială unde va trebui să alegi din nou. Dacă nu iei nicio decizie, atunci ai făcut alegerea de a fi un receptor pasiv la orice va veni în direcția ta. În esență, tu faci alegerile, iar acestea te vor face pe tine.”

Care sunt lucrurile pe care le  acumulezi în această perioadă? Cum arată deciziile pe care le iei și cum crezi că îți vor influența viitorul?  Mai este un aspect interesant aici. Deciziile care ne conduc către un stil de viață nedorit de regulă sunt schimbări mici. Nimeni nu își începe un plan pe termen lung de a mânca nesănătos, sau de a face o infuzie de știri și informații toxice. Totul începe cu o zi de cheat în care ai făcut doar un lucru mic. Și de cele mai multe ori aceste lucruri mici se acumulează și te vei trezi în mijlocul uraganului pe care chiar tu, fluturele, l-ai creat.

Aplică aceeași metodă dar de data asta pentru lucruri pozitive. Ce poți face în fiecare zi, consistent și cu disciplină, aproape plictisitor de multe ori, dar care în ceva timp va determina un compound effect în care vei fi acumulat: cunoștințe, comportamente noi, bani sau chiar oameni noi în viața ta.

Photo by Kyle Glenn on Unsplash

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Decizii bazate pe valori

Cum ești la capitolul decizii importante? Fie că sunt profesionale sau personale, deciziile ne pot încărca atât de mult încât putem ajunge în punctul în care ne este greu să

Fără granițe

Atunci când ne gândim la o țară, o cultură, o religie, ne este ușor să ne imaginăm că acestea se întind în limitele delimitate geografic și că influențele și că

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.