Orange Digital Center este o inițiativă a Grupului Orange care își propune să construiască un loc pentru crearea de noi șanse, prin inovare și dobândirea de competențe digitale, în fiecare țară în care Orange operează.

În platforma educațională gratuită a Fundației Orange vei găsi cursuri practice pentru a dobândi noi competențe digitale, adaptate nevoilor tale și cerințelor de pe piața muncii.
Investește timp și pasiune în educația ta pentru viitor!
Intră în „atelierul de șanse” și învață de la specialiști să construiești o versiune mai bună a ta, pentru a face față provocărilor acestei noi ere digitale.

Cursurile noastre

Alege-l pe cel potrivit ție!

Cursurile se desfășoară în format fizic, în București, la Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160).

La finalul cursurilor de 60 de ore, vom organiza sesiuni de orientare în carieră prin care vom ajuta participanții să își contureze următorii pași în parcursul profesional, facilitând și întâlniri cu angajatori din domeniul digital.

3 martie 2024
Cum să-ți vinzi online propriile creații
Orice hobby poate deveni o sursă de venit, atât timp cât creatorul aduce plusvaloare prin creația sa. Dacă creezi produse unice și crezi în potențialul lor, hai să afli mai multe despre cum le poți face să strălucească în mediul online și să ajungă în feed-urile privitorilor potriviți.

