fbpx
Caută

[#eischimbălumea] LEADERS Explore schimbă comunitățile cu ajutorul tinerilor

Împreună schimbăm lumea! Fundația LEADERS și LIDL România, cu spirjinul Ministerului Educației Naționale, susțin liceenii din România să pună în practică proiecte sociale în comunitățile din care fac parte. Timp de 35 de săptămâni, 250 de tineri din 10 orașe din toată țara sunt parte a celui mai complex program de leadership din România, LEADERS Explore pentru liceeni.

„Ne dorim să formăm tineri cu simț civic, pentru a crește o generație activă social, care generează schimbare. Practic, folosim comunitățile locale drept pretext de învățare și le arătăm tuturor celor implicați în proces că se poate, fie că e vorba de a curăța un parc de gunoaie, a ajuta bătrânii dintr-un azil sau de a reamenaja un spațiu de joacă. Pașii aceștia sunt semnificativi pentru ca tinerii să devină conștienți de propriul potențial, de valorile lor, de abilitățile de comunicare și de lucru în echipă”, spune Beatrice Alexandrescu, Project Manager al programului LEADERS Explore pentru liceeni.

Pe lângă implementarea unui proiect în comunitate, elevii vor avea parte de orientare vocațională, training intensiv, oportunitatea de a face practică într-un domeniu de interes (shadowing) pentru a afla dacă este ceea ce li se potrivește, întâlniri cu lideri inspiraționali, monitorizarea progresului personal pe o perioadă de 35 de săptămâni. La sfârșitul programului, participanții vor primi certificarea LEADERS Explore, primul nivel în leadership, ce va atesta abilitățile și competențele dobândite.

Proiectele liceenilor sunt extrem de variate și vizează nevoile reale ale comunităților din care fac parte.

“Abia aștept ca, împreună cu cei 24 de ‘exploratori’ din oraș să schimbăm ceva semnificativ la noi acasă, să facem lucrurile să se miște. Nu credeam că schimbarea poate ține de fiecare dintre noi. Am de gând să profit la maximum de această oportunitate și de această lecție de viață”, spune Ana Dragomir, elevă în Ploiești.

”Leaders Explore te ajută să ajungi la cea mai bună versiune a ta pentru a o exploata la maximum. Pe lângă dezvoltarea abilităților mele, am cunoscut o grămadă de oameni care, la fel ca mine, doresc să devină modele și să facă acea schimbare de care are lumea nevoie. Programul e dovada că adolescenții de azi pot fi cu adevărat viitoare exemple pentru exploratorii ce vor urma,” a completat Amalia Danciu din Reșița.

LEADERS Explore pentru liceeni este un program gratuit al Fundației LEADERS, dedicat adolescenților cu vârste între 14 și 18 ani, ce-și propune să completeze formarea școlară standard cu un an de educație non-formală.

LEADERS Explore în cifre: 35 de săptămâni, 30 de licee din toată țara, 250 de liceeni din 10 orașe (Bârlad, Bistrița, București, Iernut, Lugoj, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Târgu Jiu, Târgu Mureș)

Tinerii visează să dea mai departe proiectele generațiilor viitoare de exploratori din orașele lor.

Prezența programului în cele 10 localități (Bârlad, Bistrița, București, Iernut, Lugoj, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Târgu Jiu, Târgu Mureș) este susținută în acest an prin programul “Împreună cu LIDL pentru un viitor mai bun”. „Elevii de azi sunt adulții care vor inventa ziua de mâine. Pentru că ne-am asumat misiunea de a crea un viitor mai bun, am ales să sprijinim proiectul LEADERS Explore care își propune să formeze adulți responsabili, capabili să genereze schimbări în bine. Dorim să-i felicităm pe toți elevii participanți la acest proiect, care își pun în valoare potențialul și acum demarează proiecte sociale în comunitățile lor în cadrul programului LEADERS Explore”, a declarat Cristina Hanganu, Directorul Departamentului de Comunicare și CSR al Lidl România

LEADERS Explore este esența celor 17 ani de experiență ai Fundației LEADERS, timp în care peste 5000 de liceeni din peste 60 de comunități urbane și rurale la nivel național și-au dezvoltat abilitățile de leadership.

Pentru mai multe informații, intrați pe www.leaders.ro/elevi

Beatrice Alexandrescu, project manager LEADERS Explore pentru liceeni (stânga) și Elena Pâslaru, trainer, spun că proiectele sociale sunt modul prin care tinerii dau ceva înapoi comunităților și învață să fie implicați civic.

***Interviul e parte a campaniei de promovare a programului LEADERS Explore pentru elevi #eischimbălumea. Următoarele episoade, aici și aici.

*** Suntem un accelerator de experiențe și inspirație, declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este o organizație care susține oamenii cu valori și principii și ne dorim ca prin programele noastre, Explore, Experience și Challenge, să desăvârșim procesul de formare a liderilor.

*** Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27 de țări din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajați, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine și 4 centre logistice. Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.