Șansele ca mesajul nostru de astăzi să te găsească la birou sunt destul de mici. Cu siguranță însă, oriunde te-ai afla, îți vei verifica emailul și vei încerca să te conectezi la “lumea reală”. Noi suntem astăzi aici să-ți amintim că deconectarea nu este un lucru care să te facă să te simți vinovat și să-ți arătăm câteva dintre lucrurile bune care se petrec în acestă perioadă. Dacă totuși ești printre cei care au revenit la treabă, măcar pentru câteva zile săptămâna asta, mesajul nostru de astăzi îți va da câteva idei pe care să le pui în aplicare. 

Una dintre realitățile frecvente cu care se confruntă liderii și pe care o abordează în sesiunile de coaching este lipsa de pauză. Foarte mulți dintre noi obișnuim să lucrăm și în weekend-uri, trimitem mailuri în timpul nopții și ne verificăm constant notificările chiar și atunci când am transmis foarte clar mesajul că suntem în vacanță.

Când suntem la birou ne forțăm să lucrăm fără pauze, extindem mereu orele alocate jobului și nu reușim să avem momente de relaxare și rupere a rutinei de lucru. Un studiu realizat în Statele Unite arată că 20% dintre cei intervievați au declarat că nu se simt confortabil să se bucure de pauze, atât în timpul biroului cât și vacanțe pentru că simt că liderii echipelor din care fac parte nu vor considera că muncesc suficient, iar 38% dintre aceștia nu iau pauze de prânz deoarece nu se simt încurajați.

Fie că ești deja într-o scurtă vacanță, sau ești la birou și îți plănuiești modul în care se va desfășura ziua, iată care sunt lucrurile care se întâmplă atunci când ești în pauză:

  1. Câștigi o perspectivă diferită: când te îndepărtezi de la provocările cu care te confrunți poți să-i vezi diversele fațete, poți să redimensionezi impactul pe care îl are provocarea respectivă și să regândești importanța ei.
  2. Te resetezi și te încarci: vorbeam săptămânile trecute despre importanța și beneficiile somnului cu impact direct asupra productivității. Reconectarea cu prietenii și familia, cu pasiunile și interesele tale poate să contribuie la rezerva de energie și motivație proprie. Până la urmă, de ce facem toate lucrurile astea?
  3. Schimbă concentrarea din a face în a fi: mulți dintre noi trecem peste lucrurile care ni se întâmplă zilnic, mai ales cele pozitive, pentru că nu reușim să fim cu adevărat prezenți și să ne bucurăm de ele. Când ne concentrăm în mod constant asupra a ce urmează uităm să simțim recunoștința pentru ce avem astăzi. Simțim că nu suntem suficient de buni și că suntem mereu într-o cursă cu noi înșine.

Așadar, dacă ești în vacanță, iată doar câteva lucruri care se întâmplă pentru tine în acest timp. Și pentru cei din jur pauza pe care o iei poate fi o oportunitate de a căpăta autonomie, valorifica delegarea, demonstra încrederea pe care o ai în ei, încuraja spiritul de echipă. Dacă petreci săptămâna la birou, găsește-ți câteva momente de pauză, ia prânzul, uită-te la Ted Talk-ul acela pe care l-ai salvat în browser, fă o scurtă plimbare și ia-ți cafeaua din afara biroului. Bucură-te de cum aceste momente de pauză funcționează activ pentru tine și echipa ta.

Comentarii

Previous article“Never give up” e un mușchi. Antrenează-l!
Next articleȚi-e teamă de succes?
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.