Caută

Un mic pas pentru un om

Cine sunt eroii tăi? Care sunt oamenii care te inspiră? Cei ale căror pasiuni te fac să-ți dorești să fii mai mult și să vrei mai mult? Liderul-erou, un caracter puternic care se sacrifică pentru oameni și pentru triumful binelui nu poartă întotdeauna o pelerină sau mască, poate să zboare până în afara atmosferei noastre dar o face cu ajutorul unor întregi echipe de oameni de știință. Liderul-erou al zilelor noastre poate fi oricine te inspiră la acțiune și curaj, dar astăzi o să ne îndreptăm atenția asupra celor care ne-au purtat cu ei în lumi necucerite încă, astronauții.

Iulie 2019 este un moment cu o semnificație importantă în întreaga lume, în urmă cu 50 de ani, pe 20 iulie 1969 comandantul misiunii Apollo 11, Neil Armstrong, alături de comandantul modulului lunar Edwin “Buzz” Aldrin au făcut primii pași ai omenirii pe Lună. Cei doi au petrecut împreună aproximativ două ore și un sfert în afara navei spațiale și au adunat peste 20 kg de material lunar pentru a reveni pe pământ. Misiunea a cuprins în total trei astronauți, Michael Collins fiind cel care a zburat în modulul de comandă Columbia în orbita lunară în timp ce Aldrin și Armstrong au petrecut în jur de 22 de ore pe suprafața lunară în Tranquility Base, înainte de a se alătura modulului Columbia cu care cei trei urmau să revină pe Pământ.

Apollo 11 a fost un exemplu de leadership din mai multe perspective: în primul rând a reprezentat materializarea viziunii pe care președintele american John F. Kennedy și-a manifestat-o foarte clar în cadrul discursului ținut cu ocazia întrunirii Congresului Statelor Unite, vis prin care și-a manifestat dorința ca până la sfârșitul anilor 1960 un om să ajungă pe lună. 

Trei oameni au părăsit planeta cu scopul de a îndeplini această viziune, dintre ei doar doi au pășit pe suprafața lunii, iar în spatele lor au stat echipe de sute de oameni: ingineri, oameni de știință, echipe de control și supervizare din Florida și Texas care au calculat, analizat și urmărit fiecare mișcare a astronauților. Armstrong și Aldrin au fost ochii prin care peste 650 de milioane de oameni au văzut în direct, la televizor, pe 20 iulie 1969 cum un vis poate deveni realitate.

Astăzi, viziunile noastre au forme diverse și oricât de mici ar părea în comparație cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 50 de ani există multe elemente comune: curiozitate (descoperirea și cucerirea oricărui nou vis este mereu alimentată de dorința de cunoaștere), inițiativă (a avea o viziune este doar un prim pas, punerea în practică este cheia), explorare și colaborare (în calitate de lider vei fi deschizător de drumuri pentru cei care te urmează, pentru echipa ta și cine știe poate pentru viitoare generații – conștientizarea acestei responsabilități îți va da resursele de curaj de care ai nevoie).

În momentul în care modulul lunar s-a decuplat de nava spațială pentru a-și începe coborârea spre Lună pulsul lui Armstrong înregistrat de centrul de monitorizare al funcțiilor vitale de la NASA era peste 150, Aldrin și Collins înregistrând în jur de 90. Știa că nu este singur, dar știa că succesul misiunii depinde de el. Tu, ce alegi să explorezi? Depinde doar de tine dar ccu siguranță nu vei fi singur.

Articole similare

Lider și Leadership. Perspective teoretice.

Aflat sub umbrela psihologiei organizaționale, conceptul de leadership prezintă o mulțime de definiții, oferite de diferiți autori sau cercetători, bucurându-se de un interes ridicat până în prezent și indicând complexitatea

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,

Agilitatea în leadership

”Schimbarea este unica constantă în viață” remarca filozoful grec Heraclitus încă din anul 535 îHr. Și cât de bine se potrivește această constatare în zilele noastre! Agilitatea este fără îndoială

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.