Articol preluat din Newsletterul din data de 7 ianuarie

Cu fiecare rotație completă făcută de planeta noastră în jurul soarelui noi ne regăsim într-un nou ciclu, o nouă etapă pe care o întâmpinăm de cele mai multe ori cu planurile făcute și cu multă dorință de schimbare pentru ceea ce urmează. Suntem convinși că și tu ai cel puțin un lucru nou pe lista lui 2019, iar astăzi îți propunem încă două elemente care credem că-ți pot completa în continuare călătoria personală.

Intenție –  Intenția este definită ca: un scop sau o țintă; o hotărâre de a acționa într-un anumit mod. Fiecare zi pe care o începem ne oferă șansa să o parcurgem în mod activ, aplicând în mod conștient un set de principii, ghidându-ne după valorile personale, sau în mod reactiv, navigând în funcție de ceea ce ni se prezintă în ziua respectivă. Abordarea zilei prin manifestarea propriei intenții îți va oferi rolul de regizor, te va ajuta să-ți protejezi energia știind că ai întotdeauna autoritatea să alegi.
Pentru a-ți valorifica propriile intenții un pas foarte important este să te cunoști, să fii pe deplin conștient de gândurile, emoțiile și dorințele tale: Cum vrei să te simți astăzi? Care sunt lucrurile care te ajută să fii productiv? Cum interacționezi cu lucrurile care te interesează cel mai mult și câtă energie investești în ele?

Cel de-al doilea element pe care vrem să-l adăugăm pe lista noastră comună de rezoluții pentru 2019 este bunătatea. Unul dintre cele mai puternice îndemnuri pe care le-am auzit în această perioadă a fost: să fii mai bun cu tine! Oricine poate aprecia un act de bunătate. Dar atunci când suntem nevoiți să explicăm de ce mergem către asta oamenii iau adesea una dintre cele două poziții extreme. Unii oameni spun că bunătatea este o alegere sinceră și lipsită de interes, pe care o facem din emoții puternice de dragoste și dorință de a contribui / ajuta. La cealaltă extremă se află cei care cred că bunătatea este doar un instrument pe care îl folosim pentru a profita de beneficiile oferite.  Forumul Economic Mondial vorbește în acest context despre cercetările care demonstrează faptul că atunci când facem un bine, decizia de a fi generoși sau de a colabora cu alții activează o zonă a creierului numită striatum. Astfel, cu ajutorul neuroștiinței s-a descoperit faptul că emoția asociată cu a fi bun determină o strălucire caldă, iar activitatea pe care o vedem în striatum este baza biologică probabilă a acelui sentiment.  Desigur, nu trebuie să scanăm creierul pentru a vedea că bunătatea are un astfel de beneficiu, dar cu ajutorul cercetărilor putem vedea mult mai clar legătura dintre bunătate și bunăstarea generată de aceasta care are efecte pe tot parcursul vieții.

Deschidem așadar un nou capitol, împreună, iar provocarea noastră de această dată are două forme: intenție și bunătate! Cum se potrivesc în planurile tale pentru noul an?

Comentarii

Previous articleDespre lupta pentru (a avea) dreptate
Next articleGenerația care scrie viitorul joburilor
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.