Caută

Iubirea pentru societate vine din iubirea față de sine

Februarie este despre iubire. 20 Februarie este despre iubirea pentru societate. Ziua Mondială a Justiției sociale reprezintă un moment important în care ne amintim de valoarea dreptății sociale pentru bunăstarea noastră colectivă. O societate dreaptă și echitabilă, se construiește din iubirea individuală a fiecăruia, iubire care pornește din sine.

Ca psihoterapeut, am lucrat cu mulți oameni care se luptă cu probleme de autoapreciere și stima de sine. În timp ce fiecare persoană are propriile sale lupte, am observat un model comun: oamenii care au o relație sănătoasă cu sinele lor sunt mai înclinați să își dedice timpul și energia pentru a face o diferență în societate. În egală măsură, dezvoltarea unor principii de viață sănătoase precum responsabilitatea, grija, cumpătarea, recunoștința ș.a., crește șansa extinderii acțiunilor de la nivel micro-individual, la nivel macro-social. De ce?

Oamenii care iubesc și alocă spațiu pentru ceea ce simt, sunt mult mai susceptibili să aibă o perspectivă pozitivă asupra lumii și să observe, cu ușurință, potențialul în ceilalți. Ei sunt mai puțin critici cu sinele și cu alții și mai puțin predispuși la judecăți negative și prejudecăți. Încrederea și atașamentul față de sine pot conduce la o abordare constructivă a problemelor din societate.

A fi conștient de valoarea personală înseamnă să înclinăm spre a căuta moduri de a-i ajuta pe ceilalți și de a contribui la o cauză mai mare. Iubriea de sine este cea care ne oferă încredere că avem suficiente resurse pentru ceea ce ne propunem. În egală măsură, implicarea în problemele societății este la bază, un transfer de abilități, dinspre procesele de rezolvare a problemelor interne, spre cele externe. Totodată, efortul depus în procesul implementării justiției sociale, este cel care construiește pe mai departe propriul sine.

Proiectele comunitare sunt contexte propice încurajării justiției sociale, dar și justiției interioare. Să aloci focus, energie, timp și resurse pentru ceilalți, înseamnă să ajungi la un punct în care să poți dărui din ceea ce ai reușit să strângi valoros în sine, chiar dacă vorbim de cunoștințe, bani, strategii, deprinderi, skill-uri etc. Din perspectiva de trainer în cadrul Fundației LEADERS, proiectele comunitare sunt cele care transformă resursele interioare și le îmbogățește, ducându-le la un alt nivel. Participanții în cadrul Leaders Explore, spre exemplu, trec printr-un proces de conectare la nevoile societății, ca mai apoi să devină parte din acea categorie a societății care are nevoie să fie sprijinită, iar la final, să îi creeze spațiu pentru a-și lua din proces ceea ce are nevoie. Are societatea nevoie de iubire? Cu siguranță, da.

Suntem noi pregătiți să iubim socitatea?

Eu zic „da”, dar înainte avem nevoie să ne iubim pe noi.

Articole similare

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Altruismul în ONG-uri

Prima dată când ne gândim la organizații nonguvernamentale, ne pot veni o sumedenie de cuvinte cheie care să fie reprezentative, cum ar fi: simț civic, responsabilitate socială, beneficii aduse societății,

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.