În fricile goale – un nou podcast Dancing with the fear

936
0

“Artiștii adevărați au avut un Je m’en fiche”, își argumentează Victor dorința de a atinge nonșalanța (așa am tradus noi frumos nepăsarea)
În India crede a fost cu adevărat în fricile goale. Acolo, departe de casă, unde nimeni nu îl știa, practica patru ore artele marțiale și în rest era el. Făcea ce voia. Trăia viața fără deadline-uri, fără să se gândească ce cred ceilalți, fără să trebuiască să demonstreze ceva.

L-am întrebat dacă nu cumva zilele astea în izolare experimentăm tot o formă de libertate, chiar dacă între pereții propriei case. FOMA (fear of missing out) a cam dispărut, pentru că toți suntem în același context, dar asta nu înseamnă că vrea să lase zilele astea să treacă pur și simplu. Doar că nu mai pune așa multă presiune pe el. Mi-a vorbit despre redescoperirea plăcerii de a găti, despre oportunitatea de a sta tu cu tine în oglindă, despre o altă formă a anului sabatic, despre proiecte pe care le tot amâna și acum în sfârșit are timp pentru ele (printre altele scrie un scenariu)

Frica e și ea prezentă. Nu a plecat. Carantina chiar l-a forțat și să se întâlnească și cu fricile lui mai vechi, cum ar fi frica de singurătate.

Dar a învățat să îmbrățișeze frica așa cum e ea. Să nu o respingă. Deși e la începutul carieră, a urcat pe scenă în cinci ani cât alți actori poate într-o viață. A fondat Cuibul Artiștilor, o platformă artistică tânără care a devenit rapid un puternic
manifest cultural în Romania. Fiind pus zilnic față în față cu frica, acum știe să o recunoască și ce butoane să apese ca să se deblocheze.

Lipsa de acțiune e exact ce ține frica în confort. A învățat pe propria piele, așa că acum nu îți mai îngrădește mintea înainte să facă ceva. Nu mai gândește pentru alții. Își împărtăsește ideile pentru că așa știe că poate să primească feedback care să îi dea încredere să continue.

Sunt multe constrageri zilele astea, dar tocmai ele ne pot învăța să dansăm cu frica.

Pentru tine ce ar însemnă să umbli în fricile goale?

PS: Azi e momentul potrivit să dai play la acest dialog. Îți garantez că îți va da energie să te bucuri de zilele în care #stămacasă

Cine e Victor Țăpeanu

Victor este co-fondatorul Cuibul Artistilor, o platformă artistică tânără, născută în urma cu 5 ani, care a devenit rapid cel mai puternic manifest cultural din Romania.

Si-a blocat optiunea de a se plange de sistem si a decis sa creeze el altul, unul in care sa poata juca atat de mult cat isi doreste. Astazi, Cuibul Artistilor este teatrul cu cele mai multe spectacole jucate anual din Romania, au 39 de productii proprii si peste 130.000 de spectatori au participat la reprezentiile lor.

Ascultă pe Spotify.

Comentarii

Previous articleComunicarea 2.020
Next articleCe facem cu deciziile impulsive?
Adelina este Director Strategic în cadrul Fundației LEADERS și trainer în leadership, comunicare și project management. A fondat două dintre programele care au făcut din LEADERS o experiență transformațională. Depedentă de călătorii, devoratoare de povești și masterchef în propria bucătărie. Este catalizatorul comunității LEADERS și exploratorul echipei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.