fbpx
Caută

Generația care scrie viitorul joburilor

Articol preluat din Newsletterul din data de 7 august 2018

O preocupare constantă pe care o avem zilele acestea este să ne imaginăm cum va arăta piața muncii în viitor. Evoluția tehnologică și schimbările demografice contribuie în fiecare zi la schimbări semnificative care rescriu prioritățile și modul în care abordăm carierele noastre.

Astăzi, la LEADERS, avem în programele noastre tineri cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, generația care este lider al schimbărilor care modelează viitorul joburilor, dar și cei care sunt cei mai afectați de această dinamică. Astfel, modul în care va arăta piața muncii în viitor poate fi un rezultat al imaginației sau o radiografie a realității acestei generații.

Un studiu realizat în 2017 de către World Economic Forum cu participanți din Europa, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia și Canada, a dezvăluit câteva aspecte interesante în ceea ce privește conceptul de “carieră” în viitor și modul în care generația tânără îl percepe.

O îngrijorare pe care generațiile noi o au și despre care vorbeam și săptămâna trecută este legată de numărul de tranziții pe care le vom face în viitor în carierele noastre, și de faptul că o abilitate utilă de dezvoltat atât pentru ei, cât și pentru viitorii angajatori este capacitatea de a se adapta schimbărilor.

Dacă ne uităm la caracteristicile acestei generații, independența este una dintre valorile cele mai importante ale ei, iar viitorul carierelor cu siguranță va fi influențat de acest aspect. Sunt și exemple de succes care deja demonstrează importanța adaptării angajatorilor: compania Google permite angajaților săi să folosească 20% din timp pentru proiecte și inițiative personale, acesta fiind și motivul pentru care reușește să rămână una dintre cele mai inovatoare companii din lume. Google Maps, Twitter și Slack sunt câteva dintre produsele Google care s-au născut din proiecte conexe, personale, dezvoltate de angajați.  

Piața muncii deja se schimbă, iar efectele le simțim în fiecare zi în care suntem mai aproape de viitor.

Articole similare

Relația cu inovația

Cum este percepută inovația în mod diferit și ce așteptări poți să ai în calitate de lider de la oamenii din organizația ta

Tu ai răbdare să fii creativ?

Articol preluat din Newsletterul din data de 5 iunie 2018 Leadershipul și creativitatea/inovația sunt două concepte care se întâlnesc mereu. Conform studiilor peste 67% dintre procesele creative sunt atribuite comportamentelor

Despre lucrurile importante în viața de birou

Articol preluat din Newsletterul din data de 16 octombrie 2018 Multe companii, majoritatea din tehnologie, se străduiesc să creeze un mediu de lucru cât mai interesant: spații de relaxare, camere

Inovația – rezultatul răbdării

Între 1482 și 1498, Leonardo da Vinci nu a avut parte de povești cu realizări mărețe, de descoperiri fantastice și idei care să fie apreciate, ba chiar din contră, cei

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.