cursuri finalizate

28 noiembrie 2023 ora 18:30
Cybersecurity – Protejează-ți datele și identitatea online
Suntem în era digitală, iar amenințările cibernetice sunt mai reale ca niciodată. Fie că ești angajat, antreprenor, parinte sau pur și simplu un utilizator preocupat de securitatea online, la acest workshop vei descoperi instrumentele necesare pentru a-ți proteja datele și activitățile online.
26 aprilie 2023
Hand using laptop and press screen to search Browsing on the Internet online.
Scurtături, tehnici și modalități de filtrare a informației și de recunoaștere a surselor de încredere sunt elementele din cadrul cursului. Vei învăța să găsești rapid și eficient informațiile de care ai nevoie. Cursul oferă unelte care să îți ușureze munca de research pe internet, dezvoltându-ți astfel abilitățile digitale.
9 mai 2023
Instrumente de colaborare digitală
În cadrul acestui curs vei învăța cum să folosești cele mai întâlnite aplicații de comunicare și colaborare din lumea digitală (de ex. Teams, Asana, Scratch, Google Drive etc.), aplicații care te vor ajuta să-ți crești productivitatea și să lucrezi eficient.
24 mai 2023
Robot handshake human background, futuristic digital age
Acest workshop este foarte util pentru oricine își dorește să învețe RPA și să își automatizeze anumite activități din munca zilnică. Vom parcurce pas cu pas instalarea UiPath Studio, produsul software cu ajutorul căruia puteți crea automatizările, și vom folosi profilul StudioX pentru începători.
25 mai 2023
Tips & Tricks pentru Windows
Dacă te pregătești pentru un rol în IT, precum în programare, rețelistică, inginerie, etc. și ai nevoie să știi să utilizezi optim orice sistem de operare, acest curs este esențial! Cunoștințele dobândite în cadrul acestui curs te vor ajuta să folosești calculatorul la un nivel avansat, operând sarcini complexe.
30 mai 2023
Gestionarea documentelor PDF
Învață cum să lucrezi cu documente PDF: de la ce este un PDF și modul în care poți să îl folosești, la editarea unui document și semnătura digitală.
6 iunie 2023
Instrumente digitale pentru prezentări
Cursul va cuprinde cele mai cunoscute aplicații folosite pentru prezentări (Prezi, Powerpoint, etc.) și vor fi acoperite noțiuni importante despre structura, designul și elementele esențiale ale prezentărilor. Mai mult, se va lucra și cu instrumente utile în captarea și menținerea atenției audienței.
13 iunie 2023
Introducere în Microsoft Office
Vei face cunoștință cu cele mai folosite aplicații din suita Office, precum Word, Excel, PowerPoint, Outlook și vei descoperi cum poți să-ți eficientizezi activitățile, folosind funcțiile pe care acestea le pun la dispoziție.
19 iunie 2023
Verification of information with finger print by smart phone, Internet security, online financial transaction, 2-step verification, confirm transaction and identity.
Antivirus, parole, VPN, GDPR sunt doar câteva elemente ale siguranței pe internet absolut necesare a fi cunoscute și utilizate de către orice utilizator de computer. Vei învăța și descoperi despre amenințările online și metode utile în protejarea identității virtuale.
Mai - Iunie 2023
Web & Graphic Design (60h)
În acest curs vei descoperi conceptele cheie ale web and graphic design-ului, vei experimenta procesul de creație și cum ajunge un proiect să prindă viață de la idee. Acest curs este potrivit pentru cei care doresc să avanseze în domeniul creației de materiale grafice și de aplicații web sau mobile.
Iunie - August 2023
Businesspeople working in finance and accounting Analyze financial graph budget and planning for future in office room.
Cursul se va axa pe tehnicile și tool-urile folosite în zona de Data Analytics și Business Intelligence. Vei învăța de la zero cum să folosești Excel (funcții, formule, formatări, pivot table, grafice), cum să interoghezi bazele de date folosind SQL, cât și modalitățile de vizualizare al rezultatelor prin intermediul Tableau.
August - Octombrie 2023
Professional Developer programmer working a software website design and coding technology, writing codes and database in company office, Global cyber connection technology.
Vei învăța cum să utilizezi platformele de dezvoltare de site-uri pentru crearea magazinelor online, cum să gestionezi datele acestora pentru a fi stocate în siguranță, dar și cum să folosești procesatoarele de plăți.
August - Octombrie 2023
Creative concept of robotics technology and hands typing on laptop on background. Robot development and automation concept. Multiexposure
În cadrul acestui curs vei învăța cum să construiești roboți software, prin crearea și automatizarea diferitelor procese. Vei reuși să faci acest lucru prin utilizarea a două platforme de bază în RPA, și anume UiPath RPA și Microsoft Power Automate RPA.
13 noiembrie 2023
Workshop Game Design
Pe parcursul acestui workshop vom detalia rolul de Game Designer si vei descoperi un exercitiu practic de creativitate prin care sa testezi daca vocatia ta este cea de Game Designer.
27 aprilie 2023
Close up of color designer freelancer photographer editing customer photo using computer with two displays and stylus pen. Graphic editor retouching assets drawing on graphic tablet in creative agency
În acest curs vei învăța cum să editezi fotografii și videoclipuri atât pentru desktop, cât și pentru telefonul mobil. Mai mult, după curs poți ajunge să îți creezi propriile materiale grafice (un afiș, logo, flyer etc).

Despre Orange Digital Center

Inițiativa Orange Digital Center este o platformă educațională gratuită care are ca scop dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, ajutând astfel la crearea de noi șanse la o viață mai bună. Cursurile se vor desfășura în format fizic în cadrul spațiului Nod Makerspace, Splaiul Unirii 160, București.

Beneficiari:

Prioritatea în accesul la cursuri o vor avea persoanele în situații vulnerabile: 

  • tineri care nu au un loc de muncă în prezent;
  • persoane cu venituri mici care își doresc să crească din punct de vedere profesional;
  • tinere mămici/femei vulnerabile care au nevoie de sprijin;
  • studenți sau foști studenți care nu se regăsesc în domeniul ales și vor să își îmbunătățească competențele digitale;
  • alte persoane în situații defavorizate. 
 
Fie că optezi pentru pachetul de cursuri de câte o zi care te pot ajuta să ajungi un excelent asistent manager, fie că te îndrepți spre zona de Graphic Design, manipulare de date, automatizări sau eCommerce, vei avea ocazia să îți crești șansele pentru un job mai bun într-un domeniu relevant ție. 
Alege să investești timp și pasiune în educația ta pentru viitor!

traineri

PArteneri