fbpx
Caută

Inovația – rezultatul răbdării

Între 1482 și 1498, Leonardo da Vinci nu a avut parte de povești cu realizări mărețe, de descoperiri fantastice și idei care să fie apreciate, ba chiar din contră, cei 16 ani au fost marcați de multe eșecuri.

Pentru foarte mult timp Stephen King a scris necontenit, iar abia după 9 ani a reușit să-și vândă primul roman.

Când vorbim de creativitate, inovație, de multe ori ne amintim celebra frază: „talentul, îl ai sau nu-l ai”, iar ideea că inovația și creativitatea sunt un produs al răbdării și perseverenței pare greu de crezut.

Propunem să ne uităm astăzi la inovație ca rezultat al unui proces de durată, ca un drum plin de nereușite, de piese dintr-un mecanism care, la fel ca în cazul lui Leonardo da Vinci, la final vor duce către o capodoperă.

Îți oferim astfel 5 metode prin care îți poți antrena spiritul inovator și care, combinate cu răbdare, te pot convinge că „talentul se poate învăța”.

 

  1. Renunță la ego

Inteligența emoțională este un atribut esențial în leadership, iar în procesul creativ te ajută să fii deschis la ideile altor oameni, cât și la propriile tale idei pe care le vei critica mai puțin.

Astfel, rezultatul deschiderii față de alți oameni îți asigură o sursă mai mare de unde poți acumula informații. Și informațiile..sunt cele care-ți vor oferi perspective noi.

  1. Creativitate = asocieri

Atunci când cauți idei și gânduri originale, amintește-ți faptul că nu există neapărat o gândire originală, ci există perspective originale. Iar perspectiva originală se realizează din faptul că vei face asocieri între subiecte aparent necorelate.

Conform unui studiu, nucleul creativității este răbdarea cu care înțelegi comparații complexe și integrarea conceptuală a mai multor scenarii și experiențe

  1. Descoperă lumea prin curiozitate

Antrenează-ți setea de cunoaștere, extinde-ți bazele de cunoștințe cu orice ocazie nouă: citește, bucură-te mereu de experiențe noi, observă și poartă conversații. Fiecare etapă menționată mai sus va fi astfel o ocazie de a învăța ceva nou și de a-ți extinde universul de cunoștințe.

  1. Nu-ți fie teamă de micile momente haotice

A fost demonstră științific legătura dintre creativitate și modul în care ieșim din șabloanele clasice, modul în care rupem tradiția, ordinea, convențiile, și creativitatea, sunt strâns legate.

Experiențele care ne conectează cu mai multe lumi (chiar și experiența banală a unui birou plin cu obiecte diferite), ne antrenează creierul și ne menține viu mușchiul asocierilor și al creativității.

  1. Nu-ți fie teamă să ieși în evidență

În studiul realizat de Oxford Academic s-a investigat în mod direct legătura dintre structura creierului și competența creativitate. Rezultatele comportamentale arată faptul că invoația, creativitatea, sunt elemente asociate cu trei domenii ale personalității: deschiderea către noi experiențe, conștiinciozitatea și extraveriunea.

Astfel, deschiderea către nou este unul dintre cele mai bune antrenamente pentru creativitate.

Indiferent de experiența pe care o ai, de numărul de ore investite deja în procesul creativ, de percepția pe care o ai față de tine ca fiind o persoană creativă, există dovezi clare că îți poți antrena creativitatea pentru a deveni un inovator în domeniul tău de activitate.

Următorul pas este acela de a fi deschis către drumul tău spre creativitate, fiind mereu conștient de faptul că, în acest proces, cel mai important element este: răbdarea pe care o vei avea cu tine însuți.

Articole similare

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

Un strop de magie pentru leadershipul tău

Indiferent ce vei alege, sunt câteva elemente comune prin care îți poți dezvolta stilul de leadership și un set nou de competențe pentru echipa ta. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.