Schimbarea vine cu pași mici și mulți

0

Articol preluat din Newsletterul din data de 9 octombrie 2018

Vorbim frecvent despre schimbările pe care le așteptăm: de la noi, de la cei pe care-i avem în echipe, de la cei care participă în programe de leadership. Ne dorim să vedem cu ochii noștri momentul în care are loc schimbarea, suntem atât de prinși în entuziasmul momentului încât credem că această schimbare funcționează după principiul acțiunii și reacțiunii al lui Newton.

Astfel se întâmplă că de multe ori nu mai suntem acolo să vedem rezultatele sau nu investim suficient de mult efort, în materie de timp nu neapărat cantitate, iar acest lucru ne face să renunțăm rapid.

Când ne gândim la competențele de leadership de care are nevoie fiecare lider știm că multe dintre ele pot fi dezvoltate prin training sau coaching. Cu toate acestea, un element foarte important pe care nu-l putem dezvolta în nicio sesiune de training este perseverența.

A rămâne pe drumul tău indiferent de obstacole și situație poate fi cheia succesului mai ales când lucrurile nu merg așa cum ai plănuit și ai nevoie constant de o reconectare cu obiectivele tale.

Perseverența nu este doar un cuvânt bun de întâlnit în citate și postere motivaționale.

Diferența dintre oamenii de succes și cei care nu reușesc se reduce la persistența pură; dorința de a nu renunța. Diferența dintre succesul unui lider și un lider care nu reușește este mereu aceeași. Unii continuă… chiar și în fața adversității și a criticilor.

De multe ori suntem tentați să renunțăm devreme când ne pierdem perspectiva asupra unei situații. Când urmăm o viziune, uităm de ce facem ceea ce facem. Când ne îndeplinim task-urile, pierdem din vedere faptul că trebuie să ducem la bun sfârșit ceea ce am început pentru că suntem un exemplu pentru ceilalți.  În relații, uităm că conducerea nu este doar o realizare a unei viziuni; este o călătorie cu oamenii.

Atunci când vrei să renunți, cheia este să-ți regăsești perspectiva. Fă un pas înapoi, respiră, fă câțiva pași mici și hotărâți și continuă. Doar așa vei putea vedea rezultatele.

Comentarii

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version