Caută

De ce să te bucuri de vacanță?

Șansele ca mesajul nostru de astăzi să te găsească la birou sunt destul de mici. Cu siguranță însă, oriunde te-ai afla, îți vei verifica emailul și vei încerca să te conectezi la “lumea reală”. Noi suntem astăzi aici să-ți amintim că deconectarea nu este un lucru care să te facă să te simți vinovat și să-ți arătăm câteva dintre lucrurile bune care se petrec în acestă perioadă. Dacă totuși ești printre cei care au revenit la treabă, măcar pentru câteva zile săptămâna asta, mesajul nostru de astăzi îți va da câteva idei pe care să le pui în aplicare. 

Una dintre realitățile frecvente cu care se confruntă liderii și pe care o abordează în sesiunile de coaching este lipsa de pauză. Foarte mulți dintre noi obișnuim să lucrăm și în weekend-uri, trimitem mailuri în timpul nopții și ne verificăm constant notificările chiar și atunci când am transmis foarte clar mesajul că suntem în vacanță.

Când suntem la birou ne forțăm să lucrăm fără pauze, extindem mereu orele alocate jobului și nu reușim să avem momente de relaxare și rupere a rutinei de lucru. Un studiu realizat în Statele Unite arată că 20% dintre cei intervievați au declarat că nu se simt confortabil să se bucure de pauze, atât în timpul biroului cât și vacanțe pentru că simt că liderii echipelor din care fac parte nu vor considera că muncesc suficient, iar 38% dintre aceștia nu iau pauze de prânz deoarece nu se simt încurajați.

Fie că ești deja într-o scurtă vacanță, sau ești la birou și îți plănuiești modul în care se va desfășura ziua, iată care sunt lucrurile care se întâmplă atunci când ești în pauză:

  1. Câștigi o perspectivă diferită: când te îndepărtezi de la provocările cu care te confrunți poți să-i vezi diversele fațete, poți să redimensionezi impactul pe care îl are provocarea respectivă și să regândești importanța ei.
  2. Te resetezi și te încarci: vorbeam săptămânile trecute despre importanța și beneficiile somnului cu impact direct asupra productivității. Reconectarea cu prietenii și familia, cu pasiunile și interesele tale poate să contribuie la rezerva de energie și motivație proprie. Până la urmă, de ce facem toate lucrurile astea?
  3. Schimbă concentrarea din a face în a fi: mulți dintre noi trecem peste lucrurile care ni se întâmplă zilnic, mai ales cele pozitive, pentru că nu reușim să fim cu adevărat prezenți și să ne bucurăm de ele. Când ne concentrăm în mod constant asupra a ce urmează uităm să simțim recunoștința pentru ce avem astăzi. Simțim că nu suntem suficient de buni și că suntem mereu într-o cursă cu noi înșine.

Așadar, dacă ești în vacanță, iată doar câteva lucruri care se întâmplă pentru tine în acest timp. Și pentru cei din jur pauza pe care o iei poate fi o oportunitate de a căpăta autonomie, valorifica delegarea, demonstra încrederea pe care o ai în ei, încuraja spiritul de echipă. Dacă petreci săptămâna la birou, găsește-ți câteva momente de pauză, ia prânzul, uită-te la Ted Talk-ul acela pe care l-ai salvat în browser, fă o scurtă plimbare și ia-ți cafeaua din afara biroului. Bucură-te de cum aceste momente de pauză funcționează activ pentru tine și echipa ta.

Articole similare

To freelance or not to freelance?

Cele mai multe dintre poveștile newsletter-ului nostru se referă la contexte de business, echipe care lucrează în aceleași organizații / companii, fie că vorbim de companii multinaționale sau inițiative antreprenoriale.

Ți-e teamă de succes?

Ți s-a întâmplat să-ți sabotezi singur anumite oportunități? Să te regăsești în fața unor adevărare provocări profesionale sau personale și să fii copleșit de sentimentul de vină încât le-ai lăsat

Scop și performanță – există o legătură?

Când ne gândim la lucrurile pe care le facem, la elementele din busola noastră interioară care ne ghidează în anumite direcții putem spune că acele elemente au două componente principale:

Cum va arăta jobul tău peste 10 ani?

Articol preluat din Newsletterul din data de 18 septembrie 2018 Pentru tot mai mulți oameni, calea către o viață mai bună este din ce în ce mai complicată, iar un

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.