AIESEC în România – Bucureștenii au vizitat 20 de țări în 7 ore în cadrul Global Village 2023

Pe 22 Iulie, AIESEC în România a organizat Global Village la București Mall. În cadrul acestui eveniment, tinerii internaționali din peste 20 de țări au așteptat vizitatorii curioși cu preparate originare, tradiții și obiceiuri specifice, dar și cu poveștile inedite și experiența culturală a acestora.

Ce au putut vedea vizitatorii la Global Village?

Începutul evenimentului a fost marcat de Ansamblul Folcloric “Burnasul” din Teleorman ce a înviorat atmosfera prin cântece și dansuri tradiționale românești, dar și printr-o expoziție cu decorațiuni și preparate specifice zonei de unde provine.

După aceea, vizitatorii s-au apropiat curioși de atmosfera prietenoasă din București Mall, vizitând pe rând fiecare stand și gustând preparate cât mai diverse. Unii dintre aceștia și-au adresat curiozitățile despre diferențele culturale existente, reușind să “viziteze” 20 de țări într-o după-amiază de sâmbătă.

“Cel mai mult mi-a plăcut stand-ul României, pentru că a creat o imagine frumoasă a folclorului nostru tradițional înconjurat de alte naționalități, dar și faptul că participanții au putut urca pe scenă și au jucat dansuri tradiționale din fiecare țară. Consider schimburile de experiență foarte relevante, deoarece prin ele te dezvolți și ieși din zona ta de confort, ceea ce au făcut și acești tineri astăzi. Aș participa într-un astfel de proiect, sunt sigură că este o experiență unică în viață” – Ana, studentă din București

Cum a fost experiența tinerilor internaționali?

Totodată, tinerii din țări precum Turcia, India, Brazilia sau Australia , voluntari în cadrul proiectelor de schimb de experiență facilitate de AIESEC în România, au întâmpinat vizitatorii curioși cu preparate tradiționale din țările acestora.

“Iubesc oamenii de aici. Toți sunt din țări diferite, vorbesc limbi diferite și au tradiții diferite, dar a fost și fascinant să observ cât de asemănători suntem. Fiecare dintre noi are în interior strălucirea care ne determină să descoperim lumea și să cunoaștem oameni noi. La standul ucrainean, cele mai interesante lucruri pentru vizitatori au fost cartea de poezie a lui Taras Shevchenko „Кобзар” și bomboanele „Бджілка”. Toată lumea a tot întrebat despre acestea și m-am simțit cu adevărat bucuroasă să explic totul iar și iar! Consider această experiență foarte utilă, deoarece m-a învățat multe despre comunicarea cu tinerii și mi-a permis să înțeleg mai profund importanța implicării în problemele globale.” – Olga, voluntară din Ucraina

Cu ce se ocupă tinerii internaționali în România?

Tinerii internaționali prezenți la Global Village se află în proiecte de schimb de experiență ale AIESEC în România. Aceștia sunt implicați în proiecte de voluntariat sau de internship în țara noastră, ce abordează domenii precum educația, egalitatea de gen sau acțiunea climatică. Prin intermediul proiectelor, acești tineri împreună cu AIESEC în România contribuie activ la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU, fiecare proiect fiind conceput să ajute la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Cu ocazia organizării evenimentului Global Village, AIESEC în România mulțumește tuturor vizitatorilor, partenerilor implicați, dar și celor peste 160 de tineri internaționali care au ales să contribuie la aceste proiecte în România!

Aici puteți regăsi mai multe imagini din cadrul evenimentului.

Despre AIESEC:

Organizaţia AIESEC România a fost înfiinţată în 1990, dar la nivel global AIESEC există din 1948, până în prezent extinzându-se în peste 100 țări. În România AIESEC este prezentă în 11 oraşe şi este una din cele mai mari organizaţii conduse de tineri. AIESEC urmărește dezvoltarea leadership-ului în tineri și crearea unui impact pozitiv în comunitate, prin oportunități locale sau programe de schimb internaționale. 

Articole similare

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,

Tineri Lideri pentru Agricultură – Seria 2

Suntem aproape de momentul final al Seriei 2 a programului Tineri Lideri pentru Agricultură, un program al Clubului Fermierilor Români, în care Leaders a avut rolul de a integrator al experiențelor educaționale.