Fundația Leaders și partenerii săi au oferit burse gratuite, în programul de leadership, adresat liceenilor din România, pentru a-i îndruma să-și identifice punctele forte și posibile cariere.

0

În anul 2021, 175 de liceeni, din mai multe județe ale țării, au avut posibilitatea să participe la programul național de leadership, LEADERS Explore, adaptat nevoiilor și vârstei lor în dezvoltarea educațională și cea vocațional-profesională. Concret, obiectivul programului este acela de a îi ajuta pe liceeni să îți descopere menirea și să identifice, prin orientarea și consilierea specialiștilor, posibile direcții de carieră.

Într-un program de leadership, liceenii își exersează puterea de concentare, își întăresc încrederea în forțele proprii și în potențialul lor, înțeleg ce înseamnă să fii transparent față de ceilalți, își dezvoltă capacitatea de analiză și sinteză și curajul de a face ceea ce își doresc. Calitățile și aptitudinile dobândite îi vor ajuta să devină lideri responsabili pentru comunitățile din care vor face parte, lideri cu principii și valori sănătoase care vor inspira alți oameni la rândul lor. Leaders Explore este programul educațional dezvoltat pe modelul de leadership colaborativ, care se află la intersecția celor trei axe: menire, colaborare și gândire sistemică. Liceenii și-au putut identifica posibilile direcții în carieră, ajutați fiind de exerciții practice și experiențe reale, prin aplicarea diferitelor instrumente vocaționale sau participarea la ateliere de orientare vocațională și evenimente inspiraționale de tip Biblioteca Vie, cu 10 invitați din domeniile de interese ale liceenilor.

Programul s-a desfășurat pe o perioadă de 3 luni, timp în care elevii de liceu au participat intens la 8 ateliere online de leadership training, un eveniment de orientare vocațională și au învățat să lucreze în echipă, implementând proiecte cu idei identificate în propriile lor comunități. În Leaders Explore se pune accent și pe lucru în echipă și se încurajează dezvoltarea proiectelor prin care se pot identifica soluții pozitive în rezolvarea anumitor probleme ale comunităților din care fac parte elevii.

Astfel de proiecte sunt Help me help you – Brașov – proiect de educație pentru liceeni, cu accent pe orientarea în carieră sau Dreptate pentru toți – Vaslui – proiect cu dublu scop: îmbunătățirea relației elev-profesor din liceele de proveniență ale exploratorilor din echipă și donație materială către centrele sociale de copii.

La final programului, participanții au dobandit prima certificare în leadership, intitulată ,,Knowing Yourself” și au acces în comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 32000 de tineri lideri, absolvenți din peste 21 de ani de activitatea a Fundatiei Leaders.

Edițiile Leaders Explore din 2021 sunt realizate cu sprijinul oferit de Lidl România și Hella România, cărora le mulțumim pentru implicare și suport! În decursul anilor, Fundația Leaders a urmărit în permanență să creeze parteneriate durabile cu organizații responsabile și dornice să se implice în proiecte care au ca scop îmbunătățirea calității educației adresată viitoarelor generații.

The post Fundația Leaders și partenerii săi au oferit burse gratuite, în programul de leadership, adresat liceenilor din România, pentru a-i îndruma să-și identifice punctele forte și posibile cariere. appeared first on Fundatia LEADERS.

Comentarii

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version