Caută

Am lansat raportul de activitate pentru anul 2021!

Fundația LEADERS este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 22 de ani, Fundația LEADERS contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 36.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Alegem oameni cu potențial și îi ghidăm să devină lideri responsabili, consecvenți scopului nostru de a fi un factor activ de schimbare în societatea românească. Suntem cea mai importantă resursă de competențe în leadership pentru tinerii din România, iar cei pe care îi pregătim prin programele noastre sunt o mărturie în acest sens. La noi, la LEADERS, totul este despre viziune și inspirație, perseverență, continuare și adaptare, inovare, experiență și educație, parteneriate, modele, unitate, împreună, leadership. Ultimii ani au venit cu multe provocări cărora le-am făcut față prin soluțiile pe care le-am găsit în echipa noastră și împreună cu partenerii noștri, prietenii noștri, cărora le suntem recunoscători pentru încrederea de a continua programele lansate sau de a crea noi programe de leadership”, consideră Alexandru Gorun, Președintele Fundației LEADERS.

Programele și experiențele educaționale sunt adaptate realității din România, create pe baza unui model de leadership autohton pentru elevi, studenți și profesioniști. Modelul de leadership propus de Fundația LEADERS este un model de leadership colaborativ, aflat la intersecția a trei axe importante: menire, colaborare și gândire strategică.

Căutarea menirii este o componentă importantă în modelul de leadership promovat de LEADERS, care crede în leadership-ul autentic, manifestat în orice domeniu și independent de nivelul ierarhic. Colaborarea are un loc important în acest model, pentru că ține cont de puterea conexiunii, dialogului și empatiei. Gândirea sistemică vizează interdependența tuturor factorilor economici, politici și sociali și modul în care o acțiune făcută de aceștia determină schimbări de dinamică și în alte sisteme.

Adaptarea este competența esențială a liderilor, care a fost antrenată continuu prin schimbarea constantă din viața tuturor celor implicați în elaborarea și implementarea programelor și proiectelor noastre: colegi, parteneri, beneficiari. Suntem alături de tinerii din întreaga Românie, dezvoltând pentru ei și alături de ei experiențe de leadership pe care le-am adaptat contextului imprevizibil și, astfel, am contribuit la o generație de lideri responsabili, antrenați pentru schimbare și capabili să identifice soluții”, declară Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Fundația LEADERS în cifre

Dovada performanței este dată de impactul în societate și în acest sens, în cei 22 de ani de experiență în programe de leadership, LEADERS numără 36.000 de absolvenți, 625 de lideri din România invitați ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate, 75 de comunități urbane și rurale în care s-au derulat programele și 60 de proiecte personalizate pentru organizațiile partenere.

Abilități esențiale de leadership. Inovație în abordare și concepte

Prin adaptarea conținutului la realitatea și cultura locală, programele LEADERS creează platforme de dialog, de explorare, de descoperire de sine și vocațională pentru tinerii cu potențial de lider, care se  conectează cu alți tineri pentru sesiuni de training cu specialiști și întâlniri cu liderii pe care îi admiră și sesiuni de dezvoltare a abilităților esențiale pentru secolul 21.

Fundația LEADERS a reușit să dezvolte cea mai mare comunitate de tineri lideri din România și atrage anual mii de tineri în programele care vizează elevii de liceu și studenții.

Impactul pe care îl vedem în viața fiecărui absolvent ne oferă încrederea și validarea modelului de leadership autohton, prin intermediul căruia experiențele de învățare sunt adaptate contextului și vremurilor pe care le trăim, în care avem nevoie să credem în noi, în puterea exemplului, în modelele de leadership, în tinerii care reprezintă viitorul României”, continuă Beatrice Alexandrescu, director general Fundația LEADERS.

Anul 2021 a marcat o nouă abordare, prin definirea setului de competențe antrenat prin fiecare program de leadership al organizației. Definind acest cadru, fiecare beneficiar are ocazia de urmări în fiecare experiență antrenarea unor competențe specifice. Cu acest element de noutate, LEADERS devine prima organizație din România care dezvoltă programe de leadership centrate pe competențele antrenate, precum: gândire critică, self-leadership, antrenarea zvâcului, reziliență psihologică – pentru a nominaliza câteva dintre cele mai importante.

LEADERS aduce în fața tinerilor ingineri, arhitecți, medici, economiști, artiști sau juriști. Fundația crede în performanță prin diversitate bazată pe realitatea românească, pe care o integrează în fiecare program pe care îl derulează.

