Caută

“Never give up” e un mușchi. Antrenează-l!

În ultima vreme am auzit multe conversații despre cum reușim să ne ținem motivați pe perioada verii, mai ales acum, în luna august, când fie ești unul dintre cei care citește în dimineața asta newsletter-ul din vacanță, fie ești în biroul mult mai gol, te-ai bucurat de lipsa traficului din dimineața asta dar parcă asta nu e suficient pentru a-ți găsi motivația să lucrezi.

Ei bine, îți dăm o veste: perseverența și motivația personală sunt dependente de interacțiunea cu cei din jur. Mai exact, dacă nu reușești să-ți găsești curajul de a te apuca de niște task-uri sau dacă îndeplinirea unui element de pe lista ta de to do îți ia mai mult ca de obicei, cel mai probabil ai nevoie de niște oameni în jurul tău care reușesc. Și știința o demonstrează! Un alergător amator care își stabilește ca obiectiv terminarea unui maraton cel mai probabil va beneficia de alăturarea într-un grup de alergători cu experiență. Iar aici sunt două lecții esențiale de luat:

 1. Presiunea grupului / peer pressure – văzându-i pe cei din jur că își realizează obiectivele dar și anunțarea intenției personale de a alerga este o promisiune personală care poate să te ajute să nu amâni ceea ce ți-ai propus.

2. Învățarea: spuneam că dorința de a nu abandona este ca un mușchi care trebuie antrenat, iar învățarea este cel mai bun antrenor. Învățarea poate să fie un element foarte important, mai ales dacă conștientizezi că este personală și dependentă de motivația și responsabilitatea ta. Mulți oameni cred în mod greșit că învățarea este o chestiune legată de inteligență.  De aceea, mulți oameni tind să abordeze subiectul învățării fără a se concentra prea mult. Nu se gândesc prea mult la modul în care pot atinge performanță prin învățare pentru că nu este pentru ei. Un studiu realizat de Marcel Veenman, un cercetător cu experiență de peste 25 de ani în studiul metacogniției (cunoaștere despre cunoaștere), arată că obiceiul și strategiile de învățare sunt mai importante decât inteligența brută atunci când vine vorba de perseverență și acumularea de expertiză. Veenman a descoperit că persoanele care își urmăresc îndeaproape modul de gândire (se preocupă activ de experiențele prin care trec, modul în care le percep și lecțiile luate din fiecare astfel de experiență) îi vor depăși pe cei care au niveluri de IQ mai ridicate atunci când vine vorba de învățare. Cercetările sale sugerează că în ceea ce privește măiestria, concentrarea pe modul în care înțelegem lucrurile este cu 15% mai importantă decât inteligență înnăscută.

Așadar ai două elemente care să te ajute acum să-ți găsești motivația: presiunea grupului (cheia aici la tine așa cum arată și Betari Box – dacă simți că cei din jur nu te motivează suficient probabil că și tu ești responsabil pentru lipsa de motivație și este nevoie să-ți schimbi atitudinea pentru a putea beneficia de un mediu așa cum îți dorești). Învățarea, cel de-al doilea element, presupune o continuă întoarcere și analiză a modului în care gândești, iei decizii și evaluezi reușitele și eșecurile. Never give up este un mușchi! Iar tu ești singurul responsabil de antrenamentele tale.

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.