fbpx
Caută

Schimbarea vine cu pași mici și mulți

Articol preluat din Newsletterul din data de 9 octombrie 2018

Vorbim frecvent despre schimbările pe care le așteptăm: de la noi, de la cei pe care-i avem în echipe, de la cei care participă în programe de leadership. Ne dorim să vedem cu ochii noștri momentul în care are loc schimbarea, suntem atât de prinși în entuziasmul momentului încât credem că această schimbare funcționează după principiul acțiunii și reacțiunii al lui Newton.

Astfel se întâmplă că de multe ori nu mai suntem acolo să vedem rezultatele sau nu investim suficient de mult efort, în materie de timp nu neapărat cantitate, iar acest lucru ne face să renunțăm rapid.

Când ne gândim la competențele de leadership de care are nevoie fiecare lider știm că multe dintre ele pot fi dezvoltate prin training sau coaching. Cu toate acestea, un element foarte important pe care nu-l putem dezvolta în nicio sesiune de training este perseverența.

A rămâne pe drumul tău indiferent de obstacole și situație poate fi cheia succesului mai ales când lucrurile nu merg așa cum ai plănuit și ai nevoie constant de o reconectare cu obiectivele tale.

Perseverența nu este doar un cuvânt bun de întâlnit în citate și postere motivaționale.

Diferența dintre oamenii de succes și cei care nu reușesc se reduce la persistența pură; dorința de a nu renunța. Diferența dintre succesul unui lider și un lider care nu reușește este mereu aceeași. Unii continuă… chiar și în fața adversității și a criticilor.

De multe ori suntem tentați să renunțăm devreme când ne pierdem perspectiva asupra unei situații. Când urmăm o viziune, uităm de ce facem ceea ce facem. Când ne îndeplinim task-urile, pierdem din vedere faptul că trebuie să ducem la bun sfârșit ceea ce am început pentru că suntem un exemplu pentru ceilalți.  În relații, uităm că conducerea nu este doar o realizare a unei viziuni; este o călătorie cu oamenii.

Atunci când vrei să renunți, cheia este să-ți regăsești perspectiva. Fă un pas înapoi, respiră, fă câțiva pași mici și hotărâți și continuă. Doar așa vei putea vedea rezultatele.

Articole similare

Lider și Leadership. Perspective teoretice.

Aflat sub umbrela psihologiei organizaționale, conceptul de leadership prezintă o mulțime de definiții, oferite de diferiți autori sau cercetători, bucurându-se de un interes ridicat până în prezent și indicând complexitatea

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,

Agilitatea în leadership

”Schimbarea este unica constantă în viață” remarca filozoful grec Heraclitus încă din anul 535 îHr. Și cât de bine se potrivește această constatare în zilele noastre! Agilitatea este fără îndoială

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.