Caută

În fricile goale – un nou podcast Dancing with the fear

“Artiștii adevărați au avut un Je m’en fiche”, își argumentează Victor dorința de a atinge nonșalanța (așa am tradus noi frumos nepăsarea)
În India crede a fost cu adevărat în fricile goale. Acolo, departe de casă, unde nimeni nu îl știa, practica patru ore artele marțiale și în rest era el. Făcea ce voia. Trăia viața fără deadline-uri, fără să se gândească ce cred ceilalți, fără să trebuiască să demonstreze ceva.

L-am întrebat dacă nu cumva zilele astea în izolare experimentăm tot o formă de libertate, chiar dacă între pereții propriei case. FOMA (fear of missing out) a cam dispărut, pentru că toți suntem în același context, dar asta nu înseamnă că vrea să lase zilele astea să treacă pur și simplu. Doar că nu mai pune așa multă presiune pe el. Mi-a vorbit despre redescoperirea plăcerii de a găti, despre oportunitatea de a sta tu cu tine în oglindă, despre o altă formă a anului sabatic, despre proiecte pe care le tot amâna și acum în sfârșit are timp pentru ele (printre altele scrie un scenariu)

Frica e și ea prezentă. Nu a plecat. Carantina chiar l-a forțat și să se întâlnească și cu fricile lui mai vechi, cum ar fi frica de singurătate.

Dar a învățat să îmbrățișeze frica așa cum e ea. Să nu o respingă. Deși e la începutul carieră, a urcat pe scenă în cinci ani cât alți actori poate într-o viață. A fondat Cuibul Artiștilor, o platformă artistică tânără care a devenit rapid un puternic
manifest cultural în Romania. Fiind pus zilnic față în față cu frica, acum știe să o recunoască și ce butoane să apese ca să se deblocheze.

Lipsa de acțiune e exact ce ține frica în confort. A învățat pe propria piele, așa că acum nu îți mai îngrădește mintea înainte să facă ceva. Nu mai gândește pentru alții. Își împărtăsește ideile pentru că așa știe că poate să primească feedback care să îi dea încredere să continue.

Sunt multe constrageri zilele astea, dar tocmai ele ne pot învăța să dansăm cu frica.

Pentru tine ce ar însemnă să umbli în fricile goale?

PS: Azi e momentul potrivit să dai play la acest dialog. Îți garantez că îți va da energie să te bucuri de zilele în care #stămacasă

Cine e Victor Țăpeanu

Victor este co-fondatorul Cuibul Artistilor, o platformă artistică tânără, născută în urma cu 5 ani, care a devenit rapid cel mai puternic manifest cultural din Romania.

Si-a blocat optiunea de a se plange de sistem si a decis sa creeze el altul, unul in care sa poata juca atat de mult cat isi doreste. Astazi, Cuibul Artistilor este teatrul cu cele mai multe spectacole jucate anual din Romania, au 39 de productii proprii si peste 130.000 de spectatori au participat la reprezentiile lor.

Ascultă pe Spotify.

Articole similare

Lider și Leadership. Perspective teoretice.

Aflat sub umbrela psihologiei organizaționale, conceptul de leadership prezintă o mulțime de definiții, oferite de diferiți autori sau cercetători, bucurându-se de un interes ridicat până în prezent și indicând complexitatea

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,

Agilitatea în leadership

”Schimbarea este unica constantă în viață” remarca filozoful grec Heraclitus încă din anul 535 îHr. Și cât de bine se potrivește această constatare în zilele noastre! Agilitatea este fără îndoială

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.