fbpx
Caută

Intenții pentru un nou an

Articol preluat din Newsletterul din data de 7 ianuarie

Cu fiecare rotație completă făcută de planeta noastră în jurul soarelui noi ne regăsim într-un nou ciclu, o nouă etapă pe care o întâmpinăm de cele mai multe ori cu planurile făcute și cu multă dorință de schimbare pentru ceea ce urmează. Suntem convinși că și tu ai cel puțin un lucru nou pe lista lui 2019, iar astăzi îți propunem încă două elemente care credem că-ți pot completa în continuare călătoria personală.

Intenție –  Intenția este definită ca: un scop sau o țintă; o hotărâre de a acționa într-un anumit mod. Fiecare zi pe care o începem ne oferă șansa să o parcurgem în mod activ, aplicând în mod conștient un set de principii, ghidându-ne după valorile personale, sau în mod reactiv, navigând în funcție de ceea ce ni se prezintă în ziua respectivă. Abordarea zilei prin manifestarea propriei intenții îți va oferi rolul de regizor, te va ajuta să-ți protejezi energia știind că ai întotdeauna autoritatea să alegi.
Pentru a-ți valorifica propriile intenții un pas foarte important este să te cunoști, să fii pe deplin conștient de gândurile, emoțiile și dorințele tale: Cum vrei să te simți astăzi? Care sunt lucrurile care te ajută să fii productiv? Cum interacționezi cu lucrurile care te interesează cel mai mult și câtă energie investești în ele?

Cel de-al doilea element pe care vrem să-l adăugăm pe lista noastră comună de rezoluții pentru 2019 este bunătatea. Unul dintre cele mai puternice îndemnuri pe care le-am auzit în această perioadă a fost: să fii mai bun cu tine! Oricine poate aprecia un act de bunătate. Dar atunci când suntem nevoiți să explicăm de ce mergem către asta oamenii iau adesea una dintre cele două poziții extreme. Unii oameni spun că bunătatea este o alegere sinceră și lipsită de interes, pe care o facem din emoții puternice de dragoste și dorință de a contribui / ajuta. La cealaltă extremă se află cei care cred că bunătatea este doar un instrument pe care îl folosim pentru a profita de beneficiile oferite.  Forumul Economic Mondial vorbește în acest context despre cercetările care demonstrează faptul că atunci când facem un bine, decizia de a fi generoși sau de a colabora cu alții activează o zonă a creierului numită striatum. Astfel, cu ajutorul neuroștiinței s-a descoperit faptul că emoția asociată cu a fi bun determină o strălucire caldă, iar activitatea pe care o vedem în striatum este baza biologică probabilă a acelui sentiment.  Desigur, nu trebuie să scanăm creierul pentru a vedea că bunătatea are un astfel de beneficiu, dar cu ajutorul cercetărilor putem vedea mult mai clar legătura dintre bunătate și bunăstarea generată de aceasta care are efecte pe tot parcursul vieții.

Deschidem așadar un nou capitol, împreună, iar provocarea noastră de această dată are două forme: intenție și bunătate! Cum se potrivesc în planurile tale pentru noul an?

Articole similare

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Cum și când să ceri

Vrem să povestim astăzi cu tine despre cum și când să ceri, mai ales în contextul revenirii din pandemie,  după doi ani în care am fost mai la distanță ca niciodată unii față de ceilalți. 

Gestionarea stresului în echipe

Venim astăzi către tine cu câteva idei despre cum poți acționa în echipă astfel încât să navigați cu ușurință valul emoțional al momentului.

Scurt refresh al comunicării în leadership

Depsre conversațiile necesare în această perioadă și despre anumite abilități și tehnici necesare în comunicare pentru a obține rezultate în organizațiile și echipele din care facem parte

Relația cu tehnologia

Tehnologia va rămâne o parte importantă din viața noastră, iar modul în care alegem să o integrăm, rolul pe care i-l oferim, tipul de comportamente pe care îi permitem să ni le creioneze, toate acestea sunt în controlul nostru.

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.