fbpx
Caută

Un leadership ca o reverie

Imaginează-ţi cum vântul îţi flutură butonii de la mânecile cămăşii. Cum după se strecoară mai sus, iar aşa mânecile cu tot cu braţe îţi tremură. Tu doar stai… stai acolo, în faţa răsăritului şi ai vrea să îţi urli gândurile; să te faci auzit; să construieşti ceva şi ideea la care ţii aşa de mult nu poate fi rostită. Eşti înecat şi-ai vrea un suflu – simţi o mână cum ţi se aşează pe umar, auzi: spune, te rog, sunt aici să te ascult. Pentru mine asta înseamnă leadership, o persoană care are îndeletnicirile necesare să te construiască; să asculte; să fie o cărămidă reprezentativă în dezvoltarea ta; inspiraţie şi respect.

Leadershipul este îndrumare. Astfel, ideea aceasta de leadership conţine două motive:

  • Îndrumarea oamenilor, abilitatea de a reuşi să înţelegi un alt individ. Empatie, devotarea individului pentru un altul. Momentul de selflesness în care îţi iei ca şi obiectiv creşterea altora mai presus decât a ta. Apuci bucata de experienţă – empirism, care te-a construit până în momentul de faţă şi încerci să o diseminezi către alţii.
  • Când a fost ultima oară când ai stat de vorbă cu tine? Pentru mine, cealaltă faţă a Leadershipului este reprezentată de îndrumarea sinelui – introspecţie. Atunci cand stai un ceas, două… poate trei, cu tine însuţi şi ajungi în adâncuri, ajungi să te întrebi ce vrei tu de la viaţă, ce te doare cu adevărat şi unde ar trebui să faci următorul pas. Emisfera aceasta pentru mine are o importanţă mai profundă decât cea în care dai mai departe, aceasta te poate aduce la faza în care împărtăşeşti şi pe de altă parte, ce să împărtăşeşti dacă nu ai ce?

Atât de pregnantă este ideea de leadership în viaţa mea, însă nu a fost aşa mereu. Acum câţiva ani am ajuns în punctul din viaţa mea în care a trebuit să mă conturez, să ajung la cea mai bună versiunea a mea. Prin urmare am început procesul de a îmi desena un zâmbet și atunci, îndrumat de oameni frumoşi am început să mă clădesc, iar astăzi, la rândul meu construiesc alţi oameni.

<< Lecţie: Pay it forward >>

Aşa cum eu, în timp ce tu citeşti asta, transpun viziunea mea în legătură cu ideea de leadership – îmi aduc aportul în acest sens, noi toti, contribuim; atât că dupa ce termini aceste fragmente pleci câştigat şi vei împărtăși la rândul tău noţiuni despre leadership.

Pe final, aş vrea să închei prin a-mi împărtăși viziunea asupra unde se îndreaptă conceptul de leadership. Din punctul meu de vedere, leadershipul vine la pachet cu elementele birocratice şi corporatiste, însă la bază se află oamenii, prin urmare haideţi să ne infuzăm energia şi pasiunea în dezvoltarea autentică a leadershipului.

Articole similare

Tu crezi că se mai poate în România?

Ultimele săptămâni ne-au demonstrat, în cazul în care mai era nevoie de o dovadă în plus, cât de mult contăm noi, tinerii, alături de votul nostru. Însă, dincolo de vot,

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.