Cum antrenezi responsabilitatea?

1

Responsabilitatea este ușor de identificat – când vezi că indivizii își îndeplinesc angajamentele pe care și le-au luat, când le arată celorlalți că pot avea încredere să facă ceea ce spun că vor face, când vezi că lucrurile merg mai departe fără să depindă de o singură persoană. Ce faci totuși atunci când vrei să cultivi acest atribut la oamenii din jurul tău? Poți să înveți să fii responsabil?

De cele mai multe ori când alegem să nu ne asumăm responsabilitatea, motivele variază de la simpla dorință de a nu ieși din zona de confort, până la frica de eșec și sentimentul de a fi copleșit de amploarea unei probleme sau a unei situații. Oricare ar fi motivul, atunci când lipsește comportamentul responsabil șansele de a eșua sunt foarte mari: cei din jurul nostru își pierd încrederea în noi, motivația în echipă scade și direcția profesională a echipei devine una cu totul personală.

Când vedem lipsă de responsabilitate în jurul nostru, atât în calitate de lideri de echipe, cât și din interiorul echipelor, putem spera doar că problema va dispărea, iar înlăturarea din echipă a  persoanelor care nu își asumă responsabilitate fiind o soluție mereu la îndemână. Pe termen lung, această abordare nu este ideală, iar atunci când nu intervii într-o situație este foarte posibil ca aceasta să se înrăutățească.

Scopul unui lider în astfel de situații este să ofere celor din jur abilitățile și resursele necesare pentru a-și îndeplini atribuțiile, să creeze un mediu în care este ușor să-ți asumi responsabilitatea pentru deciziile și acțiunile tale:

  1. Încurajează un mediu colaborativ: fiecare membru al echipei lucrează diferit și vede moduri diferite de a aborda o situație. Oferă spațiu pentru ca fiecare să-și poată manifesta modul de lucru și să ia inițiativa.  Conform unui sondaj Gallup, 37% dintre angajații implicați caută job-uri care să le încurajeze inițiativa și care să le ofere șansa de a explora noi oportunități.
  2. Stabilește clar așteptările pe care le ai: oferă-le oamenilor din echipa ta spațiu de joacă dar definește foarte clar care sunt regulile și limitele. Neîndeplinirea unui termen limită este poate o dovadă de lipsă de asumare dar dacă este asumată și completată de un plan de back-up atunci nu este o problemă de responsabilitate.
  3. Fii conștient că ești un exemplu: când cei din jur văd modul în care acționezi în diverse situații acesta poate deveni un catalizator pentru ca ceilalți să își asume la rândul lor responsabilitatea.

Antrenamentul responsabilității este mai degrabă o confruntare a fricilor care-i duce pe cei din jurul tău într-o zonă din care ies cu greu, iar comunicarea poate fi cheia în astfel de situații. Adresează fiecare situație care nu funcționează  și astfel le vei oferi oamenilor din echipa ta un mediu bazat pe asumare, încredere și responsabilitate.

Photo by Carl Jorgensen on Unsplash

Comentarii

1 COMMENT

  1. Un articol foarte interesant si de actualitate. Ar trebui sa il continuati si cu exemplificari nationale , rezultatele aplicarii practice si opiniile participantilor. Cand esti plictisit de monotonia si rutina de la locul de munca( fie el si “de acasa” ) , tot munca este cea care te relaxeaza. Munca fizica adica: faci curatenie in casa, curte, gradina, speli vasele, sapi in gradina, plantezi legume, tunzi iarba, orice munca intr-o gradina la bunica sau rude sau oameni de la tara. S-au inventat multe unelte motorizate dar tot omul le manevreaza si totusi apare momentul cand varsta isi spune cuvantul. Asa ca atunci cand esti tanar si ai forta fizica, nu sta plictisit asteptand vacanta la munte/ mare ( unde e posibil sa te plictisesti din lipsa provocarilor) , mergi si munceste fizic in agricultura, pe vreun santier sau oriunde unde este nevoie de efort fizic in aer liber.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version