Articol preluat din Newsletterul din data de 8 mai 2018

Vrem să-ți spunem povestea unui erou care a plecat într-o călătorie inițiatică (bineînțeles). Este vorba de fiul cel mare, mereu apreciat de cei din jur, care a apărat victorios castelul întotdeauna și pe sfaturile căruia tot regatul se bizuia.  Eroul nostru a plecat să salveze o prințesă (bineînțeles), doar că nu a mai ajuns la ea pentru că a fost distras din drumul său: trei conversații în contradictoriu l-au făcut pe eroul nostru să piardă suficient timp încercând să le demonstreze pe rând tatălui său, ajutoarelor lui și zmeului, că el este cel mai deștept om din încăpere. Legenda spune că și astăzi, eroul și zmeul se bat în argumente ca să stabilească cine are ultimul cuvânt.

Da, tema săptămâniii este lupta pentru a avea dreptate…… că de n-ar fi….nu s-ar povesti.

Ne regăsim adesea în situații în care conversațiile aprinse își modifică scopul și subiectul foarte subtil: de la ce la cine, o transformare care ne costă. Cel mai util lucru pe care îl putem face în această situație este să revenim mereu la noi, pentru că cheia schimbării unei atitudini și a unui comportament este întotdeauna la tine.

Probabil că acum te gândești, eu oare sunt un know-it-all? Și dacă da…oare o astfel de persoană dacă le știe pe toate, de ce nu știe și că este un know-it-all? Dacă acum îți justifici faptul că vrei să ai ultimul cuvânt cu argumente de tipul am cea mai multă experiență / am o funcție mai importantă, cel mai probabil greșești.

Pentru că, în final, lupta pentru (a avea) dreptate o va câștiga cel care este pregătit să nu aibă dreptate.

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.