Participanții programelor LEADERS schimbă comunitățile prin proiecte sociale generate în cadrul LEADERS Explore sau Experience. Proiectele sociale sunt cele prin care participanții noștri sunt învățați să dea înapoi societății, să se organizeze ca echipă și să ia contact cu probleme din lumea reală. Tinerii sunt împărțiți în echipe și, timp de 3-5 săptămâni, gândesc și implementează un proiect social care să îi ajute să schimbe mediul în care trăiesc, în timp ce cresc și experimentează lucrul în echipă pe bune. Iată câteva dintre proiectele implementate.

Overcoming Failure – Explore Studenți Online 2020
Program de sprijin emoțional pentru liceenii din toată țara. A constat într-un eveniment cu psihoterapeut + antreprenor despre cum să oferi și să primești feedback negativ.

inVolve – Explore Studenti Online 2020
Harta României animată, adresată celor care vor să găsească oportunități sau organizații pentru voluntariat pe regiuni.

Societatea de Ajutor pentru Mame Extraordinare – Explore Studenti Online 2020
Proiect de informarea cu privire la metode de contraceptie si riscuri pe care trebuie sa ti le asumi in momentul unei sarcini la o varsta frageda.A fost implementată o campanie de informare atat in online cat si in offline care a propagat informația structurată simplu și pe înțelesul tuturor în randul persoanelor tinere din medii defavoritate

Studenții Vorbesc – Explore Studenti Online 2020
Informam elevii sau persoanele interesate despre viata de student si despre diferite facultati, oportunitati folosind content scris si video pe retelele de socializare (Facebook, Instagram, YouTube)

450salveaza – Explore Studenti Online 2020
Din cauza situației actuale, donarea de sange a scăzut considerabil, ceea ce afectează un număr foarte mare de oameni ce se află într-o situație critică în permanentă. Participanții LEADERS Explore Online au creat un program care vine în ajutorul acestei situații. Prin acest proiect au adus împreună donatorii și centrul de donare cu ajutorul companiilor de transport.

Aptitude – Explore Studenti Online 2020
Participanții au dezvoltat o comunitate de tineri intre 18-30 ani pasionati de muzica, pictura, actorie , fotografie, gatit si literatura cu scopul de a face networking, de a colabora, de a invata si de a se exprima liber intr-un mediu alaturi de alti pasionati de aceste domenii.

qqreatives – Explore Studenti Online 2020
Lansarea unui proiect creativ, pe platforma Instagram, bazat pe adresarea unor provocări (zilnice, săptămânale, lunar – ultima), cu scopul consolidării nevoii de interacțiune socială.

QuarantineHunt2020 – Explore Studenti Online 2020
Organizarea unui treasure hunt, folosind Zoom, pe nivele de dificultate prin intermediul unor provocări, pentru studenți din toată țara (selectați în prealabil).

BuchARTest – Experience 2019
Tinerii de acțiune din acceleratorul LEADERS Experience și-au unit forțele, au descoperit dintr-o perspectivă sistemică unde ar putea să se implice astfel încât efectele să se manifeste pe termen lung și să aibă o influență pozitivă asupra cât mai multor comunități. Îți prezentăm astăzi proiectul echipei BuchARTest, un proiect social de regenerare urbană prin artă murală. Echipa își dorește să revitalizeze orașul și comunitățile prin intermediul artei murale, înfrumusețând Bucureștiul și având un efect sistemic prin care vor contribui la plasarea orașului pe harta operelor de artă murală la nivel mondial. Rămâi aproape de noi sau….privește clădirile din jurul tău…pentru a fi la curent cu evoluția echipei BuchARTest. 

Și eu contez – LEADERS Explore Elevi 2019
Participanții au derulat vizite la casa de copii din Câmpulung (aprox. 15 copii). Au pregătit exerciții, și-au exersat abilitățile de comunicare și relaționare, dar și cele administrative, ei primind aprobare de la asociația de copii pentru a desfășura acolo activități. De asemenea au atras voluntari din comunitate.

Stand-Up comedy în Aleșd  – LEADERS Explore Elevi 2019
Participanții au organizat primul spectacol de stand-up din Aleșd, județul Bihor. Au reușit să strângă donație în valoare de 1600 lei. Aceștia au fost direcționați către casa de copii din Aleșd, pentru care au cumpărat o serie de materiale. 

Art With Us – LEADERS Explore Elevi 2019
Proiectul a avut drept scop crearea unor activități destinate tinerilor și concepute în corelație cu nevoia lor de a socializa și de a-și valorifica pasiunile. Au organizat în vacanța de vară o zi în care au făcut mai multe ateliere cu copii din Câmpina: dans, basket și pictură atât în interior cât și în exterior. A fost foarte reușit iar oamenii au apreciat atât de mult atelierele încât au întrebat când se mai face.

