Caută
Vorbim despre echipele din care facem parte și modul în care putem să atragem mai ușor tinerii.

Organizații cu “suflet” tânăr

Conform studiilor peste 50% din populația totală este formată din tineri sub 30 de ani, iar până în anul 2030 acest procent va ajunge la 75%. 

Viitoarele generații se apropie de piața muncii, mulți dintre ei pregătindu-se pentru joburi care sunt într-o continuă schimbare, lucrând la setul lor unic de competențe care-i va menține competitivi într-o lume în care talentul tău autentic va face diferența.

Vorbim astăzi despre echipele din care facem parte și modul în care putem să atragem mai ușor acești tineri, să-i valorificăm prin dezvoltarea unei culturi organizaționale orientată către nevoile lor, să vorbim pe limba lor și să îi ținem aproape deoarece în curând aceștia vor constitui probabil nucleul, sufletul organizațiilor noastre.

Încurajează libertatea de exprimare

Tinerii au nevoie să simtă că părere lor contează, mai mult decât atât, ei caută în organizații oportunitatea de a se exprima liber și manageri care să încurajeze aceste comportamente. În trecut tinerii proaspăt veniți într-o echipă treceau printr-un proces de cunoaștere, se luptau să câștige încrederea și un loc la masa deciziilor. Astăzi, în echipele noastre îi putem încuraja încă de la început, aceasta fiind o nevoie foarte importantă pentru tinerele generații. Tinerii au nevoie de o atmosferă prietenoasă și de dovezi că părerea lor contează. Astfel de comportamente venite din partea managerilor îi vor face pe tineri să fie mai atașați de organizațiile din care fac parte, cât și mai deschiși la feedback și evaluări.

Lasă-le libertate de acțiune

Este clar că tinerii din organizații au nevoie de sprijin și susținere și este important ca acestea să nu fie confundate cu micromanagementul.  Ne dorim ca tinerii care preiau roluri în organizațiile noastre să și le  asume cu responsabilitate, iar asta se va întâmpla atunci când ei vor avea suficientă încredere. Nu căuta să le rezolvi tu problemele și lasă-i să experimenteze singuri căile prin care să ajungă la obiectivele lor. Există mai multe drumuri către succes, iar prin încurajarea independenței vei descoperi și tu soluții noi. 

Promovează mentalitatea bazată pe creștere

Învățarea continuă este parte din procesul de dezvoltare al oricărui profesionist, indiferent de vârstă. Pentru tinerii din organizații este foarte importantă promovarea ideii de învățare continuă, cât și a mentalității bazată pe creștere conform căreia un eșec poate fi tot o experiență de învățare. Când aduci în organizația ta forțe proaspete și tinere vrei să te bucuri de energia lor și să le creezi spațiul și mediul în care să-și pună creativitatea în valoare. O cultură organizațională căreia nu îi este teamă de eșec le va permite acestora să exploreze altfel necunoscutul, să învețe și să se dezvolte mai repede – cu fiecare experiență indiferent de rezultatul acesteia, lăsând astfel loc pentru inovație și progres. 

Oferă-le timp și disponibilitate

De multe ori s-ar putea să descoperi că o viziune fresh a tinerilor din organizație poate să-ți deschidă noi perspective. Pentru a-i ajuta să înțeleagă, să propună și să contribuie într-un mod cât mai eficient s-ar putea ca tinerii să aibă nevoie de experiența ta. Arată-le cum a fost pentru tine, stai de vorbă cu ei, pune la punct un sistem de mentorat care să-i ajute să-și descopere și dezvolte talentul. Tot în cadrul acestui sistem de mentorat dă-le și lor șansa să-și exprime părerile Tinerele generații au crescut cu tehnologia și au fost expuși la lumea digitală mult mai mult așa că s-ar putea ca experiența lor să-i califice pentru a fi mentorii generațiilor de seniori din organizație. 

Fie că vorbim de practică, voluntariat, internship-uri sau roluri entry level, vei întâlni din ce în ce mai mulți tineri în organizația ta și este important să fii pregătit pentru aceste schimbări pentru a putea beneficia de talentul, energia și noua perspectivă.

Photo by DISRUPTIVO on Unsplash

Abonează-te la Newsletterul LEADERS pentru a primi săptămânal resurse similare, opinii și știri de la Leaders.

Articole similare

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Bine ai venit în echipă!

despre câteva metode prin care poți să-i faci pe noii colegi să simtă că aparțin, să cunoască și să se identifice culturii organizației pe care o conduci.

Începe să construiești încredere

Cum stai cu încrederea în organizația din care faci parte? În echipele în care lucrezi? În perioada asta în care suntem foarte presați de context, în care ne vedem mult

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.