Caută

Damian Drăghici – Nu-ți asculta vocea din cap, deloc, fiindcă nu este vocea ta

Meet the leader este doza de inspirație dedicată comunității absolvenților Leaders. În mod normal se întâmplă lunar și offline, însă pe durata perioadei cât stăm acasă, am decis ca Meet the leader să se întâmple săptămânal, în fiecare luni seara, de la ora 20:30 și să fie deschis pentru toți cei care își doresc să participe.

Înregistrarea integrală a evenimentului Meet the leader la care a fost invitat Damian Drăghici

DESPRE RECUNOȘTINȚĂ
La final de martie 2020 Damian planuia concertul Mulțumesc – #iamgrateful și l-am întrebat cui îi este el recunoscător. 

“Sunt unii oameni care sunt recunoscători în momentul asta si pentru o singură respirație în plus”, ne mărturisește. “Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu fiindcă am oportunitatea să fac încă ce pot să fac în ziua când am împlinit 50 de ani”, “îi mulțumesc lui Dumnezeu ca pot sa traiesc experiențele pe care le trăiesc în fiecare zi. Și pe cele fericite, cât șii pe cele nefericite, căci totuși sunt experiențe. Sunt cadouri primite de la univers pe care tu nici nu te gandeai vreodată ca ai putea sa le primești.

“Noi toți formă niște filtre emoționale în baza unor experiențe când suntem mici și apoi ne imaginăm ca viața trebuie sa fie așa cum ne-am propus noi că trebuie sa fie. Și de la asta se trag și depresiile ori nefericirile.” Dacă ești nefericit cu ceea ce primești din cauza alegerilor tale și de multe ori are a face cu felul în care tu privești lucrurile mai mult ca pe o experienta și nu ca lucrurile alea batute-n cuie, care trebuie sa se intample neapărat așa cum vrei tu. 

Pe scurt, îi mulțumesc universului pentru tot ceea ce primesc. Atât bun cât și nu atat de bun.

L-am întrebat apoi pe Damian dacă el consideră că lucrurile le primim de undeva, de la univers sau mai contribuim și noi? Ne mărturisește ferm că “100% contribuim și noi prin alegerile pe care le facem”. Doar ca este o “alegere pe care tu o faci la un moment dat, unde tu nu ai de unde să știi care vor fi repercusiunile sau pe ce drum te va duce. Nu te gândești că la început îți plăcea, doar că tu ai devenit o alta persoana nu-ți mai place, fiindcă te-ai schimbat sau ai progresat. Însă dacă nu făceai acele schimbări nu aveai acces la persoana ta nouă care să-și dorească și mai mult.”

DECIZIILE
Deciziile le iau de multe ori fiindcă atât cât trăiesc vreau sa incerc cat mai multe lucruri. Eu recunosc ca am făcut greșeli enorme. În opinia mea, poate atunci cand le-am făcut nu au fost greșeli, dar în opinia altora care erau langa mine “erau greșeli”. Acum după ani, aceleași persoane spune “ce deștept ai fost, atunci cand ai luat decizia aia”. Pentru că acela era filtrul lor prin care vedeau lucrurile atunci. Nu pot spune ca am luat niște decizii extraordinar de bune, fiindcă nici eu nu știam; am luat niște decizii în momentul acela care m-au scos din zona mea de confort. Niște decizii bazate de multe ori pe instinct, pe suflet, pe ce am simțit, pe inspirație.

“Totdeauna deciziile care au fost luate pe partea logica, pe analiză, au ieșit prost, pentru că tu nu ești gata sa te pui în persoana care vei deveni în viitor ca sa știi dacă decizia a fost buna sau nu.

“Trebuie sa iei decizia și vei rezolva lucrurile pe drum, abia atunci vei accesa o alta persoana a ta, care te va face sa te schimbi, sau în mod corespunzător la ceea ce viața îți dă.” 

REVENIREA ÎN ROMÂNIA
A simțit nevoia să o facă chiar când lucra la un film despre etnia romă. Își amintește ca i-a spus terapeutului ca este într-o mare depresie, iar acesta i-a răspuns “dacă ești într-o mare depresie du-te acasă înapoi la tine, acolo o să te regăsești”. “Trebuie să te duci pentru mai mult timp; pentru ca acolo sunt rădăcinile tale, iar tu ți le-ai pierdut.”

PASIUNEA PENTRU MOTIVAȚIONAL
Încă de la prima întâlnire la Leaders îl știam pe Damian drept un împătimit de dezvoltare personală. Chiar la întoarcerea în România, ne mărturisește “am adus un container plin de cărți.” 

“În SUA am studiat foarte mult motivaționalul și i-am luat pe toți la rand (Steven Covey, Anthony Robbins, Jack Canfield. În 2006 m-am dus și i-am cunoscut în persoana pe toți din The Secret și am avut seminarii unu la unu cu ei.”

“Acum 2 ani am început sa studiez mai mult partea de psihologie, traumele din copilărie și partea de experiențe care ne creeaza nouă niște șanțuri neuronale.” Sunt cele despre care tot el ne spune că după vârsta de 35 de ani fac gandurile noastre să în proporție de 90% identice.

“În afara de cărți sunt mare fan al lui Jordan Peterson, Carol Dweck – Mindset sau podcasturi precum Tim Ferriss, Russell Brand, Louise Hay, Mark Hyman, Tom Bilyeu – Impact Theory. Sunt o grămada de mind coaches și mentori care toți îți spun că totul are de-a face cu mindset-ul tău”. 

