Caută
Câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta gândirea în perioadă de pandemie și pe care te provocăm să le încerci, mai ales în context de leadership

Cum să-ți dezvolți o mentalitate de creștere în pandemie?

Pe fiecare dintre noi, pandemia ne-a afectat într-un anume fel: am devenit mai anxioși, ne-am schimbat complet stilul de viață, am devenit mai recunoscători, am descoperit noi pasiuni sau pur și simplu am fost pe survival mode în ultimele luni.

Finalul de an se anunță mai tumultuos decât am fi sperat și se pare că oficial 2020 nu a fost un an spre care să ne uităm în urmă cu bucurie, ci poate mai degrabă cu speranță și compasiune. 

Spuneam că am fost afectați diferit de pandemie, iar subiectul pe care vrem să-l abordăm astăzi se uită la două extreme pe care cu siguranță poate le-ai întâlnit și tu la tine sau la cei din jur: mentalități fixe și mentalități de creștere.

Pentru cei care au reușit să-și păstreze echilibrul, mentalitatea de creștere a însemnat în primul rând un focus mai mare pe câștiguri și nu pe pierderi, identificarea oportunităților atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am propus, concentrarea pe a ne îmbunătăți și a învăța decât pe a dovedi. 

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta gândirea în această perioadă și pe care te provocăm să le încerci, mai ales în context de leadership: 

  1. Cum ne raportăm la învățare și experiențe noi:
    Dacă privim aceste aspecte printr-o mentalitate fixă, vom presupune faptul că inteligența și capacitatea noastră creativă sunt date statistice pe care nu le putem schimba în mod semnificativ. Astfel, vom căuta cu disperare succesul și vom încerca să evităm eșecurile deoarece acesta este modul în care vom simți că suntem inteligenți.

Printr-o mentalitate de creștere, vom putea vedea că eșecul de cele mai multe ori nu ni se datorează doar nouă, nu este o dovadă clară a lipsei de inteligență ci poate fi o oportunitate pentru creștere și dezvoltare de noi abilități.

  1. Cum ne raportăm la feedback și critici:
    În mentalitatea fixă o să fugim adesea de greșeli și de sentimentul de rușine asociat acestora. Fie o să dăm vina pe alții, fie o să devenim defensivi atunci când suntem criticați – cam acestea sunt opțiunile atunci când privim lucrurile dintr-o mentalitate fixă. O mentalitate de creștere ne va ajuta să integrăm feedback-ul tot într-un proces de învățare, să ne inspirăm din părerile celorlalți și să nu le luăm personal. 
  1. Aprobarea celorlalți vs. învățare:
    Căutarea constantă a aprobării te poate împiedica din a-ți dezvolta o mentalitate de creștere. Dacă vei investi resurse de timp și energie să te cunoști și să te înțelegi mai bine, să ai mai multă încredere în tine, atunci nu vei mai fi dependent de ce spun ceilalți și implicit vei putea accelera procesul tău de învățare. Ești singura persoană care va fi mereu acolo pentru tine în viața ta, așa că ești singura pe care trebuie să o impresionezi.

Photo by USGS on Unsplash

Articole similare

Operațiunea REINVENTARE

Metode dovedite științific prin care te poți reinventa, acțiuni concrete care te ajută să-ți găsești noi repere despre cine vrei să fii:

Punct și de la capăt

Ne propunem însă o serie de filtre / întrebări cheie care să ne ajute în primul rând DACĂ și DE CE ar fi cazul să renunțăm.

Iar neprevăzutul?

Nu cred că am trăit până acum perioade atât de schimbătoare. Astăzi știm ceva, mergem pe un scenariu, mâine se poate schimba totul. A început, oficial, școala. Dar pare un

Ciclul schimbării

Ce este nou astăzi în viața ta? Cât de multe lucruri sunt diferite astăzi față de ieri, dar dacă ne gândim la ultimele trei săptămâni, și chiar trei luni? Dacă

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.