Caută

Muncim prea mult?

Articol preluat din Newsletterul din data de 29 ianuarie

Dedicăm foarte mult timp vieții profesionale și ne asumăm riscul de a generaliza când spunem asta. Cu cât vorbim mai mult de ocupații manageriale și profesionale, în prezent această tendință a ajuns să fie popularizată în rândul oamenilor de succes, de la programul intens care începe zilnic de la ora 5:00-6:00 dimineața, până la serile petrecute citind, bineînțeles tot cu scopul de a ne îmbunătăți abilitățile pentru viața profesională.

În trecut practica era puțin diferită. Dacă făceai parte din categoria de white collars știai că vei investi multă muncă la începutul carierei, câștigându-ți astfel dreptul de a fi recompensat mai târziu și așteptând astfel un mandat cu o funcție cât mai înaltă. Asta se întâmpla frecvent în organizațiile profesionale, birourile de avocatură, firmele de contabilitate, consultanță sau bănci. Văzând acest parcurs mai degrabă ca pe un concurs personal, când ajungeai la finalul cursei recompensa era una mult așteptată: autonomia de a alege cum și cât să lucrezi. Astăzi, această practică nu mai este neapărat valabilă, iar cursa continuă chiar și după ce ai ajuns în roluri de conducere.

Vrem să ne uităm astăzi la ce ar însemna reducerea timpului pe care îl dedicăm vieții profesionale, cât și la câteva exemple care să susțină această mișcare. Primul în ordine cronologică ar fi Henry Ford care în anii 1920-1930 a schimbat săptămâna de lucru de la 60 de ore la 40 de ore și a descoperit că angajații erau mult mai productivi pentru că nu mai erau atât de obosiți.

Revenind în zilele noastre, săptămâna trecută în cadrul Forumului Economic de la Davos s-a discutat despre acest aspect, fiind astăzi susținut și de experți și psihologi. Adam Grant, psiholog la Wharton School din Pennsylvania a decarat că oamenii își pot concentra atenția mult mai eficient dacă se reduc orele de lucru, ajungând să producă la fel de mult, adesea să-și îmbunătățească și calitatea și performanțele muncii, fiind mult mai loiali organizațiilor care le oferă flexibilitatea de a-și îngriji viața din afara muncii.

Așa cum te-am obișnuit, te provocăm să testezi această teorie și să vezi care sunt rezultatele. Dacă tot suntem la începutul săptămâni, încercarea pe care ți-o propunem este să-ți folosești diferit timpul și proporția alocată vieții profesionale și vieții personale. La finalul săptămânii, dacă studiile menționate mai sus se confirmă atunci știm ce adăugăm nou pe lista lui 2019.

Articole similare

To freelance or not to freelance?

Cele mai multe dintre poveștile newsletter-ului nostru se referă la contexte de business, echipe care lucrează în aceleași organizații / companii, fie că vorbim de companii multinaționale sau inițiative antreprenoriale.

Ți-e teamă de succes?

Ți s-a întâmplat să-ți sabotezi singur anumite oportunități? Să te regăsești în fața unor adevărare provocări profesionale sau personale și să fii copleșit de sentimentul de vină încât le-ai lăsat

De ce să te bucuri de vacanță?

Șansele ca mesajul nostru de astăzi să te găsească la birou sunt destul de mici. Cu siguranță însă, oriunde te-ai afla, îți vei verifica emailul și vei încerca să te

Scop și performanță – există o legătură?

Când ne gândim la lucrurile pe care le facem, la elementele din busola noastră interioară care ne ghidează în anumite direcții putem spune că acele elemente au două componente principale:

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.