“Unul dintre lucrurile la mare căutare este acela de a accesa cine ești tu înainte de a-ti crea filtre și asta este undeva între vârsta de 0 și 13 ani, pană se închide subconștientul. Apoi tu ți-ai creat o idee despre viață în urma emoțiilor tale și în urma unor întâmplări care te-au determinat să devii într-un fel de care mai tarziu nu ești fericit cu tine însuți. Pentru restul vieții rămâi într-o bătălie cu tine ca I am not enough și încerci tot timpul să demonstrezi și te simți nefericit fiindcă tot timpul ești într-o căutare de  dovedi.”

Asta se transformă în vicii. Inclusiv gândurile negative sunt vicii; dar tu nu ești conștient de acel viciu fiindcă în baza emoțiilor tale tu crezi că acela este punctul tău forte – ego. Mulți caută modalități gen “ego dissolving”.  Și aici Damian ne povestește despre DMN, ”vocea aia care iți spune tot timpul nu o sa ajungi nicăieri. Nu ești tu cel care o spune, este ego-ul, care a fost cândva acolo când erai în durere, ți-a prins bine atunci, dar după ani de zile nu mai ai nevoie de el.”

Am fost curioși cum a făcut acea voce să tacă. “Meditație, vipassana, Psychedelic therapy. Îți dai seama ca tu cu tine ești nefericit. Sunt metode prin care o poți tempera. Daca meditezi 20 de minute dimineața și seara și faci exerciții fizice cardio înainte sa culci ai mari șanse temperezi ego-ul.” 

COPILĂRIA
Am fost crescut de părinții tatălui meu. Eram 18 oameni în acea casa, în care exista un concept de viață”. Concept pe care avea să-l întâlnească ani mai târziu într-o formă opusă

“Noi românii și est-europenii avem reversed psychology. Am văzut asta la Berklee – profesorii mei îmi spuneau atunci când am greșit “Damian, mai încearcă o data  ca o să meargă, bravo, foarte bine!” La noi este opusul și nu funcționează și nu a funcționat niciodată. Nu poți motiva un copil nici prin violență verbală, nici cea fizica.” 

“Exista o modalitate prin care era văzută viața “dacă devi cel mai bun ai șansa să scapi de România” și atunci devi obsedat de a studia, de a deveni un perfecționist (deși asta te va ține pe loc), de a avea resilience ( dar interpretată prin rezist la orice – care nu este sanatoasa). “

SUCCES
“Cand ai niște filtre pe care ți le-ai creat în copilărie, nu te consideri un succes, oricâți bani ai încasa sau cate premii ai primi.” Și tu incat inca ai o parere  naspa despre tine? “ Da, pentru ca nu are de-a face cu ce iau din afară, ci cu ce cred eu despre mine. Trebuie să mă iubesc pe mine și să-mi spun I am enough.

“Mie pot sa îmi spună 55.000 de oameni ca sunt bun”, precum s-a întâmplat după ce a hotărât să cânte pe balcon în timpul pandemiei; ”doar ca eu am trăit primii 30 de ani cu narațiunea care mi-a spus mie încontinuu ca tu nu ești destul, nu este bine ce faci, nu o sa ajungi nicăieri. Îți dau seama cati ani am nevoie ca sa apuc sa sterg asta.”

Carol Dweck scria în cartea Mindset că este foarte important a te studia pe tine și a nu-ți crede tot ce gandesti, s-ar putea sa nu fie vocea ta. 

Iar Tom Bilyeu spunea în Impact Theory că tu încerci încontinuu să câștigi simpatia celor din de tribul tau, din cultura ta. “Sunt toate încercările mele: de a de canta cu naiul, cu toba, să devin europarlamentar, om de afaceri. Nu cred ca este lupta cu mine, cred ca fost lupta cu alții de a le dovedi lor ce pot eu sa fac.”

UNDE EȘTI ACUM?
Ne spune că acum este într-un punct “în care, în sfarsit, am început să-mi pun întrebări reale, de un an și sa vad de ce fac ceea ce fac”. Nu contenește să își pună întrebări precum ”de ce vrei să faci asta? Care este motivul adevărat? Cui vrei să dovedești? Vrei să o faci pentru un motiv real? Vrei sa o faci pentru bani? Vrei sa o faci să arăți? Este ce simți tu din sufletul tău? Care este motivul ascuns? Iarăși este ego-ul?”

“Este o carte foarte buna scrisă de Ryan Holiday – Ego is the enemy și sunt 3 modalități prin care noi facem lucrurile: 1. Le facem, cum a fost și la mine între 20 și 30 de ani, doar ca sa fii cineva; 2. Cum a fost între 30 și 40 – să ai; 3. Sa faci fără sa ai așteptări. Cred ca acolo este secretul, când faci lucrurile fără să ai așteptări, atunci le faci din motivul real. În primul rand te face pe tine fericit.”

Ai schimba ceva din ce ai făcut?
“Cine spune ca nu are regrete nu cred ca este conștient ce spune. Cred că dacă ar fi sa o iau de la început mi-aș spune un singur lucru: Trust yourself, nu-ți asculta vocea din cap deloc, fiindcă nu este vocea ta, go with your gut feeling. Și încă ceva, cu ce îți este frica mai mult go with that, pentru ca doar așa îți vei ieși din zona de confort.”

“Uita-te de unde vine vorba”. Să nu vină de la cineva care nu aleargă după visurile lui.”

FRICA
La final, l-am pe Damian întrebat dacă există totuși o constantă în viața sa. “Frica, frica de sărăcie non-stop și frica de a dovedi. Acum le mai am, dar am învățat să le domolesc.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.