Forța de reziliență

0

Articol preluat din Newsletterul din data de 29 mai 2018

Ce este reziliența? Ai auzit vorbindu-se despre asta cu siguranță! Noi am început cu definiția din DEX care spune că originea cuvântului vine din limba franceză, résilience, și este  proprietatea unui metal sau aliaj de a rezista la șocuri.

Recent, reziliența a devenit o proprietate cheie și pentru noi, oamenii, iar astăzi te invităm alături de noi să descoperi o descoperi ca un element esențial în leadership.

Se spune că nu putem controla ceea ce ni se întâmplă, însă putem controla atitudinea pe care o avem față de situația respectivă. Astfel, reziliența devine o forță emoțională care se activează în situații limită, iar pentru momentele în care conducem echipe, este elementul cheie care ne transformă în super eroi prin ochii celor care ne urmează.

Liderii rezilienți ne inspiră să fim la rândul nostru mai buni, să facem lucrurile diferit. Vrem să fim ca ei! Și acest lucru este total în controlul nostru! Putem să ne creștem rezistența prin modelarea comportamentului nostru după modelul pe care îl vedem la cei care manifestă această forță de reziliență. Pentru a-ți face mai ușoară această etapă, am identificat trei trăsături specifice liderilor rezilienți:

  1. Acceptarea realității / Adaptabilitate;
  2. Conștientizarea sensului pe care îl ai în viață;
  3. Încrederea în sine.

Pentru tine, care sunt resursele de reziliență?

Comentarii

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version