fbpx
Caută

Excepționalii lui Malcolm Gladwell sau leadership-ul ca exercițiu de voință

Ne uităm la Bill Gates în tinerețe și ne minunăm ca lumea noastră a permis unui băiat de 13 ani să aibă acces nelimitat la un computer în 1968. Dacă această șansă ar fi fost dată unui milion de tineri, câte companii ca Microsoft am fi avut acum? Pentru a construi o lume mai bună, Malcolm Gladwell ne dezvăluie în „Excepționalii” că trebuie să înlocuim ghiveciul de cărți norocoase și avantajele care determină succesul cu o societate care oferă oportunități tuturor: “Suntem atât de prinși de miturile celui mai bun, mai deștept și celui care a reușit prin propriile puteri, încât ne imaginăm că excepționalii cresc din pământ, pe cale naturală.”

Malcolm Gladwell ocupă locul al II-lea în clasamentul global al celor mai influenți gânditori și strategi de management (Thinkers50, Editia 2009), înregistrând o urcare spectaculoasă de 16 poziții față de anul 2008. Succesul cărților sale, dar și recenziile pozitive ale jurnaliștilor de la Time și New York Times Book Review i-au adus autorului în 2005 un loc în clasamentul „celor mai influente 100 de persoane care dau formă lumii noastre”.

Licențiat în istorie și fost reporter al revistei The New Yorker, Malcolm Gladwell este cunoscut ca autor al cărții „The tipping point”. „Excepționalii”, următoarea carte a lui, a devenit bestseller la numai 10 zile după lansare, când New York Times și The Globe o plasau ca numărul unu pe lista celor mai vândute cărți. Descoperim de-a lungul cărții tot felul de excepționali: de la genii până la baroni locali, vedete rock și programatori software. Care este întrebarea pe care o punem de fiecare dată când vine vorba de succes? Vrem să știm cum au reușit acești oameni, ce fel de personalități au, ce stil de viață și educație adoptă sau cu ce talent special s-au născut. Malcolm Gladwell punctează foarte simplu că „modul în care percepem noi succesul este fundamental greșit”. În aproape toate bibliografiile publicate de miliardari, antreprenori sau celebrități, povestea urmează, în general, același curs: eroul nostru se naște în circumstanțe modeste și toată viața sa luptă să se impună cu ajutorul talentului sau. Însă, lucrurile nu stau chiar așa. Odată scos din context, parcursul lor până la culmile succesului e construit dintr-o sumedenie de oportunități pe care eroul le-a primit. Contribuie aici anul nașterii în contextul socio-economic al țării, cultura și educația primita, mediul familial și preocuparea părinților, dar poate cel mai important, oportunitățile extraordinare care le permit acestora să învețe și să muncească din greu.

Și totuși persistă întrebarea: talentul care stă la baza succesului este înnăscut sau dobândit? „Cu siguranță că acesta este înnăscut”, afirmă Gladwell, însă, pe măsură ce psihologii examinează mai în amănunt carierele oamenilor de succes, se ajunge la concluzia ca pregătirea individuală devansează talentul.

Într-un studiu inițiat de psihologul K. Anders și prezentat în „Excepționalii”, se demonstrează faptul că ai nevoie de 10.000 de ore de exercițiu pentru a atinge nivelul de expert mondial în orice domeniu. Se pare că de atâta timp are nevoie creierul uman pentru a asimila întreaga gamă de cunoștințe ce duc la adevarata măiestrie. Tot atâtea mii de ore au stat și la baza pregătirii lui Mozart, Bill Gates sau a celor de la Beatles, acestia fiind numai câțiva dintre cei care au fost analizați în carte. În „Excepționalii”, vei găsi tiparul nevăzut care se află în spatele succesului.

Articole similare

Cum păstrezi oamenii buni în echipă?

Când conduci o organizație, cel mai dificil lucru este să gestionezi relația cu oamenii / angajații. Dacă ai ajuns să conduci o echipă recent, după ce ai avut mai degrabă

Mai puțin control, mai multă colaborare

Toți cei care ne-am aflat într-un rol de leadership / conducere ne-am confruntat cu următoarea situație: ai un task de rezolvat și o echipă competentă care poate să-l preia. Ție

Leadership / Lonely-ship

Responsabilitatea, independența, pachetele consistente de beneficii, un nou birou cu cel mai bun view și un val de singurătate. Acestea sunt o parte dintre lucrurile pe care le primesc cei

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.