fbpx
Caută

Tinerii de acțiune schimbă lumea prin proiecte sociale generate în acceleratorul experiențe

Experience este marcat de cele două acceleratoare pentru viața reală, ce durează câte cinci zile, la început și la sfârșit de program, între ele desfășurându-se provocări personale zilnice și proiecte sociale reale, elaborate și puse în practică de tineri.

Proiectele sociale sunt cele prin care participanții noștri sunt învățați să dea înapoi societății, să se organizeze ca echipă și să ia contact cu probleme din lumea reală. Cei 24 de tineri sunt împărțiți în trei echipe și, timp de trei săptămâni, gândesc și implementează un proiect social. Un proiect a fost despre dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor din centre de plasament prin elemente de teatru forum, adică, timp de câteva ore, copiii au au învățat, prin joc, comportamente și situații de viață și au jucat diverse roluri alături de actori profesioniști.

A doua echipă a fondat o platformă de povești interactivă și o aplicație pe telefon pentru copiii care petrec mult timp în spital. Șoseta cu povești vrea să facă fericiți pentru câteva clipe micuții bolnavi.

Iar cel de-al treilea proiect se numește „Mă Țin de Școală” și a vizat prevenirea abandonului școlar în trei școli din trei localități din jurul Bucureștiului.

Participanții noștri au simțit că fac diferența în cele trei școli în care și-au desfășurat proiectul social.

„Am mers la Buturugeni, Tântava și Grădinari, unde am lucrat cu 90 de copii. Concret, au fost workshop-uri de câte două ore cu teme diferite, adaptate nevoilor copiilor, scopul fiind de a motiva elevii să se țină de școală”, spune Ștefan Coantă, unul dintre cei opt inițiatori ai proectului. Pentru el, proiectul social a avut și o miză personală puternică. „Și eu aproape că am abandonat școala la un moment dat, cu toate că aveam condiții super ok. Știu cât de important este să ai cu cine să vorbești și să fie cineva care să te asculte și să te îndrume când ai dubii, mai ales când ești pus față în față cu o situație care îți va influența viitorul. Simt că am avut un impact pozitiv asupra copiilor”.

Lecțiile învățate de cei nouă tineri la contactul cu realitatea au fost puternice. Cel mai mult i-a impresionat reacția unui copil care le-a mărturisit că întâlnirea cu tinerii Experience l-a convins să dea o șansă școlii, deși era decis să renunțe după clasa a opta. „Știm că proiectul nostru-pilot e sustenabil, mi-ar plăcea să continue, deși e un efort susținut să intri în școli, să convingi profesorii și conducerea, să le spui copiilor ceva relevant. Echipa a fost super faină, cu toții ne-am dat silința și consider că proiectul „Mă Țin de Școală” a fost un succes”, spune Ștefan. Din echipa proiectului „Mă Țin de Școală” au făcut parte: Florin Lazăr, Sașa Chereja, Diana Petrescu, Andrei Lazăr, Lorena Stoica, Monica Paraschiv, Remus Negotei. Ștefan Coantă, Ioana Gheorghe.

Mai multe despre acceleratorul de experiențe: www.leaders.ro/experience

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.