fbpx
Caută

Cum arată vocația ce îți oferă energie pentru viitor?

Toamna anului 2022 ne-a găsit organizând o nouă ediție al proiectului de orientare vocațională pentru liceenii din Cernavodă, Pitești și București.

În adolescență apar tot mai des întrebările „La ce facultate trebuie să dau?”, „Ce domeniu mi se potrivește?” sau „De ce abilități am nevoie pentru a avea o carieră de succes?”. Dar oare ce înseamnă de fapt o carieră?

Proiectul Ora de Carieră, organizat de Fundația LEADERS cu sprijinul Societății Naționale Nuclearelectrica, și-a propus să răspundă acestor întrebări și să ajute 50 de tineri din București, Pitești și Cernavodă să descopere care este cea mai potrivită carieră pentru ei.

În luna noiembrie 2022 a avut loc ediția proiectului, desfășurată online, împreună cu un specialist în orientare vocațională. Participanții au trecut printr-un proces de autocunoaștere și dezvoltare personală în trei etape, pentru ca la final să poată să contureze o serie de obiective pentru viitorul lor. Dar ce au făcut mai exact în proiect?

Etapa 1– Cum decid?

Sesiune online de 180 de minute centrată în jurul ideii de: cine sunt eu? Cum funcționează mecanismul de decizie în cazul alegerii unei cariere, descoperirea setului de valori personale, cât și parcurgerea unor exerciții de proiecție în viitor cum ar fi: constelația carierei / cum arată viața la 30-40-50 de ani sau percepția proprie asupra carierei pe cele șase direcții din cadrul metodologiei Holland (Realist – Investigativ – Artistic – Social – Întreprinzător – Convențional) – această percepție fiind identificată în afara chestionarului.

Etapa 2 – Care sunt opțiunile mele?

Sesiune online de 180 de minute ce a avut ca scop interpretarea rezultatelor chestionarului Holland. Sesiunea a alternat între momente plenare (toți cei 50 de participanți într-un Zoom) cu sesiuni pe grupe de lucru (câte 5 participanți în Breakout rooms). Participanții au descoperit care este profilul Holland și care sunt cele 5 categorii de cariere potrivite în funcție de nivelul de studii pe care doresc să le acceseze). În urma etapei 2, participanții și-au realizat Vision Board care surprinde CUM ar putea să arate viitorul lor.

Biblioteca Vie

Participanții s-au întâlnit cu 3 invitați din partea Societății Naționale Nuclearelectrica, aceștia activând în domenii de interes pentru participanții proiectului. Experiența profesională și personală a acestor invitați le-a oferit o viziune mai amplă asupra primii pași pe care trebuie să îi facă spre cariera dorită. Ora de Carieră s-a încheiat cu multe zâmbete pe buze și cu o serie de planuri de acțiune pentru cariera ce îți oferă energie pentru viitor.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.