Programele LEADERS Explore, Experience, Challenge

LEADERS Explore este un program de autocunoaștere și leadership personal, cu durata de 3-6 luni pentru elevii de liceu și cu durata de 2 luni pentru studenți. Programul se desfășoară fizic sau pe online, iar participanții din toată țara au șansa să-și descopere și dezvolte potențialul, să experimenteze lucrul în echipă și să-și identifice drumul în carieră. Programul este format din sesiuni de training, inspirație, ”bibliotecă vie”, proiecte în comunitate și orientare în carieră pentru liceeni sau sesiuni de introspecție pentru studenți și proaspeți absolvenți.

Leaders Explore© este program câștigător la secțiunea ”Cel mai bun proiect de CSR” la Gala Societății Civile și a obținut locul 2 la secțiunea ”Proiecte pentru comunitate” la CSR Awards.

LEADERS Experience este un program de leadership personal cu durata de 6 luni, care se adresează tinerilor motivați, care vor mai mult de la ei și de la cei din jur. Parcursul acestui program constă în sesiuni de coaching, simulări de leadership, training, sesiuni de inspirație și realizarea unui proiect în comunitate. Tinerii au ocazia să interacționeze cu speakerii, coachii și liderii prezenți în acceleratoare, antreprenori care conduc echipe de sute sau mii de oameni, lideri din societatea civilă, changemakers, artiști sau sportivi de performanță.

LEADERS Challenge este al treilea pilon al programelor dezvoltate de Fundație, care se adresează profesioniștilor cu 2-5 ani experiență în conducerea de echipe, proiecte sau organizații. În cadrul acestui program, participă mai mulți tineri din industrii și domenii diferite, care au șansa de a interacționa și învăța unii de la alții.

Proiecte customizate

Proiectele speciale pentru organizații sunt o direcție importantă pentru LEADERS, care asigură competențe de educație, training, identificare talente și project management.

Proiectele custom reprezintă punctul de întâlnire dintre companiile cu nevoi și inițiative educaționale interne sau externe, și expertiza LEADERS în crearea și gestionarea la nivel de project management și curriculum a programelor educaționale. Astfel, organizația oferă partenerilor săi servicii de project management, training, gestionare a resursei umane implicate în proiect sau atragere de participanți.

Proiecte în comunitate

Tinerii schimbă comunitățile prin proiectele sociale generate în cadrul programelor LEADERS Explore sau LEADERS Experience. Proiectele sociale sunt cele prin care participanții sunt învățați să dea înapoi societății, să se organizeze ca echipă și să ia contact cu probleme din lumea reală. Tinerii sunt împărțiți în echipe și, timp de 3-5 săptămâni, gândesc și implementează un proiect social care să îi ajute să schimbe mediul în care trăiesc, în timp ce cresc și experimentează lucrul în echipă. 

Planuri de viitor

Elevii de liceu și studenții sunt în centrul activităților LEADERS. Pentru acești tineri, pentru antrenarea lor la nivel de performanță, echipa lucrează continuu la optimizarea programelor, îmbunătățirea și îmbogățirea experiențelor prin conținut relevant, modele adaptate realității vremurilor pe care le trăim și implicarea unor lideri, speakeri, mentori puternici.

În timp ce urmărește să păstreze și să consolideze parteneriatele existente, LEADERS continuă demersurile de identificare și atragere a unor noi parteneri prin care să ajungă la cât mai mulți tineri. Fundația se bucură de încrederea și implicarea partenerilor săi, alături de care implementează programe prin care identifică și pregătește tineri cu potențial, interesați să se dezvolte, să devină lideri autentici, cu competențe specifice unui rol pe care să și-l asume pe deplin în viața lor.

LEADERS Digital este un proiect început în 2020, care s-a consolidat în 2021 prin adoptarea lui în modul de lucru al echipei, care a îmbrățișat oportunitatea oferită prin migrarea activităților pe online. Anul acesta, LEADERS pregătește lansarea parcursului 100% digital al programelor, ceea ce înseamnă că întreaga curriculă va fi transpusă în clipuri video ce vor putea fi urmărite pe o platoformă interactivă, cu spațiu pentru exerciții practice și comunicare la nivel de comunitate de participanți.

Raport de Activitate 2021

Fundația LEADERS a publicat de curând Raportul de Activitate pentru anul 2021, în care sunt prezentate programele derulate anul trecut, numărul de tineri pregătiți și domeniile de activitate adresate, partenerii organizației, rezultatele înregistrate.

Raportul de activitate poate fi accesat aici.

The post Am lansat raportul de activitate pentru anul 2021! appeared first on Fundatia LEADERS.

Articole similare

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.