fbpx
Caută

Pitch-urile din viața noastră

Fie că ești antreprenor, om de vânzări sau n-ai nicio legătură directă cu domeniul vânzărilor, în viață ai avut și vei mai avea multe momente în care ai vândut / vei vinde. Și primul și cel mai important lucru pe care îl vinzi ești tu. Vorbim astăzi despre momentele în care ești nevoit să te prezinți pe tine și asta se poate întâmpla fie în contexte tip interviu, networking, întâlniri de business sau momente în care cunoști persoane pe care vrei să le cucerești.

Dacă ne uităm la sensul principal al cuvântului pitch acesta se referă la calitatea unui sunet, la viteza vibrațiilor care îl produc și înălțimea pe care aceste vibrații o oferă unui sunet. Astfel, fiecare dintre noi avem un pitch personal pe care îl putem controla, atât din structura nativă a vocii, cât și prin antrenamente vocale speciale. 

Credem că pitch-ul de business, dar mai ales pitch-ul personal depinde de aceleași condiții: este autentic, fiecare dintre noi avem propria vibrație pe care o putem controla, iar cu puțin ajutor și antrenament al mușchiului ne putem găsi vocea potrivită cu care să-i cucerim pe ceilalți. Analogia dintre pitch și vocea interioară este astfel mult mai potrivită, și este primul loc de unde plecăm atunci când vorbim de o prezentare persuasivă.

Cu cât te pregătești mai mult pentru momentele în care te vei prezenta, pe tine, ideile, proiectele și business-urile tale, cu atât mai mult vei simți că știi din ce în ce mai puțin. Paradoxul Socratic  este foarte familiar oamenilor inteligenți și ambițioși, din acest motiv poate că primele gânduri pe care le ai când te pregătești este un gând asociat lipsei de încredere și sentimentului de impostor. Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l dezvolți este încrederea în propria ta valoare astfel încât să poți depăși acest prim paradox. Încrederea în sine vine cu schimbarea atitudinii, de la “va funcționa acest proiect?” la “cum pot face acest proiect să funcționeze”. Primul pas este astfel eliberarea de propriile limitări.

Un alt pas foarte important este să te concentrezi pe obiectivele tale și să te uiți la exemplele foarte concrete din viața ta unde ai demonstrat calitățile pe care le ai și să faci un exercițiu de vizualizare. Astfel, vei putea vedea lucrurile înainte ca ele să se întâmple, vei putea gestiona sarcini, seta obiective și vei avea mereu o ancoră solidă sub forma unei liste care va fi mereu acolo să-ți reamintească cine ești și care este vocea ta de fiecare dată când te vei îndoi de abilitățile tale.

Lista o poți transforma apoi într-un pitch personal cu structură, cu fir roșu și mesaje cheie. Te încurajăm să-l scrii și apoi să profiți de ocazii zilnice în care să folosești în interacțiunile tale elemente din pitch-ul scris. Astfel te vei familiariza, vei avea ocazia să testezi reacțiile celor din jurul tău și totodată să le arăți acele trăsături care-i vor cuceri.
În orice moment poate să apară un pitch necesar pentru tine. Ești pregătit?

Articole similare

Provocarea lui EU le știu pe toate

Mi se întâmpla sau mi se întamplă, destul de rar în ultima perioadă, să cred că le știu pe toate și că pot reuși indiferent de situație. Se pare însă

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.