fbpx
Caută

Leaders Explore Liceeni – autocunoaștere, curaj și viziune

Fundația Leaders a dezvoltat acest program ca pe un instrument care să combată vulnerabilitatea elevilor de liceu, aflați într-o etapă a vieții lor în care lipsa de perspectivă sau de autocunoaștere predomină și îi influențează să facă alegeri nepotrivite pentru viitorul lor profesional și personal.

În programul Leaders Explore, liceenii se vor familiariza cu mentalitatea de explorator, descoperindu-si valorile personale, vor parcurge sesiuni de lucru pentru a învăța noțiuni despre stilurile de comunicare DISC, vor forma echipe de lucru pentru a implementa împreună proiecte cu impact pentru comunitățile din care fac parte, vor exersa exerciții de vorbit în public, și nu în ultimul rând își vor putea identifica posibile direcții de carieră, bazate pe tipologia personalității lor, sub îndrumarea trainerilor și a specialiștilor din diferite domenii invitați în această sesiune. De asemenea, exploratorii liceeni înscriși în program, își vor asuma o provocare, timp de 30 de zile, prin intermediul căreia au obligația să renunțe, să modifice sau să adauge în rutina lor un comportament responsabil.

De curând, s-a încheiat ediția hibrid Leaders Explore Liceeni, Ploiești 2021, prima care a avut și componenta offline de la începerea pandemiei de Covid 19 – o decizie luată asumat și responsabil împreună cu partenerul programului, Lidl România. La această ediție  au participat liceeni cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani.

Proiectele implementate de echipele de liceeni, în cadrul acestui program, au fost Leader of your mind și Ploiești Upgrade.

Leader of your mind a plecat de la o problemă identificată în rândul comunității, și anume, lipsa informării specializate a tinerilor cu privire la sănătatea mintală și a tulburărilor de alimentație care pot fi generate de dezechilibrele mintale. Implementarea proiectului a constat în acțiuni de comunicare pe canalele de social media (https://www.instagram.com/leaderofyourmind/) cu privire la informații legate de problematica acestui subiect. De asemenea, liceeni s-au orientat și spre o sesiune întrebări și răspunsuri venite din partea unui specialist psihoterapeut (înregistrarea se poate consulta aici. A fost organizat și un webinar, care a constat în interacțiuni cu persoanele din grupul țintă, pe baza informațiilor pregătite de specialiști, despre afecțiunile prin care pot trece tinerii.

Ploiești Upgrade a fost un proiect de educație ecologică, plecând de la nivelul ridicat de poluare generat de deșeurile aruncate la întâmplare, în orașul Pitești. Astfel, liceenii au organizat un maraton al ecologizării la care au participat peste 50 de tineri din comunitate, colectând, în echipe, deșeurile reciclabile de pe străzi. La finalul campaniei de ecologizare, au fost înmânate 40 de premii, venite din sponsorizări – întreaga campanie poate fi urmărită aici.

Câteva gânduri venite din partea participanților:

Experiența Leaders Explore este una magică în adevăratul sens al cuvântului, sunt încântat că am luat decizia de a mă înscrie în acest program. Am învățat enorm de multe, dar și mai important, am învățat cum să învăț, lucru de o valoare enormă. – Andrei Marcu

Programul Leaders Explore mi-a oferit șansa de a mă cunoaște, de a mă perfecționa și de a-mi da seama cât de puternică sunt, cât de ambițioasă și implicată pot fi într-o echipă și într-un proiect. M-a ajutat să mă dezvolt, m-a învățat lucruri importante și pe lângă toate acestea, m-a ajutat să cunosc persoane noi și să leg prietenii. – Baciu Denisa Andreea Pentru mai multe informații despre programul Leaders Explore Liceeni, puteți consulta site-ul http://leaders.ro/programe/explore/elevi

The post Leaders Explore Liceeni – autocunoaștere, curaj și viziune appeared first on Fundatia LEADERS.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.