44% mai puțină profitabilitate când echipele sunt gestionate de un lider ineficient

Jim Bagnola are o experiență de peste 30 ani ca trainer, coach şi consultant şi este specializat în Leadership, Stress Management, Customer Service, Coaching Skills şi Change Management. În prezent, Jim Bagnola este Senior Partner al firmei de consultanță “The Leadership Group” şi figurează în top 30 speakeri internaționali în leadership, conform Leadership Gurus International, alături de John C. Maxwell, Tom Peters sau Stephen Covey. Fundația LEADERS are onoarea de a-l avea pe Jim Bagnola drept mentor.

814
0
sursa foto: leaders.ro

“Fiecare companie ar trebui să observe şi să analizeze câți membrii ai echipelor conduse de diferiți manageri au concedii pe motiv de boală sau mai puțin timp petrecut la birou şi să coreleze cu gradul de inițiativă şi implicare a echipelor respective. Cei mai mulți angajați nu demisionează din cauza companiilor, ci din cauza superiorilor direcți.“, susține Jim Bagnola pentru a sublinia importanța alegerii şi construirii unor echipe puternice, dar şi asigurarea unui leadership eficient. Rezultatele studiilor recente spun că echipele prost gestionate sunt cu 50% mai puțin productive şi cu 44% mai puțin profitabile. De asemenea, spun că membrii unei echipe sau angajații care lucrează pentru un superior care nu este plăcut au o tensiune arterială mai mare şi o probabilitate cu 33% mai mare de a face infarct.

Ce reduce gradul de energie al echipelor? Care este cea mai bună modalitate de creştere a implicării şi inițiativei unei echipe? Elementele unui leadership de echipă autentic; Cum câştigi credibilitate şi influență în acelaşi timp cu gestionarea unui conflict? Cunoşti stadiul de dezvoltare în care se află echipa ta? Care sunt schimbările care trebuie realizate pentru a creşte nivelul de productivitate al echipei? La astfel de întrebări și probleme răspunde Jim Bagnola și lista organizațiilor internaționale care au apelat la sfaturile lui arată cât de serioasă poate deveni o astfel de problemă pentru sănătatea unei echipe. NASA, NATO, U.S. Department of Defense, Secret Service, Shell Oil Company, Philips Electronics, Motorola, 3M, General Motors, Siemens şi mulți alții au fost clienții lui Bagnola de-a lungul anilor.

Comentarii

Previous articleIolanda Balaș Soter – atleta care a inventat recordul de recorduri mondiale
Next articleCum și cine formează un lider?
LEADERS este o organizație care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili care fac România puternică la toate nivelurile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.