Caută
Îți propunem câțiva pași pe care să-i urmezi în “începutul” tău, oricare ar fi acela, o serie de idei care ar putea să ia din greutatea noutății și a schimbării și care ar putea să transforme o idee copleșitoare în ceva de care te poți apuca de astăzi.

Începutul

Iată-ne în contact pentru prima dată în 2021, un an pe care stă multă presiune din partea întregii lumi: să scăpăm de pandemie, să trecem cu bine peste o nouă criză economică, să  regăsim stabilitatea politică în țările marcate de alegeri tumultoase. Inclusiv la nivel micro, s-a auzit despre 2021 că va fi anul în care vor avea loc toate nunțile, evenimentele amânate în 2020, toate călătoriile mult visate, schimbările de carieră sau de stil de viață. Putem spune despre acest nou an că poartă multe pe umeri și poate ar trebui să începem să exersăm niște răbdare și calibrare de așteptări și să ne luăm responsabilitatea acestor dorințe.

Cum facem asta? În primul rând trebuie să începem ceva. Și știm că asta este poate cea mai grea etapă, așa că astăzi vrem să vorbim cu tine despre cum putem aborda începuturile, primul pas, primul email răspuns, primul cuvânt pe o pagină goală, primul check de pe lista de lucruri de făcut din agenda ta. 


Îți propunem câțiva pași pe care să-i urmezi în “începutul” tău, oricare ar fi acela, o serie de idei care ar putea să ia din greutatea noutății și a schimbării și care ar putea să transforme o idee copleșitoare în ceva de care te poți apuca de astăzi:

  1. Pune ideea pe hârtie: într-o agendă, pe tabletă sau într-un document digital, alege metoda care simți că ți se potrivește cel mai bine și pur și simplu scrie. Scrie despre cum arată ideea/planul tău, scrie despre cum te simți când te gândești la asta și mai ales de ce vrei să faci asta. Nu există un format potrivit, important este să faci acest download din planul imaginației tale în plan real. Te încurajăm să păstrezi acest material și să nu-l împărtășești cu nimeni în acest format, cel puțin până când ideea începe să capete contur;
  1. Stabilește-ți un plan: acum că ai știi CUM arată ideea ta poți să te gândești care sunt pașii prin care poți ajunge la ea. Te încurajăm să mergi către acțiuni cât mai mici, pe care le poți realiza zilnic, poate chiar începând de astăzi. Este foarte posibil să generezi o listă de zeci de pași, însă, parcurgerea lor îți va oferi motivația și încrederea necesare să rămâi conectat și să perseverezi. Oricât de nesemnificativ ar părea, asigură-te că în fiecare zi ai făcut ceva pentru ideea ta. Chiar dacă uneori înseamnă doar să-ți aloci 10-15 minute pentru a citi ceva despre asta. Cu fiecare zi care trece vei fi din ce în ce mai aproape. 
  1. Nu căuta momentul cel mai potrivit: Amânăm decizii importante, idei și proiecte de foarte multe ori sub pretextul “nu este timpul / sezonul / anotimpul potrivit”. Așteptăm momentele în care “se aliniază planetele”, sau o voce care să ne șoptească “acum este cel mai potrivit moment pentru ideea ta”, iar tot ce reușim să facem este să amânăm constant așteptând ceva ce nu va veni cu siguranță, Putem găsi la nesfârșit motive pentru care acum nu este momentul potrivit, iar noi te provocăm să încerci o nouă mentalitate anul acesta. 
  1. Nu te angaja într-o bătălie spre perfecțiune: suntem siguri că un început nou poate să însemne și o așteptare de perfecțiune. Mai ales că viziunea unui proiect, a unei idei, a unui plan nou de viitor poate să fie atractivă tocmai pentru rezultat și nu neapărat pentru procesul de a ajunge acolo. Realitatea este puțin diferită și s-ar putea ca astfel de așteptări să te facă să renunți pe parcurs. Sfatul nostru este să te concentrezi pe progres și nu pe perfecțiune, să te gândești cum poți să-ți îmbunătățești parcursul spre rezultat pentru că automat și rezultatul va beneficia de îmbunătățiri. Cum ar fi ca fiecare pas din planul tău să fie un pas suficient de bun pentru ziua respectivă, pentru momentul în care s-a încadrat, pentru ce ai tu nevoie ca să ajungi acolo unde ți-ai propus? 
  1. Caută-ți și alege-ți susținătorii: Știi deja că suntem influențați și căpătăm din valorile și personalitatea celor cu care petrecem cel mai des timpul. Din acest motiv este important să-ți selectezi o mică comunitate prin care să-ți crești șansele de succes. Fă o selecție, alege în comunitatea ta acei oameni care îți cresc șansele de succes, cei ale căror povești de inspira, care te vor încuraja în parcursul tău și care te vor motiva în începuturile tale.

Începuturile sunt grele pentru noi toți și este important să ne oferim un strop de înțelegere, răbdare și chiar și bunătate pentru a ne crește încrederea și a face și următorul pas. Sunt multe de făcut în 2021, iar noi credem că ești suficient de bun pentru a realiza exact acele lucruri de care ai nevoie.

Publicat prima oară în Newsletterul LEADERS #149.

Foto Ibrahim Boran/ Unsplash

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Când suficient e …SUFICIENT!

Trăim într-o perioadă în care căutăm să fim cât mai productivi, în fiecare zi mai mult, în fiecare zi să ne depășim și să facem tot ce ne propunem poate și un pic mai mult.

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.