Articol preluat din Newsletterul din data de 24 septembrie 2018

Cum îți antrenezi spiritul de echipă în această perioadă în care toate motoarele se turează la maximum? Știm că există astăzi o cerere crescută pentru programe care contribuie la dezvoltarea echipelor, la armonizare, la conectarea la o viziune comună.

Îți propunem săptămâna asta să îl înlocuiești pe eu cu noi și să explorezi modul în care leadershipul personal are un efect asupra celor din jurul tău.

Leadershipul personal este cel mai bun mod prin care poți învăța despre tine, prin care poți dobândi informații, cunoștințe, înțelepciune, iar modul în care îl construiești depinde foarte mult de anumite alegeri pe care le vei face în viață. O alegere care poate da direcția leadershipului personal este alegerea dintre a pune accent pe eu sau a pune accent pe noi.

Construirea leadershipului personal este absolut esențială pentru realizările pe termen lung, succes și fericire, iar metoda prin care poți să îți construiești leadershipul personal este autocunoașterea.

Când ești conștient de tine și ești conștient de punctele forte și punctele slabe, când poți recunoaște că experiențele pe care le trăiești fac parte dintr-un proces natural poți fi mai atent și la ceea ce se întâmplă cu ceilalți. Conștiința de sine te va ajuta să reduci comportamentul defensiv, să poți să-i asculți pe oamenii din jurul tău înaintea propriului ego. Pentru că va fi responsabilitatea ta să știi ce se întâmplă cu echipa ta, care sunt nevoile sale și cum poți fi un lider bun pentru ea.

Noi față de eu, ascultare versus răspuns, disponibilitatea de a te lăsa modificat față de ideile fixe, sunt noile atribute ale puterii personale, totul este antrenabil și începe cu o decizie – tu, ce alegi?

join.booking.com

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.