Cărți de leadership musai de citit în luna aprilie

0

Luna aceasta ți-am adus două cărți care reprezintă o excelentă sursă de inspirație si acțiune, Dorie Clark vorbește despre liderii de gândire în timp de Carl Newport reamintește importanța muncii.

Stand Out

Ți-am povestit în newsletterul de astăzi despre câteva dintre ideile autorului Dorie Clark, iar recomandarea de carte este de la același autor. Stand Out este un ghid care te poartă într-o lume descrisă de cei care ies în evidență prin cum gândesc, cum conduc echipe, ideile pe care le dezbat. Autorul crede că a ieși în evidență nu mai este opțional. Această carte te ajută să înveți cum să devii un lider de gândire – cel care stabilește subiectele de discuție și prima persoană din mintea celorlalți. Bazându-se pe interviuri cu lideri de gândire, inclusiv Seth Godin, David Allen și Daniel Pink, îți arată cum să-i inspiri pe alții să-ți îmbrățișeze viziunea.

Deep Work

Un susținător al ideii de time blocking este chiar Carl Newport, autorul cărții Deep Work, recomandarea pe care ți-o facem astăzi.  Cartea are la bază ipoteza muncii profunde, o abilitate din ce în ce mai rar întâlnită în această lume plină de factori care ne distrag atenția. Deep Work are două scopuri: primul este să te convingă de faptul că munca profundă este într-adevăr soluția, și cel de-al doilea este să te învețe și să te antreneze, să-ți ofere sfaturi practice și obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi. 

Poză de Joshua Earle disponibilă Unsplash

Comentarii

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version