Caută

Când te simți singur

Am scris destul de mult despre autoizolare și în următoarea perioadă se pare că experimentăm o ușoară revenire în viața socială. Totodată, multe dintre companii și-au prelungit perioada de work from home și este din ce în ce mai clar că viețile noastre vor fi mai mult la distanță unii față de ceilalți, fie că vorbim de distanța de siguranță de 2m sau de întâlnit mai mult în spatele calculatoarelor.

Tot în această perioadă, în urmă cu două săptămâni, pe 30 mai, echipa formată din NASA și SpaceX au trimis doi astronauți pe Stația Spațială Internațională, urmând ca aceștia să petreacă aproximativ 4 luni pe orbită, efectuând lucrări de întreținere și verificare. Interacțiunea lor va fi limitată, la fel ca a noastră, în cazul lor fiind vorba de o interacțiune în maximum 4 persoane (pe stația spațială aflându-se doar alți doi astronauți), în cazul nostru fiind vorba de măsurile de siguranță care încă încurajează distanțarea socială.

Nimic neobișnuit pentru cei care merg în spațiu, iar cu această ocazie cei de la World Economic Forum au stat de vorbă cu astronauți și cu oameni care și-au petrecut mult timp în adâncul oceanelor în submarine, și au extras o serie de elemente care ne pot face izolarea mai ușoară:

1. Un scop foarte clar:

Peggy Whitson, prima femeie comandant a Stației Spațiale Internaționale a petrecut în spațiu în total 665 de zile cumulate. Printre primele sfaturi pe care ni le oferă referitor la izolare este cel legat de existența unui obiectiv care să te țină ancorat în perioadele de izolare. Fie că este vorba de un proiect nou la care ai început să lucrezi în această perioadă, fie că este ceea ce faci cu timpul tău pe care nu-l dedici vieții profesionale, sau pur și simplu faptul că îți propui să călătorești mai mult cu bicicleta / pe jos, aceste obiective vor da sens sacrificiului pe care ești nevoit să-l faci.

2. Ocupă-ți timpul cu ceva:

Perioadele de inactivitate pot fi dificile. Cu atât mai mult cu cât interacțiunea ta socială este limitată. Gândește-te la lucrurile pe care ți le doreai să le faci dacă ai fi avut mai mult timp? Anul trecut pe vremea asta, care sunt lucrurile pe care le-ai pus pe pauză și ai spus că va veni și timpul lor. Cu siguranță poți începe aici și acum.

3. Analizeaza-ti relațiile din viața ta

Cu siguranță acum mai mult ca oricând au ieșit la iveală aspectele emoționale din relațiile pe care le ai cu prietenii / colegii. Fostul ofițer de război, John Faffety, a petrecut o lună la bordul unui submarin care călătorea din Europa în SUA și a declarat că în izolare, ceea ce l-a ajutat cel mai mult a fost menținerea relațiilor. Mai ales în mediul profesional, în contextul în care suntem prinși în acest context împreună, este important să fim confortabili unii cu ceilalți. Ce-i de făcut? Conversații mai deschise și mai sincere, implicarea vieții personale în discuțiile de la birou și o descărcare emoțională în echipă din când în când s-ar putea să fie cel mai bun team building pe care echipa ta l-a avut.

4. Fă-ți un program

Astronautul Scott Kelly a petrecut un an în spațiu la bordul ISS, din martie 2015 până în martie 2016. NASA a observat că timpul petrecut i-a afectat inclusiv structura ADN-ului și a determinat schimbări în corpul său cum ar fi îngroșarea retinei și a arterei carotidă. Kelly a spus că pentru el cel mai important sfat pentru izolare este existența unui program stabil, un program care să cuprindă toate activitățile, atât cele din sfera profesională, cât și cele de rutină precum somn, relaxare, lectură.

Photo by Mohammad Asadi on Unsplash

Articole similare

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

Un strop de magie pentru leadershipul tău

Indiferent ce vei alege, sunt câteva elemente comune prin care îți poți dezvolta stilul de leadership și un set nou de competențe pentru echipa ta. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.