Caută

The dark side of leadership

Toamna poate să aibă mereu forma unui nou început, un nou sezon, multe proiecte își au debutul acum și totodată este și momentul în care schimbările de pe parcursul verii încep să prindă contur.

Dacă acest nou început te găsește și într-un rol nou din punct de vedere profesional, îți propunem o conversație despre fața nevăzută a leadershipului și lucrurile despre care în general nu se vorbește atunci când te uiți la parcursul ascendent al unui lider.

Singurătatea este relativă: unii susțin că cei mai singuri profesioniști din lume sunt cei care lucrează izolat, având posibilități limitate de comunicare interpersonală. Alte teorii susțin că singurătatea nu se măsoară prin frecvența interacțiunilor cu ceilalți ci mai degrabă prin calitatea acestor schimburi. Majoritatea angajaților dintr-o companie apelează la colegii lor pentru sfaturi și feedback. Este un mod foarte simplu prin care poți să rezolvi lucrurile fără a fi îngrijorat că vei fi judecat, chiar dacă conversațiile merg și în zona personală.  Liderii, pe de altă parte, au mai puțini oameni la care să apeleze atunci când lucrurile sunt mai grele, iar acesta este unul dintre elementele despre care nu se vorbește foarte mult. Odată ajunsă responsabilitatea pe umerii tăi ești nevoit să iei decizii în fiecare zi, iar aceste decizii care îi influențează pe toți cei din jurul tău nu sunt mereu cele mai ușoare. 

Presiunea lui “știu că TU poți” este un alt sentiment cu care se confruntă liderii, cel puțin cei care sunt încă la început în rolurile și echipele preluate și asta se întâmplă de multe ori deoarece oamenii din jur, având cele mai bune intenții, reușesc tocmai contrariul: tu sigur te descurci pentru că ești foarte bun / am încredere în tine că poți să treci peste asta și tuturor o să ne fie mai bine. Două replici pe care ar fi mai bine să nu le auzi prea des. În spatele acestui tip de încurajare stă foarte multă presiune care se pune pe umerii celor cărora le este adresată. Uneori, liderii ar vrea ca cei din jurul lor să-i vadă vulnerabili, să știe că și eșecul este o posibilitate și că oamenii din jurul lor îi vor aprecia și urma orice s-ar întâmpla.

Atunci când conduci o echipă / afacere te lupți cu mulți dragoni, fie ei interni (presiune, teamă, anxietate), fie externi (situații și contexte nefavorabile pentru business-ul / oamenii tăi), iar ți-ai făcut treaba bine până acum, în lupta pe care o porți cei din jurul tău te vor susține prin încrederea totală că vei reuși. Aliniați împreună în luptă, gândul care te va face să învingi acești dragoni este tocmai redefinirea victoriei: care nu înseamnă de fiecare dată o bătălie de succes, așa-i?


Una dintre cele mai faimoase fotografii apărută în New York Times, surprinsă de reporterul George Tames pe 10 februarie 1961 este imaginea președintelui John F. Kennedy, recent inaugurat, stând ușor cocoșat în Biroul Oval, iar din fotografie ar părea că poartă  pe umerii lui greutatea întregii lumi. New York Times a intitulat atunci imaginea “The loneliest job in the world”.

Articole similare

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.