SmART – Society Makes Art – LEADERS Explore Elevi 2019
A constat într-un proiect de pictură pe pietre la Câmpulung, care a implicat 30 adolescenți și copii.

SMART Study – LEADERS Explore Elevi 2019
Elevii au făcut o primă sesiune de orientare în carieră cu 55 elevi din Câmpulung. Au lucrat cu 2 psihologi, care au participat în proiect voluntar.

Colors’ Street – LEADERS Explore Elevi 2019
Proiect de picturi murale, în cadrul căruia echipa dorește să aducă un plus de culoare unei zone din Câmpina. Echipa s-a mobilizat și, alături de voluntari și multe materiale de vopsit,
a reușit să transforme un zid din oraș într-o operă de artă murală.

Rebite – Experience 2018
Echipa Rebite, nu neapărat omogenă – alcătuită din programatori, electroniști, mici antreprenori, pasionați de social media sau marketing – s-a concentrat pe construirea unui plan pentru a combate fenomenul food waste din România. Iar ce s-a întâmplat ulterior i-a uimit şi pe ei. 

Acestei echipe li s-au alăturat alţi oameni – corporatişti, ong-işti, liceeni – iar obiectivul pe care ei îl stabiliseră, acela de redistribuire a 100 de mese, a fost cu mult depăşit. Rezultatul final a fost de 486 de mese calde redistribuite, discuții avansate cu unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de food delivery din lume și o echipă care își dorește să ducă Rebite dincolo de cadrul din LEADERS Experience.

România Sănătoasă – Experience 2018
Motoarele proiectului România Sănătoasă au fost Rareş şi dorinţa lui de a preveni tinerii în legătură cu problema obezităţii. Ca persoană care a fost afectată de această problemă în copilărie, Rareş, şi-a dorit, de când a reuşit să scape de ea, să transmită şi altora informaţiile care să îi poată ajuta. Dar, în toţi aceşti ani, i-au lipsit mecanismele şi oamenii care să îl ajute. Ceea ce a găsit însă la Experience.

Dacă obiectivul stabilit era de minim 10 traininguri în şcoli generale din ţară, în final s-au ţinut traininguri în faţa a 150 de persoane care, au primit, fiecare, câte un ghid de alimentaţie sănătoasă, iar campania online a avut un reach foarte mare. Trainingurile au avut loc în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, în cadrul unui tur naţional.

Șansa la educație – Experience 2018
Şansa la Educaţie a fost un proiect care a pornit din dorinţa de a ajuta copiii să înveţe şi să aibă, astfel, un viitor mai bun.

Cei opt membri ai echipei au început o campanie online, în care au prezentat situaţia copiilor şi au cerut ajutor pentru a le oferi tot necesarul, pentru ca ei să încheie anul şcolar cu bine şi să îl înceapă la fel şi pe următorul. Campania lor a avut rezultatul scontat şi în plus, odată ajunşi la faţa locului, au stat de vorbă cu copiii despre viitor şi despre cât de mult îi poate ajuta educaţia.

Reading is Healthy – LEADERS Explore Elevi 2017
A fost un proiect comunitar care are ca scop principal promovarea cititului, prin diferite evenimente pe care participanții Explore vor să le desfășoare în Târgu Mureș. Tinerii au beneficiat și de sprijinul Bibliotecii Județene Mureș, Consiliului Județean Mureș și a localurilor unde s-au desfășurat primele două strângeri “de carte”.

Renovarea stației de autobuz din Iernut – LEADERS Explore Elevi 2017

Mă țin de Școală – Experience 2017
Mă Țin de Școală este unul dintre proiectele realizate în timpul cursurilor LEADERS și a vizat prevenirea abandonului școlar în trei școli din trei localități din jurul Bucureștiului.

„Am mers la Buturugeni, Tântava și Grădinari, unde am lucrat cu 90 de copii. Concret, au fost workshop-uri de câte două ore cu teme diferite, adaptate nevoilor copiilor, scopul fiind de a motiva elevii să se țină de școală” Ștefan Coantă, unul dintre cei opt inițiatori ai proectului.

Teatru forum în centrele de plasament – Experience 2017
Proiect a fost despre dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor din centre de plasament prin elemente de teatru forum, adică, timp de câteva ore, copiii au au învățat, prin joc, comportamente și situații de viață și au jucat diverse roluri alături de actori profesioniști, reprezentanți ai prietenilor de la Cuibul Artiștilor.