Caută
Există trei tipuri de pauze pe care le poți lua, pauze fizice, pauze sociale și pauze spirituale.

Pauze necesare!

Când ai luat ultima dată o pauză în timpul zilei? Dar mai multe pauze? Ce înțelegem prin pauze? Niște momente pentru tine, planificate și delimitate clar în agendă, în care să poți face anumite activități care-ți fac plăcere sau în care pur și simplu să nu faci nimic și să te bucuri de un moment de liniște.

Cercetările arată faptul că pauzele au mai multe beneficii decât credeam inițial, atât pentru ritmul și dinamica ta interioară, cât și pentru performanța ta profesională. Micro-pauzele din timpul activității de zi cu zi s-au dovedit a influența direct bunăstarea și productivitatea. Studiile au demonstrat că aceste momente scurte reduc stresul, cât și necesitatea unei recuperări de lungă durată la finalul zilei. Chiar dacă pare o tehnică mult prea simplă, cheia acestor pauze este programarea proactivă a acestora. Ceea ce nu știm noi este faptul că atunci când nu ne programăm, creierul nostru este foarte posibil să-și programeze singur aceste pauze, probabil în momente nepotrivite și cu activități nepotrivite: ni se întâmplă tuturor să rămânem blocați în pagini de știri, Twitter, Social Media sau videoclipuri pe Youtube. Astfel, vei observa că pauzele bine programate (cu momente delimitate de început și final), te vor ajuta să ai cât mai puține momente de procrastinare neproductivă. 

Există trei tipuri de pauze pe care le poți lua, pauze fizice, pauze sociale și pauze spirituale. 

Pauzele fizice se referă la plimbări, orice fel de sport sau mișcare, pauzele sociale se referă la întâlniri cu prieteni (online sau offline), discuții cu membrii familiei sau cu partenerul/partenera, iar pauzele spirituale se referă la acele activități prin care te poți conecta tu cu tine și cu mediul înconjurător, meditație, muzică, respirație.

Nu toate pauzele trebuie să fie identice ca mărime și nu trebuie să te sperii de cum va arăta programul tău. Studiile au arătat faptul că pauze de la 1 minut, 5 minute sau 9 minute reușesc să-și îndeplinească obiectivele și să te ajute în recăpătarea energiei și productivității.

Un alt beneficiu al pauzelor este faptul că ele ajută la recuperarea după lungi perioade de stres. Iar în această perioadă marcată de incertitudine și criză, fiecare dintre noi avem nevoie de unelte prin care să gestionăm stresul. Prin aceste momente scurte putem să ne reglăm energia, să ne oferim pauze mentale de care avem nevoie, să reducem oboseala, tulburările de somn sau orice altă formă pe care o poate căpăta mintea obosită. La nivel neurologic, cortexul nostru prefrontal este cel care are nevoie de pauză! Da, este acea parte a creierului care ne menține conectați la obiective și ne ajută să gândim logic, iar cu cât ne fixăm mai multe obiective, to do’s și liste, această parte a creierului va fi și mai obosită. Așadar, ia o pauză! Imediat după ce vei termina de citit aceste resurse pe care ți le-am pregătit special, oferă-ți un moment ție!

Publicat prima dată în Newsletterul LEADERS #136.

Photo by Daria Nepriakhina on Unsplash

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Când suficient e …SUFICIENT!

Trăim într-o perioadă în care căutăm să fim cât mai productivi, în fiecare zi mai mult, în fiecare zi să ne depășim și să facem tot ce ne propunem poate și un pic mai mult.

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.