Tinerii care schimbă poveștile pentru copiii din spitale

823
0
Echipa care a elaborat Șoseta cu povești, în etapa design-ului de proiect.

Opt tineri din programul de educație non-formală LEADERS Experience au inițiat Șoseta cu povești, un proiect prin care vor să aducă bucurie copiilor internați în spitalele din România. Concret, este vorba despre o platformă online și de o aplicație cu povești interactive ce îi permite ascultătorului să decidă care va fi finalul poveștii.

„Ideea a fost pusă în practică în mai puțin de trei săptămâni și e parte din acceleratorul de experiențe al Fundației LEADERS, unde am avut șansa să creăm un proiect social de impact prin care să ne valorificăm calitățile personale și munca în echipă”, a spus Antonia Fitărău, unul din cei opt tineri care au fondat Șoseta cu povești: Ana Maria Teodoru, Alexandru Păvăloi, Adriana Luca, Iulia Apostu, Ionela Vârban, Marina Cozma și Radu Pîrlog.

Ei au gândit conceptul, ei au scris cele cinci povești și s-au ocupat de promovarea ideii în câteva spitale de copii. Își doresc ca micul lor proiect generos să ajungă la cât mai mulți copii care trec prin momente grele în spitale și să le aducă un zâmbet și o clipă de fericire. „Ar fi minunat ca Șoseta cu povești să devină și o resursă educațională și de schimb de experiențe pentru copiii din România prin care să li se stimuleze creativitatea”, a spus Antonia.

Mai multe detalii despre proiectul tinerilor din programul LEADERS Experience, aici: http://www.sosetacupovesti.com sau aici:
https://m.facebook.com/sosetacupovesti1/

Comentarii

Previous articleCe fac “tinerii din ziua de azi” pentru a investi în propria educație?
Next articleTinerii de acțiune schimbă lumea prin proiecte sociale generate în acceleratorul experiențe
Ionela este jurnalist din anul 2005, lucrând la Dilema Veche, Jurnalul național, Digi24 și emisiunea În premieră cu Carmen Avram de la Antena 3. Colaborează în prezent și cu recorder.ro. S-a implicat în proiecte sociale, reușind să inițieze două proiecte legislative în domeniul sănătății și educației. Crede că educația și leadership-ul sunt cheia unui viitor mai bun și newsfeed.leaders.ro este platforma în care și-a pus speranțele unei schimbări structurale în România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.