Cărți de leadership musai de citit

O colecție de cărți numai bune de citit pentru a-ți antrena componenta de leadership. Aceste recomandări sunt extrase din newsletter-ul săptămânal Leaders si sunt actualizate constant.

Un pitch este mai mult decât o întâlnire, este un joc de putere, afaceri și o dramatizare teatrală a realității. Îți prezentăm astăzi un manual de inspirație pentru viața profesională și un ghid pentru o viață personală fericită – Life’s a Pitch este rezultatul a 50 de ani de research al autorilor prin pitch-uri (majoritatea de succes). Cartea îți va transforma modul în care percepi arta persuasiunii pentru totdeauna.

Pauza pe care o iei poate să aibă câteva minute, ore, zile, săptămâni, luni și chiar ani. Dacă ești dispus să faci un astfel de pas îți recomandăm o sursă de inspirație care se bazează pe călătoriile pe termen lung. Vagabonding este o carte menită să-ți schimbe percepția despre călătoriile pe termen lung. Cartea acoperă totul de la finanțarea călătoriei, traseul, voluntariatul, cât și modul în care te poți readapta la viața normală după încheierea călătoriei.

Mahzarin R. Banaji și Anthony G. Greenwald sunt doi psihologi care provoacă percepțiile și explorează prejudecățile ascunse pe care pe purtăm cu toții dintr-o viață expusă la diverse atitudini legate de vârstă, religie, etnie, clasă socială, naționalitate. Blindspot” este o metaforă care se referă la acea parte a minții care se află în “unghiul mort” și care ascunde înclinații ascunse. Autorii pun la îndoială măsura în care percepțiile noastre ne modelează, modul în care judecăm caracterul, abilitățile și potențialul oamenilor.

Un ghid pentru a lua decizii mai bune, pentru a observa informații importante din lumea din jurul și pentru îmbunătățirea abilitățile de conducere. Imaginați-vă avantajul în negocieri, luarea deciziilor și leadershipul dacă ați putea să vă învățați să vedeți și să evaluați informația pe care alții o ignoră. Puterea de observare furnizează modelul pentru a realiza tocmai acest lucru. În cartea sa The Power of Noticing, Max Bazerman, un expert în domeniul psihologiei comportamentale aplicate, se bazează pe trei decenii de cercetare și experiența sa, predând MBA-uri și directorilor de la  Harvard Business School  cum să observe și să acționeze pe baza informațiilor care nu pot fi imediat evidente.

În medie luăm aproximativ 35.000 de decizii în fiecare zi. Fiecare decizie diferă în dificultate și importanță: faci un pas mai la dreapta, iei scările sau liftul, îți iei o cafea în drum spre birou. Dacă am prelucra în mod conștient toate aceste decizii creierul nostru nu ar mai face față. Astfel, există două moduri prin care prelucrăm deciziile: sistemul 1 – sistemul automat în care deciziile sunt luate în mod liniar și sistemul 2 în care sunt luate în considerare toate detaliile și care de cele mai multe ori poate fi asimilat stării de flow. Sistemul 1 ne ajută să prevenim supraîncărcarea cognitivă, iar pentru mai multe detalii despre cum și când gândim și luăm decizii îți recomandăm astăzi cartea lui DANIEL KAHNEMAN, Thinking, Fast and Slow.

Caroline Miller te ajută să faci o selecție între ce este spam în viața ta și care sunt lucrurile care merită cu adevărat urmărite. Grit – definit ca perseverența și pasiunea noastră pentru obiective pe termen lung – este acum recunoscut drept unul dintre factorii cheie pentru realizarea și satisfacția vieții. Această carte te va ajuta să te concentrezi pe construcția acestei calități esențiale, în ciuda fluxului continuu de distrageri și soluții rapide și ușoare care nu pot reuși pe termen lung.

După ce ai identificat adevărata sursă a fricii, Susan Jeffers este cel mai potrivit autor care te poate ajuta să o gestionezi. Indiferent de sursa acesteia, cartea “Feel the fear and do it anyway” îți va oferi cunoștințele și instrumentele pentru a-ți îmbunătăți relația pe care o ai cu frica, transformând momentele de tristețe și lipsă de acțiune în putere, energie și entuziasm.

Liderii se luptă mereu pentru a găsi echilibrul perfect dintre vulnerabilitate și autoritate. Iar acest gen de echilibru reușești să-l găsești atunci când ești foarte asumat, te înțelegi și ai toate resursele pentru a fi blând cu tine însuți. Îți recomandăm cartea care o să-ți explice rolul autenticității în conducerea inteligentă emoțională.  Leadership Autentic este o carte care te va ajuta să înveți cum să-ți descoperi sinele autentic, când sunt potrivite răspunsurile emoționale, cum îți poate face rău conformarea la anumite standarde și când trebuie să simți că nu esti autentic. Seria Inteligența emoțională prezintă scrieri esențiale despre partea umană a vieții profesionale, strânse din paginile revistei Harvard Business Review.

Cum ar fi dacă a fi tu însuți este suficient pentru a merita validarea și aprecierea celor din jurul tău. Fără să fii judecat după performanțe și standarde de perfecțiune (care sunt perfect utile în multe situații), dar care să nu-ți determine modul complet prin care-ți trăiești viața. Urmând bestsellerul internațional The things you see when you slow down, călugărul budist Haemin Sunim își împărtășește înțelepciunea în zona de grijă de sine, argumentând că numai atunci când te accepți pe tine însuți cu defectele și eșecurile tale, poți avea relații bazate pe compasiune și împlinire atât în mediul profesional, cât și în cel persona.
Love for imperfect things este atât de important cum este sfatul de a-ți pune mai întâi ție masca de oxigen într-un avion depresurizat, iar bunătatea începe în primul rând cu tine.

Ai o recomandare de carte? Lasa-ne un comentariu si vom fi bucurosi sa o citim si sa o includem in aceasta lista.

10Comentarii

Lasă un răspuns

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.