Search

17 metode de a ucide o idee

1. Cum simți că-i vine cuiva vreo idee, schimbă subiectul.

2. Ignor-o. Tăcerea totală intimidează orice om, în afară de cei mai entuziaști.

3. Mimează interesul, dar nu face nimic în legătura cu ea. Măcar așa eviți ca persoana care a avut ideea să meargă cu ea la alții.

4. Ia-o peste picior. “Glumești, cu siguranță.” Ai grijă să-ți faci comentariile înainte ca ideea să fi fost explicată în întregime.

5. Râzi în hohote. “Ho, Ho, Ho, bună poanta, te-ai gândit toată noaptea la chestia asta?”

6. Laud-o până-și dă sufletul. După cinci minute întregi în care îi expui meritele la modul extravagant, nimeni nu mai are ochi s-o vadă.

7. Menționează că nu s-a mai încercat niciodată așa ceva. Oricum, dacă ideea e originală, chiar așa și este. Sau, alternativ, poți să te miri așa: “Dacă ideea asta e așa de grozavă, de ce n-a mai încercat-o nimeni până acum?”

8. Spune: “Aaa, am mai încercat asta odată”, chiar dacă nu-i adevărat. E o metodă extrem de eficace mai ales cu nou-veniții, fiindca îi face să realizeze cât de “outsideri” sunt.

9. Vino și tu cu o idee concurentă. Asta poate fi totuși o tactică periculoasă, pentru că s-ar putea ca una din idei să-ți rămână în cap.

10. Trage de timp, folosind una din următoarele fraze: “Nu suntem încă pregătiți pentru așa ceva, dar va veni totuși o vreme când …”

11. Modific-o până dispare cu totul. E o metodă elegantă. Te face să pari ca ești în spiritul ideii, ba chiar o pui la încercare pe ici, pe colo. Până să se prinda autorul ce faci, ideea e moartă de tot.

12. Încearcă să ciuntești părți din ea. Dacă scuturi o idee suficient timp, s-ar putea să se facă țăndări de tot.

13. Montează un atac personal viguros împotriva autorului. Până-și vine în fire, ideea s-ar putea să nu i se mai pară așa de importantă.

14. Numește un comitet care să clocească ideea. “Un comitet este o fundătură unde ideile sunt ademenite și apoi – strangulate pe tăcute” (Sir Barnett Cox)

15. Aruncă pe idee o găleată de apă rece. Ceva de genul “n-avem destul personal care să facă asta… riscurile intangibile ar fi prea mari.. sună bine în teorie, dar în viața reala …”

16. Returneaz-o autorului cu mențiunea “Formulați-vă propunerea mai concret”.

17. Dacă nimic din cele de mai sus nu merge, încurajați-l pe autor să găsească o idee și mai bună. Dă-i o temă care să-l descurajeze. Dacă chiar vine cu o idee din nou, fă-l să-și caute o slujbă nouă.

Articole similare

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi. 

Cum și când să ceri

Vrem să povestim astăzi cu tine despre cum și când să ceri, mai ales în contextul revenirii din pandemie,  după doi ani în care am fost mai la distanță ca niciodată unii față de ceilalți. 

Gestionarea stresului în echipe

Venim astăzi către tine cu câteva idei despre cum poți acționa în echipă astfel încât să navigați cu ușurință valul emoțional al momentului.

Scurt refresh al comunicării în leadership

Depsre conversațiile necesare în această perioadă și despre anumite abilități și tehnici necesare în comunicare pentru a obține rezultate în organizațiile și echipele din care facem parte

Relația cu tehnologia

Tehnologia va rămâne o parte importantă din viața noastră, iar modul în care alegem să o integrăm, rolul pe care i-l oferim, tipul de comportamente pe care îi permitem să ni le creioneze, toate acestea sunt în controlul nostru.